Μόνο το ΚΚΕ, ο πραγματικός εχθρός της ακροδεξιάς και του φασισμού

Ο καθένας είχε και μια διαφορετική «εξήγηση» χτες βράδυ για το ποσοστό των ακροδεξιών κομμάτων που μπαίνουν στη Βουλή, με τους «Σπαρτιάτες» μάλιστα να ευχαριστούν δημόσια τον ναζιστή Κασιδιάρη ως «καύσιμο» που τους έδωσε «ώθηση»…

Ο καθένας είχε και μια διαφορετική «εξήγηση» χτες βράδυ για το ποσοστό των ακροδεξιών κομμάτων που μπαίνουν στη Βουλή, με τους «Σπαρτιάτες» μάλιστα να ευχαριστούν δημόσια τον ναζιστή Κασιδιάρη ως «καύσιμο» που τους έδωσε «ώθηση».

Η ΝΔ ισχυριζόταν ότι απέκλεισε νομικά τους χρυσαυγίτες από τη Βουλή, ξελασπώνοντας τα φωτοαντίγραφά τους, αφού, όπως είπε στέλεχός της στην τηλεόραση, «οι “Σπαρτιάτες” δεν έχουν υποψήφιους καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση», την ώρα που τους στηρίζει ο επικεφαλής τους!

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την αιτία στο ότι οι «προοδευτικές δυνάμεις» δεν στήριξαν την πρότασή του για μια «εναλλακτική» διακυβέρνηση απέναντι στη «νεοφιλελεύθερη» ΝΔ, έχοντας ο ίδιος κυβερνήσει με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ κι ενώ πριν από λίγες βδομάδες καλούσε τους …«παραστρατημένους» χρυσαυγίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Το δε ΠΑΣΟΚ πετούσε την μπάλα στην εξέδρα, μιλώντας γενικά περί «ενίσχυσης των θεσμών» και της «δημοκρατίας».

Το αποτέλεσμα όμως επιβεβαιώνει αυτό που μόνο το ΚΚΕ έλεγε και λέει. Οτι η ακροδεξιά και ο φασισμός είναι γέννημα – θρέμμα και «χρυσή εφεδρεία» του συστήματος, που την αξιοποιεί κατά περίπτωση ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα και άλλοτε την μαζεύει, άλλοτε την αμολάει, όπως έχουμε δει και στο παρελθόν. Και ότι οι φασίστες δεν αντιμετωπίζονται με δικαστικές αποφάσεις, που πάντα αφήνουν παραθυράκια για να επιβιώνουν και να ανακυκλώνονται (ακόμα και κοινοβουλευτικά), αλλά μόνο ο λαός οργανωμένος μπορεί να τους στείλει στις τρύπες τους, παλεύοντας για σύγχρονα δικαιώματα και ενάντια στο ίδιο το σύστημα που τους γεννάει και τους θρέφει.

Σε αυτόν τον αγώνα θα συνεχίσει να πρωτοστατεί το ΚΚΕ, ο πραγματικός εχθρός της ακροδεξιάς και του φασισμού.

 

Από τη στήλη “Από μέρα σε μέρα” της σημερινής έκτακτης -εκλογικής- έκδοσης του Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: