«Να μην υπάρξει κανενός είδους συγκάλυψη» – Ψήφισμα του Δημ. Συμβουλίου Πάτρας για την τραγωδία στα Τέμπη – Κ. Πελετίδης: «Μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο»

Προξενεί εντύπωση (ή μήπως όχι;) ότι ένα τέτοιο Ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα!

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, στη σημερινή έκτακτη, δια περιφοράς, συνεδρίασή του, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το ακόλουθο ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, εκφράζει την θλίψη του για τον χαμό των δεκάδων συνανθρώπων μας στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους.

Θεωρούμε αυτονόητη την πλήρη διερεύνηση των αιτιών.

Να μην υπάρξει κανενός είδους συγκάλυψη.

Η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων στις σιδηροδρομικές μεταφορές δεν πρέπει να γίνεται θυσία για τα κέρδη των εταιρειών.

Πρέπει να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Κυβέρνηση, για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων».

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

«Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την βαθιά του θλίψη, για το χαμό των δεκάδων συνανθρώπων μας στο τραγικό δυστύχημα και απευθύνει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες τους.

Μ’ αυτό το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναδεικνύονται για μια ακόμα φορά, οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που στον πυρήνα της εφαρμοζόμενης πολιτικής τους, είναι η παράδοση κρίσιμων τομέων λειτουργίας της χώρας μας στο κεφάλαιο και τα κέρδη τους.

Με τον πλέον τραγικό τρόπο, ήρθαν για μια ακόμα φορά  στην επιφάνεια οι συνέπειες της υποστελέχωσης και των τραγικών ελλείψεων σε σύγχρονες υποδομές.

Μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο, που δεν έχει πάτο.

Γνωρίζουμε τις αιτίες και ποιοι έχουν την ευθύνη.

Τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, πρέπει βγουν ο λαός και η νεολαία στο προσκήνιο, να πάρουν την τύχη της χώρας μας στα χέρια του.»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: