Ο Δήμος Ικαρίας για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Η διοίκηση του Δήμου Ικαρίας ανακοίνωσε ότι μετά από τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου προχώρησε στην υπογραφή νέων συμβάσεων των εργαζόμενων στις υπηρεσίες καθαριότητας και στις ιαματικές πηγές.

Η διοίκηση του Δήμου Ικαρίας ανακοίνωσε ότι μετά από τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου προχώρησε στην υπογραφή νέων συμβάσεων των εργαζόμενων στις υπηρεσίες καθαριότητας και ιαματικών πηγών.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει αναδείξει (για πρώτη φορά στον ενιαίο δήμο Ικαρίας) από το 2015  τις  ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου, προειδοποιώντας  για τα αδιέξοδα που γεννά και οξύνει η πολιτική που εφαρμόζουν στον χώρο τις τοπικής διοίκησης όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου η διοίκηση του Δήμου απαίτησε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μονιμοποίηση των εργαζόμενων, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν μπήκαν στους δήμους «από κανένα παράθυρο, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ», και επισημαίνει τις πολιτικές ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει:

«Η σημερινή διοίκηση  του δήμου συνεχίζοντας  να βαδίζει στο δρόμο που έχουν χαράξει οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου:

Πηρέ τα αναγκαία μέτρα για την καταβολή δεδουλευμένων των συμβασιούχων.

Εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο την παραμονή του προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου μας, και την υπογραφή νέων συμβάσεων.

Εισηγήθηκε την τροποποίηση του ΟΕΥ καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την δημιουργία νέων θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Κάναμε αυτή την επιλογή, έχοντας ως αφετηριακή γραμμή τα δικαιώματα των εργαζομένων και συνολικά της λαϊκής οικογένειας. Δεν αθροιστήκαμε σε εκείνες τις δημοτικές αρχές που αξιοποίησαν την απεργία των εργαζομένων για να βάλουν από το παράθυρο τους ιδιώτες για την αποκομιδή .

Διεκδικούμε την χρηματοδότηση των δήμων και για την καθαριότητα που για χρόνια σηκώνουν απευθείας οι δημότες, για να έχουν συγκροτημένη υπηρεσία καθαριότητας με το αναγκαίο προσωπικό με τις αντίστοιχες ειδικότητες που χρειάζονται  με πλήρη δικαιώματα.

Όμως ανεξάρτητα από την δική μας θέληση το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώσαν οι κυβερνήσεις είναι πολύ συγκεκριμένο. Κατά την άποψη μας οι πολιτικές ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης είναι πρόδηλες και ακέραιες».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: