ΟΧΙ στην Ελεγχόμενη Στάθμευση στην περιοχή του Μετς-Παναθηναϊκού Σταδίου! – Ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών

Ο Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος “ο ΑΡΔΗΤΤΟΣ” έχει εξαντλήσει κάθε προσπάθεια διαλόγου με τον Δήμο Αθηναίων για το συγκεκριμένο θέμα και έχει εκφράσει τη διαφωνία του με την συγκεκριμένη μελέτη και πρόταση του Δήμου – Συνεχίζουμε την ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών

Ανακοίνωση του Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου «ο Αρδηττός» για την επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Μετς:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΣ

Ενημερώνουμε τους κατοίκους ότι τη Δευτέρα 14 Μαρτίου θα συζητηθεί, για ακόμα μια φορά, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αθηναίων το θέμα της επέκτασης της ελεγχόμενης στάθμευσης σε Μετς, Μακρυγιάννη και Ιλίσια, με σκοπό την προώθηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έκδοση Κανονιστικής Πράξης.

Η εισήγηση του Δήμου Αθηναίων προβλέπει να ενταχθούν τμήματα της περιοχής  Μέτς – Παναθηναϊκού Σταδίου στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων. Για το σκοπό αυτό προβλέπει την απαγόρευση στάθμευσης σε συγκεκριμένα τμήματα, την καθιέρωση θέσεων στάθμευσης επί πληρωμή, καθώς και θέσεων στάθμευσης κατοίκων, δικύκλων και άλλων ειδικών θέσεων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι:

–Καταργούνται περισσότερες από 150 θέσεις όπου μέχρι σήμερα οι κάτοικοι σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους, στα σημεία που η εισήγηση του Δήμου προτείνει “απαγόρευση στάθμευσης” αυτοκινήτων (Φωτιάδου, Σορβολου, Μηνιάτη, Δόμπολη, Ξενοφάνους, Παπατσώνη, Μ.Μουσούρου, Τσικλητήρα, Άγρας, κα).

–Οι ανάγκες των κατοίκων είναι πολλαπλάσιες από τις δωρεάν “θέσεις μονίμων κατοίκων” που προβλέπονται. Προτείνονται σε συγκεκριμένα σημεία μόλις 403 θέσεις μονίμων κατοίκων για μια περιοχή που καλύπτει τις γειτονιές Μετς – Παναθηναϊκού Σταδίου. Για την έκδοση κάρτας κατοίκων θα απαιτείται η πληρωμή ετήσιου τέλους 10 ευρώ καθώς και μια γραφειοκρατική διαδικασία συλλογής δικαιολογητικών.

–Όσοι δεν εξασφαλίσουν θέση μόνιμου κάτοικου, θα πρέπει να πληρώνουν για τη στάθμευση του αυτοκινήτου τους στις θέσεις “επί πληρωμή στάθμευσης” που θα προβλέπονται για στάθμευση περιορισμένης διάρκειας μέχρι 3 ωρών με κόστος 5 ευρώ, ακόμα και αν είναι κάτοικοι, εργαζόμενοι, πελάτες καταστημάτων ή συγγενείς κατοίκων.

Η συγκεκριμένη πρότασης τέθηκε για πρώτη φορά το 2018, από την προηγούμενη δημοτική Αρχή. Έπειτα από πίεση των κατοίκων, και μετά από συνεχείς αναβολές στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα “πάγωσε”. Η ίδια πρόταση επανήλθε πριν από ενάμιση χρόνο και ακολούθησαν συνεχείς αναβολές του θέματος χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση μέχρι στιγμής.

Ο Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος “ο ΑΡΔΗΤΤΟΣ” έχει εξαντλήσει κάθε προσπάθεια διαλόγου με τον Δήμο Αθηναίων για το συγκεκριμένο θέμα και έχει εκφράσει τη διαφωνία του με την συγκεκριμένη μελέτη και πρόταση του Δήμου.

Πλήθος κατοίκων της περιοχής, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν εκφράσει την αντίθεση τους συλλέγοντας υπογραφές που έχουν κατατεθεί στα αρμόδια όργανα του Δήμου Αθηναίων (είτε σε κείμενο της Επιτροπής κατοίκων, είτε ηλεκτρονικά σε κείμενο του Συλλόγου).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου “ο ΑΡΔΗΤΤΟΣ” εκφράζει την αντίθεση του στην επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Μετς, αγωνίζεται να μην προστεθούν πρόσθετα βάρη στους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής και διεκδικεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους.

Το ΔΣ του Συλλόγου θα παρέμβουμε στη συνεδρίαση της ΕΠΖ την Δευτέρα 12/3 και εφόσον ληφθεί απόφαση, καλούμε σε μαζική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους κατοίκους για την εξέλιξη του θέματος.

Συνεχίζουμε την ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών

ΟΧΙ στην Ελεγχόμενη Στάθμευση στην περιοχή του Μετς-Παναθηναϊκού Σταδίου!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: