Νεκρός 11χρονος μαθητής μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημ. Σχολείου Σερρών – ΚΚΕ: Δεν θα συμβιβαστούμε με το έγκλημα!

Είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που έχει αφήσει σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς στο “έλεος” της υποβάθμισης, της υποχρηματοδότησης, των διάφορων “υπεύθυνο – ανεύθυνων” παραγόντων των δήμων και των υπουργείων, των ελλείψεων ακόμη και σε στοιχειώδεις κανόνες προστασίας κι ασφάλειας…

Τραγωδία στις Σέρρες. Νεκρό είναι το παιδί που χτυπήθηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Άλλα δυο παιδιά από το ίδιο σχολείο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε αφού ολοκληρώθηκαν εργασίες στον χώρο του λεβητοστασίου. Να σημειωθεί ότι στο σχολείο μόλις είχε γίνει ενεργειακή αναβάθμιση και η θέρμανση λειτουργούσε και με σύστημα γεωθερμίας.

Η έκρηξη στο λεβητοστάσιο έγινε την ώρα του διαλείμματος, με συνέπεια κομμάτια τοίχου και η μεταλλική πόρτα του λεβητοστασίου να εκσφενδονιστούν τριάντα μέτρα, να πέσουν πάνω στα παιδιά. Πληροφορίες αναφέρουν πως το παιδί που έχασε τη ζωή του πήγαινε στην ΣΤ’ δημοτικού, ενώ τα άλλα δυο είναι μαθητές της Α’ και της Δ’ Δημοτικού.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, το 11χρονο αγοράκι που έχασε τη ζωή του «έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή».

Τα άλλα δύο αγοράκια που τραυματίστηκαν είναι ηλικίας 6 και 10 ετών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου, το δεκάχρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του, ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου για περαιτέρω παρακολούθηση.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο:

«Το τραγικό περιστατικό σε σχολείο των Σερρών, με τον θάνατο ενός μαθητή και τον τραυματισμό άλλων δύο, δεν είναι “ατύχημα”, είναι έγκλημα.

Είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που έχει αφήσει σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς στο “έλεος” της υποβάθμισης, της υποχρηματοδότησης, των διάφορων “υπεύθυνο – ανεύθυνων” παραγόντων των δήμων και των υπουργείων, των ελλείψεων ακόμη και σε στοιχειώδεις κανόνες προστασίας κι ασφάλειας, όπως το να μην γίνονται εργασίες σε καυστήρα σε μέρα κι ώρα λειτουργίας του σχολείου!

Η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή οφείλουν να δώσουν εδώ και τώρα εξηγήσεις. Η ευθύνη τους είναι δεδομένη και δεν μπορεί να κρυφτεί.

Δεν θα συμβιβαστούμε με το έγκλημα! Τα σχολεία των παιδιών μας πρέπει να σωθούν από τη βαρβαρότητα».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: