Μήνυμα του ΓΓ του «ΣΦΕΑ 1967-1974» Νίκου Τριανταφύλλου για την 46η επέτειο του Πολυτεχνίου (AUDIO)

Μήνυμα εκ μέρους του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1973 απηύθυνε ανήμερα της 46ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο Γενικός Γραμματέας του ΣΦΕΑ Νίκος Τριανταφύλλου.

Μήνυμα εκ μέρους του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1973 απηύθυνε ανήμερα της 46ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο Γενικός Γραμματέας του ΣΦΕΑ Νίκος Τριανταφύλλου, στο Κεντρικό Magazino Σαββατοκύριακο των Παραπολιτικών 90,1 FM και τον Δημήτρη Παναγούλη:

«46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973 είμαι πάλι στο Πολυτεχνείο για τον τριήμερο εορτασμό της επετείου.

Το Πολυτεχνείο ήταν μια πράξη αντίστασης κατά της δικτατορίας, ήταν μια λαϊκή νεανική εξέγερση κατά του αυταρχικού, αντιδημοκρατικού, του αντικομμουνιστικού καθεστώτος.

Έβαλε επί τάπητος το ζήτημα της αλλαγής του καθεστώτος. Έβαλε το ζήτημα των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η νεολαία και ο λαός με το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». Έβαλε το ζήτημα της εξάρτησης από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό με το σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ, έξω οι Αμερικάνοι».

Σήμερα, 46 χρόνια μετά, ο λαός μας σε δύσκολες συνθήκες που ζει μετά το 10ετές μνημόνιο και την κρίση που περάσαμε και που ακόμα περνάμε, θεωρεί ότι το Πολυτεχνείο μας δείχνει το δρόμο του αγώνα για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας.

Είναι ένα μήνυμα συμπαράστασης προς τους πρόσφυγες που ο πόλεμος τους έχει απομακρύνει από τις χώρες τους. Είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τους καταπιεζόμενους λαούς και τα έθνη και θεωρούμε ότι το Πολυτεχνείο συγκινεί και εμπνέει τους νέους σήμερα στους αγώνες του μέλλοντος.»

Ακούστε το ηχητικό:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: