«Ο γιαννιώτικος λαός έχει κάθε λόγο σήμερα να χαμογελάει και να γλεντάει» – Γλέντι της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ για την εκλογή του Νίκου Έξαρχου (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Πλατιά χαμόγελα, σφιχτά αγκαλιάσματα, δάκρυα στα μάτια, χαρά, συγκίνηση, υπερηφάνεια. Γεμάτο συναισθήματα το γλέντι της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ για τον εορτασμό της 21ης βουλευτικής έδρας του ΚΚΕ και την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νομό, τον Νίκο Έξαρχο

Πλατιά χαμόγελα, σφιχτά αγκαλιάσματα, δάκρυα στα μάτια, χαρά, συγκίνηση, υπερηφάνεια. Γεμάτο συναισθήματα το γλέντι της Κομματικής Οργάνωσης Ιωαννίνων του ΚΚΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο εκλογικό κέντρο στην Αβέρωφ, για τον εορτασμό της 21ης βουλευτικής έδρας του ΚΚΕ και την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νομό, τον Νίκο Έξαρχο πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και μέλος της ΕΠ Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ.

Σε χαιρετισμό της για την κατανομή της 21ης βουλευτικής έδρας του Κόμματος στα Γιάννενα, η Μαρία Ανδρεάδου, Γραμματέας της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας, ανέφερε: «Ο λαός των Ιωαννίνων δικαιούται να χαμογελάει πλατιά σήμερα! Ο 21ος βουλευτής του ΚΚΕ εκλέγεται στον Νομό Ιωαννίνων. Η βουλευτική έδρα του ΚΚΕ στα Γιάννενα δόθηκε από τις χιλιάδες ψήφους του Γιαννιώτικου λαού στον ίδιο τον λαό, κόντρα στον ληστρικό εκλογικό νόμο της ΝΔ! Τον οικοδόμο, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, κομμουνιστή Νίκο Έξαρχο τον ξέρει ο εργατόκοσμος, τον ξέρουν και οι βιομήχανοι, μεγαλοεπιχειρηματίες του νομού. Κανένας εργάτης μόνος του, κανένας βιομήχανος “παντοδύναμος”! Η ελπίδα μας είναι εδώ! Με δυνατό ΚΚΕ και δυνατό τον λαό!». 

Από νωρίς το απόγευμα πλήθος Γιαννιωτών, κάθε ηλικίας, καταφτάνουν στο εκλογικό κέντρο, όλοι τους με ένα πλατύ χαμόγελο. Στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων η απρόσμενη χαρά στο άκουσμα της είδησης για την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στα Γιάννενα, που διαδόθηκε αστραπιαία νωρίς το μεσημέρι. Η γιορτή συνεχίστηκε με κέφι, κρασί και χορό.

Και η τελευταία ψήφος μέτρησε…

Όλοι τους έχουν να πουν μία ιστορία για τη μάχη που δόθηκε μέχρι και πάνω από την κάλπη για να κερδηθεί ακόμη μια ψήφος στο ΚΚΕ. Για τις δυνατότητες που ανοίγονται να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο οι αγώνες του λαού το επόμενο διάστημα, να ανέβει η οργάνωση των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαία στο νομό.

Κάθε ψήφος που κερδήθηκε αποτυπώνει την εμπιστοσύνη των λαϊκών ανθρώπων στο Κόμμα και στην πρωτοπόρα δράση του την περίοδο της πανδημίας, σε μεγάλους αγώνες όπως στο «Market In». Αποτυπώνει το πείσμα των κομμουνιστών να αποκτήσουν οι εργάτες εμπιστοσύνη στη δύναμή τους μέσα από την οργάνωση στον χώρο δουλειάς, στον κλάδο. Δείχνει το κύρος των κομμουνιστών, ότι ακόμα και ένας μόνο σε μία γειτονιά, σε έναν χώρο δουλειάς, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Υπενθυμίζεται ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων το κόμμα καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των νομών της Ηπείρου, 8%, από 4,99% το 2019, αύξηση κατά 46%. Συνολικά στον νομό το Κόμμα λαμβάνει 2.244 ψήφους παραπάνω απ’ ό,τι το 2019 (7.116 έναντι 4.872). Μάλιστα το ΚΚΕ καταγράφει αύξηση ψήφων ακόμα και από τις εκλογές του περασμένου Μάη, παρά την αύξηση της αποχής κατά 10%. Την ίδια ώρα η ΝΔ έχασε 3.116 ψήφους από τις εκλογές του Μαΐου, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απώλεσαν 4.177 και 2.321 ψήφους αντίστοιχα.

Η ΚΟ την Πέμπτη 6 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο θεατράκι Σκάλας, οργανώνει συζήτηση με την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μεγάλο λαϊκό γλέντι.

902.gr

Δείτε ακόμα:

«Κόκκινος» βουλευτής ο Νίκος Έξαρχος στα Γιάννενα και το ΚΚΕ έφτασε τις 21 έδρες!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: