Μήνυμα ξεσηκωμού έστειλε η απεργιακή συγκέντρωση της Άρτας (ΦΩΤΟ) – Μαζική και μαχητική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική

Από νωρίς το πρωί οι απεργοί εργάτες υποδέχτηκαν τους αγρότες του νομού με την Ομοσπονδία τους στο κτήριο της περιφέρειας Ηπείρου στο οποίο προχώρησαν σε κατάληψη κλιμακώνοντας τον αγώνα που εδώ και ένα μήνα δίνουν. Ομάδες περιφρούρησης του Συνδικάτου Οικοδόμων βρέθηκαν στα εργοτάξια της πόλης σπάζοντας το φόβο…

Από νωρίς το πρωί οι απεργοί εργάτες υποδέχτηκαν τους αγρότες του νομού με την Ομοσπονδία τους στο κτήριο της περιφέρειας Ηπείρου στο οποίο προχώρησαν σε κατάληψη κλιμακώνοντας τον αγώνα που εδώ και ένα μήνα δίνουν. Ομάδες περιφρούρησης του Συνδικάτου Οικοδόμων βρέθηκαν στα εργοτάξια της πόλης σπάζοντας το φόβο καλώντας τους συναδέλφους στην απεργία και τη συγκέντρωση.

Στις 10:30 η πορεία ξεκίνησε από το χώρο του εργατικού κέντρου προς το κτήριο της περιφέρειας. Με παλμό και με έντονη την παρουσία της νεολαίας, μαθητών και φοιτητών, τα συνθήματα για το έγκλημα των Τεμπών αντηχούσαν σε όλη την πόλη.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κατάληψη της ομοσπονδίας των αγροτών μπροστά από το κτήριο της περιφέρειας Ηπείρου. Τους απεργούς καλωσόρισε ο Μπέτσας Βαγγέλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Μάντζιου Κωνσταντίνα, από το ΦΣ Γεωπονίας, η Πριοβόλου Αντιγόνη από το ΝΤ ΑΔΕΔΥ της Άρτας, ο Ρίζος Βασίλης από το ΔΣ της ΟΑΣΝΑ, ο Ψύλλιας Χριστόφορος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Άρτας και η Μαίρη Καραμπίκα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Άρτας της ΟΓΕ.

Ξεχωριστή θέση στους χαιρετισμούς είχαν οι απολυμένες τραπεζοκόμοι του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.

Η Κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Γιάννη Γάλλιο, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Άρτας.

Αφού ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, το σύνθημα “Στείλε όταν φτάσεις δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ” ακούστηκε πραγματικά σε όλη την πόλη.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο (τραγούδια και ποίηση) από μαθητές της Άρτας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: