“Να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Ζακ” – Ψήφισμα της Πανσπουδαστικής ΚΣ στους Φοιτητικούς Συλλόγους

Κάλεσμα της Πανσπουδαστικής για συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο στην έναρξη της δίκης – Στο κενό η προσπάθεια των Συριζοτρόλ να προκαλέσουν ψευδείς εντυπώσεις

Όπως διαβάζουμε στο spoudastes.gr, οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής ΚΣ καταθέτουν πρόταση ψηφίσματος που καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους σε μαζική παρουσία έξω από το δικαστήριο, τη μέρα που θα ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, ζητώντας να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι, και επισημαίνοντας τις ευθύνες των κυβερνήσεων στην προσπάθεια συγκάλυψης και υπονόμευσης της δίωξης που λαμβάνει χώρα.

Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΚΣ

Στις 21 Οκτωβρίου 2020 ξεκινάει η δίκη για την αποτρόπαια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου πριν από δύο χρόνια, ως αποτέλεσμα του άγριου ξυλοδαρμού του από δύο καταστηματάρχες και αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας.  

Απαιτούμε να καταδικαστούν οι έξι κατηγορούμενοι (ο καταστηματάρχης, ο μεσίτης, οι τέσσερις αστυνομικοί) για την αποτρόπαια δολοφονία του Ζακ με τις ανώτερες δυνατές ποινές. Το Δικαστικό Συμβούλιο, απέρριψε το αίτημα της πολιτικής αγωγής και της οικογένειας του θύματος για τη μετατροπή του αδικήματος σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και τελικά υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη με την κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Με αυτή την κατηγορία οι αυτουργοί της δολοφονίας πέφτουν στα “μαλακά” καθώς διατηρείται το πιο ελαφρύ ποινικό πλαίσιο απέναντί τους.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη κωλυσιεργία της δίκης, την προσπάθεια συγκάλυψης και υπονόμευσης της δίωξης των δραστών, τόσο με ευθύνη της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της σημερινής της ΝΔ.

Τέτοιες εγκληματικές, αποτρόπαιες πράξεις δεν γεννιούνται σε κοινωνικό “κενό αέρος”. Είναι αποτέλεσμα των κραυγαλέων κοινωνικών διακρίσεων που γεννάει και αναπτύσσει η βαρβαρότητα του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Αυτό είναι το πρόσφορο έδαφος που καλλιεργεί την ομοφοβία, το ρατσισμό, οδηγεί στο περιθώριο κοινωνικά ευάλωτους ανθρώπους.

Πάνω σε αυτό το έδαφος βρίσκει χώρο να αναπτύσσεται και το φασιστικό δηλητήριο που προσπαθούν να ρίξουν ανάμεσα στους εργαζόμενους, στους νέους, στο λαό, οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και όποια άλλα φασιστοειδή στοιχεία.

Ήταν σκληρή η μάχη που έδωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, το ταξικό εργατικό κίνημα, το μαθητικό κίνημα, για να απομονωθούν οι φασίστες ναζιστές, αλλά και απέναντι σε αυτούς που εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού. Το δικαστήριο επικύρωσε την λαϊκή ετυμηγορία για τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, στέλνοντας τους δολοφόνους φασίστες στη φυλακή.

Απαιτείται επαγρύπνηση και διαρκής συλλογική και οργανωμένη πάλη από το φοιτητικό κίνημα, το εργατικό λαϊκό κίνημα, ενάντια στο φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν.

Παλεύουμε ενάντια σε κάθε μορφή εκδήλωσης ρατσιστικής και ομοφοβικής συμπεριφοράς απέναντι σε κοινωνικά ευάλωτους ανθρώπους.

Διεκδικούμε γενναία και ολόπλευρη κρατική και κοινωνική στήριξη των ατόμων που το ίδιο το σύστημα καθιστά ευάλωτους, ακόμα και περιθωριοποιεί.

Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, κοινωνικά δικαιώματα στη μόρφωση, την εργασία, τη δημιουργική ζωή, για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος δέρματος, θρησκείας,  σεξουαλικού προσανατολισμού.

Καλούμε τον φοιτητικό σύλλογο στη συγκέντρωση έξω από το μικτό ορκωτό δικαστήριο Τετάρτη 21/10, στην έναρξη της δίκης.

Με βάση αυτό, το “μικρό και αθώο” ψεματάκι, με το οποίο προσπάθησαν να παίξουν μπάλα κάποια Συριζοτρόλ στο διαδίκτυο, ξεσκεπάστηκε αφήνοντας έκθετους και τους εμπνευστές του.

Μπορείτε να δείτε και τη συνέχεια του πολιτικού στριπτίζ στις απαντήσεις που ακολούθησαν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: