Όχι στο κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην ιστορική και μαρτυρική Κάντανο

Ζητούμε την άμεση ακύρωση της  απαράδεκτης και ανεπίτρεπτης απόφασης του κλεισίματος του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στη Κάντανο που αμαυρώνει την ιστορία των ΕΛΤΑ και της μαρτυρικής Καντάνου και υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων στο Σέλινο. Αντιθέτως ζητούμε την άμεση ενίσχυση των ΕΛΤΑ στην Κάντανο με την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα τους, διαδραματίζουν για 195 χρόνια σημαντικό ρόλο στο κοινωνικό και στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας, με 625 καταστήματα, 519 ταχυδρομικά πρακτορεία και 3200 εργαζόμενους.

Ιδρύθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου 1828 από τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια, με το υπ’ αριθ. 6550 Ψήφισμα ΙΖ’ του.

Το 1909 εγκαινιάστηκε η αγροτική ταχυδρομική υπηρεσία. Επί δεκαετίες ο αγροτικός διανομέας αποτελούσε το μοναδικό μέσο επικοινωνίας της ελληνικής υπαίθρου με τον υπόλοιπο κόσμο.

Μετά την ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας  που έγινε το 2020  το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 100% της εταιρείας.

Προ ημερών (στις 13/10/2023) ο Διευθύνων Σύμβουλος, της ιστορικής αυτής Δημόσιας επιχείρησης, κύριος Γρηγόριος Σκλήκας, υπέγραψε “ελαφρά τη καρδία” το κλείσιμο από τις 23/10/2023 και μετά, του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην ιστορική και μαρτυρική Κάντανο, στα πλαίσια της επικαλούμενης αναδιοργάνωσης των δικτύου των ταχυδρομικών καταστημάτων στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Βάλλοντας, έτσι, τον “λίθο” του στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ιστορικής Καντάνου, μετά και από την υποβάθμιση του Δημοτικού της Σχολείου και την συνεχιζόμενη “αποψίλωση” των υπηρεσιών της.  

Η Κάντανος που κατάφερε να ανοικοδομηθεί από τις στάχτες των ναζί Γερμανών κατακτητών,  αλλά σήμερα  κινδυνεύει  εκ νέου από τις πολιτικές της “δήθεν επιχειρηματικότητας” που ο κύριος Σκλήκας, το Υπερταμείο και η Κυβέρνηση “τυφλά” υπηρετούν. 

Υπέγραψε ο κύριος Σκλήκας το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στην Κάντανο αν και γνωρίζει ότι είναι το  ένα και μοναδικό υποκατάστημα,  που με τον ένα και μοναδικό  (αξιέπαινο και  ακούραστο) ταχυδρόμο του εξυπηρετεί από πόρτα σε πόρτα, όλα τα χωριά των Δημοτικών Διαμερισμάτων Καντάνου και Ανατολικού Σελίνου. 

Υπέγραψε την περαιτέρω “καταδίκη” των κατοίκων μιας τεράστιας και ορεινής γεωγραφικής περιφέρειας για να μειώσει – τάχατες – τα έξοδα της επιχείρησης των ΕΛΤΑ κατά 3000 ευρώ περίπου το χρόνο (τόσα υπολογίζονται  τα ενοίκια του υποκαταστήματος στην Κάντανο) και να  ζημιώσει κατά πολύ περισσότερο την εταιρεία από τα διαφυγόντα κέρδη, εφόσον αναγκαστικά οι κάτοικοι θα στραφούν στις ιδιωτικές εταιρείες για να εξυπηρετηθούν. 

Μήπως αυτός είναι ουσιαστικός και πραγματικός λόγος του κλεισίματος των υποκαταστημάτων των  ΕΛΤΑ; 

Γνωρίζει ο κύριος Σκλήκας και η Διοίκηση των ΕΛΤΑ ότι υπάρχει διαθέσιμος χώρος και είχε προταθεί παλιότερα να παραχωρηθεί από τον  Δήμο για την στέγαση του υποκαταστήματος, ώστε ακόμα και το ενοίκιο που τώρα πληρώνει η εταιρεία να μην την επιβαρύνει;

Ζητούμε την άμεση ακύρωση της  απαράδεκτης και ανεπίτρεπτης απόφασης του κλεισίματος του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στη Κάντανο που αμαυρώνει την ιστορία των ΕΛΤΑ και της μαρτυρικής Καντάνου και υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων στο Σέλινο

Αντιθέτως ζητούμε την άμεση ενίσχυση των ΕΛΤΑ στην Κάντανο με την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού ώστε να καταστεί δυνατή η εξυπηρέτηση όλου του δήμου Καντάνου – Σελίνου.  Κάτι που δεν είναι εφικτό να γίνει μόνο από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Παλαιόχωρα (λόγω της ορεινής και δυσπρόσιτης περιοχής) αλλά και της υπό στελέχωσης και αυτού.

Καλούμε του βουλευτές του νομού Χανίων και τον Πρωθυπουργό, που προ εκλογικά ζητούσαν από τους Σελινιώτες να “τους δώσουν δύναμη”  να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε μια καθαρά πολιτική απόφαση, που αμαυρώνει την ιστορία της μαρτυρικής Καντάνου και υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων του Σελίνου.

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κακοδικίου, ο πρόεδρος Κωστής Πετράκης

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κακοδικίου, Κώστας Ψαράκης

Για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κακοδικίου, ο πρόεδρος Γιώργος Ντανουντάκης 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: