«Να μπει ένα τέλος στην οικογενειακή ομηρία μας…» – Ακούει ο Υπουργός Υγείας;

Ουρανία Λάιου: “Εδώ και 40 μέρες που έστειλα το γράμμα στον Υπουργό, εκτός από ένα τηλεφώνημα που ζητούσαν πληροφορίες, δεν είχαμε καμία απάντηση για το τι λύση θα δώσει το κράτος, ως οφείλει, για τη φιλοξενία του αδελφού μου με βαρύ αυτισμό σε δημόσια δομή.”

Τον περασμένο Νοέμβρη η Κατιούσα δημοσίευσε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη, συγγενών ανθρώπου με βαρύ αυτισμό, που είχαμε λάβει από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (δείτε εδώ).

Σήμερα η κ. Ουρανία Λάιου επανέρχεται έχοντας εισπράξει όλο αυτό το διάστημα για απάντηση από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας τη σιωπή. Ζητά άμεση συνάντηση με τον Υπουργό,  με την παρουσία εκπροσώπου του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων «για να μπει ένα τέλος στην οικογενειακή ομηρία» που βιώνει η οικογένειά της. Σημειώνει:

«Πριν 40 μέρες απευθυνθήκαμε με γράμμα εγώ και η μητέρα μου στον Υπουργό Υγείας για να δώσει λύσει στο σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που περνάμε. Με τον αδελφό μου σε κρίση με βαρύ αυτισμό, που τότε νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική στο Δρομοκαΐτειο που εδώ και ένα μήνα βρίσκεται στο σπίτι με τη μητέρα μου, 78 χρονών και με σοβαρά προβλήματα υγείας.  Εδώ και 40 μέρες που έστειλα το γράμμα στον Υπουργό, εκτός από ένα τηλεφώνημα που ζητούσαν πληροφορίες, δεν είχαμε καμία απάντηση για το τι λύση θα δώσει το κράτος, ως οφείλει, για τη φιλοξενία του αδελφού μου σε δημόσια δομή. Επειδή η μητέρα μου και ο αδελφός μου είναι σε κίνδυνο κάνω ύστατη έκκληση στον Υπουργό να δώσει λύση, γιατί οτιδήποτε συμβεί θα έχει ακέραιη την ευθύνη. 

Ξέρω ότι χιλιάδες οικογένειες που έχουν αντίστοιχα προβλήματα, βιώνουν δραματικές καταστάσεις, είναι σε απόγνωση. Εγώ με τον σύλλογό μου, τον Ενιαίο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων αμεα Αττικής και νήσων καλώ και τους άλλους γονείς, συμπαραστάτες, παιδιών, αδελφών με βαριά αναπηρία που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν να μετατρέψουν την απελπισία, την απόγνωση σε απόφαση για αγώνα.

Το κράτος οφείλει να δώσει λύση!

Οι άνθρωποί μας, οι οικογένειές μας σε κίνδυνο, οφείλουμε όλοι μαζί να τους προασπίσουμε.

Ζητάω άμεση συνάντηση με τον υπουργό, με την παρουσία εκπροσώπου του συλλόγου μου για να μπει ένα τέλος στην οικογενειακή ομηρία μας».

 

Στος ακόλουθο σύνδεσμο το γράμμα που η κ. Λάιου είχε στείλει στον υπουργό Υγείας και ακόμα περιμένει απάντηση:

Γράμμα στον Υπ. Υγείας συγγενών ανθρώπου με βαρύ αυτισμό: «Δικαιούμαστε ως οικογένεια να ζήσουμε σαν άνθρωποι και ο αδελφός μου με όρους ασφάλειας και αξιοπρέπειας»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: