Ντροπή τους! Φασιστικό μνημείο που υμνεί τον Μεταξά αναστήλωσε η δημοτική αρχή Τεμπών

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί την άμεση απομάκρυνσή του: “Μπορεί ο δήμαρχος να θεωρεί ότι η σιωπή είναι χρυσός, ξεχνάει όμως ότι δεν είναι δήμαρχος μόνο των νοσταλγών της δικτατορίας, αλλά και όλων των υπολοίπων δημοτών, που οφείλει να σέβεται και να μην προσβάλλει, δείχνοντας ανοχή σε τέτοιες ενέργειες.”

Τη δημοτική αρχή του δήμου Τεμπών που αναστήλωσε στο Μακρυχώρι ένα φασιστικό «μνημείο» της εποχής της δικτατορίας Μεταξά καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τεμπών και ζητά την άμεση απομάκρυνσή του.

Το εν λόγω «μνημείο» είναι μια μαρμάρινη στήλη, η οποία αναγράφει χαρακτηριστικά ότι… «η 4η Αυγούστου 1936 δια του Ιωάννου Μεταξά έσωσε την Ελλάδα»!

Σε δήλωσή της η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μαρία Κωστή, επισημαίνει τα εξής:

«Νοσταλγοί της δικτατορίας του Μεταξά η δημοτική αρχή του δήμου Τεμπών, που αναστήλωσαν φασιστικό μνημείο στο Μακρυχώρι.

Σε μια χρονική συγκυρία που ο φασισμός “εισβάλλει” στο ελληνικό κοινοβούλιο, μέσω ουκρανικής οδού, ενώ η καταδικασμένη, ως εγκληματική οργάνωση, Χρυσή Αυγή έχει πεταχτεί έξω από το κοινοβούλιο, σε μια χρονική στιγμή που ο λαός υποφέρει από φτώχεια, πανδημία και έναν πόλεμο ιμπεριαλιστών, η δημοτική αρχή “κλείνει” το μάτι με σημασία στην αναστήλωση φασιστικού μνημείου, που υμνεί τον Μεταξά.

Πρόκειται για ένα κατασκεύασμα “φασόν” της δικτατορίας του Μεταξά, που το 1938 τοποθετήθηκε σε όλα τα κεντρικά σημεία πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών, για εξύμνησή της, το οποίο για πολλά χρόνια ήταν παρατεταμένο και τώρα ήρθε η στιγμή της “αποκατάστασής” του.

Το απαράδεκτο φασιστικό «μνημείο» που έσπευσε να αναστηλώσει η δημοτική αρχή Τεμπών

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Τεμπών, μετά από καταγγελίες πολλών συνδημοτών μας, κατοίκων του Μακρυχωρίου, για τη συγκεκριμένη ενέργεια, απευθύνθηκε εγγράφως στον δήμαρχο, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, εισπράττοντας για άλλη μια φορά την απόλυτη σιγή και αδιαφορία, εκ μέρους όλων των παραληπτών, επικοινωνώντας μαζί μας “δι’ αντιπροσώπου”, προκειμένου να μας δοθεί εξήγηση για το γεγονός.

Βεβαίως μπορεί ο δήμαρχος να θεωρεί ότι η σιωπή είναι χρυσός, ξεχνάει όμως ότι δεν είναι δήμαρχος μόνο των νοσταλγών της δικτατορίας, αλλά και όλων των υπολοίπων δημοτών, που οφείλει να σέβεται και να μην προσβάλλει, δείχνοντας ανοχή σε τέτοιες ενέργειες.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Τεμπών απαιτεί σήμερα, αν όχι χθες, να απομακρυνθεί από δημόσιο χώρο το εν λόγω φασιστικό μνημείο, ώστε να μην προκαλείται το λαϊκό αίσθημα, με τις αναφορές σε ιστορικές περιόδους που αποτελούν όνειδος για τη χώρα μας. Καλούμε τους δημότες, με την ευαισθητοποίηση που διαθέτουν, να μην ανέχονται τέτοιες ενέργειες και να επαγρυπνούν».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: