Νικόλ: Μια τρανς εργάτρια σε ένα κατειλημμένο εργοστάσιο – Συνέντευξη για τις δυσκολίες της φυλομετάβασης και τις διακρίσεις

Η Ελληνοφρένεια βρέθηκε στη ΒΙΟΜΕ και μίλησε με τη Νικόλ για όλα αυτά τα θέματα που αφορούν τη φυλομετάβαση μιας τρανς εργαζόμενης. Για το πώς προσπαθούσε να το κρύψει ακόμα και απ’ τον εαυτό της. Για την επιλογή του Coming out, τις δυσκολίες και τη λύτρωση. Για τα κρατικά εμπόδια της φυλομετάβασης, για τον σεξισμό και για τον εργασιακό αποκλεισμό.

Το 2017 ένας άνθρωπος πήγε στη δουλειά του και ζήτησε τον λόγο για να κάνει μια ανακοίνωση. Εκεί, ένα πρωινό του καλοκαιρού, στις εφτά το πρωί, μέσα στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, ανακοίνωσε στην εργατική συνέλευση για πρώτη φορά ότι είναι γυναίκα και θέλει, από εδώ και πέρα, να την φωνάζουν Νικόλ.

Σήμερα εργάζεται στη “Suburbia“, μια συνεταιριστική προσπάθεια εναλλακτικού πολιτισμού, που στεγάζεται μέσα στη ΒΙΟΜΕ

Η Ελληνοφρένεια βρέθηκε στη ΒΙΟΜΕ και μίλησε με τη Νικόλ για όλα αυτά τα θέματα που αφορούν τη φυλομετάβαση μιας τρανς εργαζόμενης.

Για το πώς προσπαθούσε να το κρύψει ακόμα και απ’ τον εαυτό της.

Για την επιλογή του Coming out, τις δυσκολίες και τη λύτρωση. Για τα κρατικά εμπόδια της φυλομετάβασης, για τον σεξισμό και για τον εργασιακό αποκλεισμό.


Για το πώς την υποδέχτηκαν οι εργάτες, οι φίλοι της και η οικογένειά της.

Αλλά και για τα όνειρα που κάνει έχοντας φτάσει πια σε αυτό το ξέφωτο της δικής της απελευθέρωσης.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη σήμερα, Παρασκευή 8 Απριλίου στις 9 πρεμιέρα, από το Youtube, το Facebook και το site της Ελληνοφρένειας.

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Κάμερα, Μοντάζ: Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης

Πηγή: Ελληνοφρένεια

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: