Μεταφορές μαθητών Ικαρίας (συνέχεια…)

Σταματήστε πλέον το κρυφτό των ευθυνών σας, ρίχνοντας το μπαλάκι η περιφέρεια στο επαρχείο, το επαρχείο στην περιφέρεια, αυτοί οι δύο  στις διευθύνσεις των σχολείων και οι διευθύνσεις των σχολείων στην Περιφέρεια και στο Επαρχείο.

Η Ένωση Γονέων και κηδεμόνων σχολείων Ικαρίας, πριν την έναρξη  της νέας σχολικής χρονιάς , κινητοποιήθηκε και ήρθε σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια, Επαρχείο) τόσο με τηλεφωνικές επικοινωνίες, όσο και με έγγραφο που απέστειλε, (αρ.πρωτοκ. 77/11-9-23), έτσι ώστε η σχολική χρονιά που ξεκινούσε να μην είχε κανένα πρόβλημα, τουλάχιστον όσον αφορούσε τις σχολικές μεταφορές.

Δυστυχώς, για άλλη μία χρονιά έγινε αυτό για το οποίο ανησυχούσαμε. Η χρονιά ξεκίνησε με πολλές ελλείψεις δρομολογίων. 

Η άμεση παρέμβαση  της Ένωσης  αλλά και των ίδιων των γονιών, των οποίων τα παιδιά δεν μεταφέρονταν, με καθημερινές τηλεφωνικές επικοινωνίες προς τους αρμόδιους της Περιφέρειας αλλά και του Επαρχείου Ικαρίας, κατάφεραν να καλύψουν ορισμένα κενά.

Παρόλα αυτά, έχοντας πλέον φτάσει στον μήνα Δεκέμβριο, τα δρομολόγια τα οποία ΔΕΝ πραγματοποιούνται είναι 15 από διάφορες περιοχές του νησιού και αφορούν 36 μαθητές.

Για άλλη μία φορά γονείς και μαθητές καλούνται να πληρώσουν το κάρβουνο, εξαιτίας της ολιγωρίας, της ανευθυνότητας αλλά και της ειρωνείας των αρμοδίων.

Η Ένωση λέει ΩΣ ΕΔΩ! Φτάνει πια. Δεν θα ανεχτούμε άλλο την ανευθυνότητά σας. Δεν θα ανεχτούμε άλλο τις εκπτώσεις εις βάρος των παιδιών μας.

Σταματήστε πλέον το κρυφτό των ευθυνών σας, ρίχνοντας το μπαλάκι η περιφέρεια στο επαρχείο, το επαρχείο στην περιφέρεια, αυτοί οι δύο  στις διευθύνσεις των σχολείων και οι διευθύνσεις των σχολείων στην Περιφέρεια και στο Επαρχείο.

Και εφόσον όλοι μαζί, με σθένος δηλώνετε ότι κάνετε οτιδήποτε περνάει από το χέρι σας ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι μαθητές και οι γονείς και να υπάρχει μία ομαλή λειτουργία των σχολείων, η Ένωση θέτει την εξής ερώτηση προς την Περιφέρεια, το Επαρχείο και τις διευθύνσεις των σχολείων μας:

Θα σταθείτε στο πλευρό μας, σαν αρμόδιοι, για να διεκδικήσουμε ασφαλείς σχολικές μεταφορές; Για να καλυφθούν όλα τα δρομολόγια και για να μην έχουμε  κάθε νέα σχολική χρονιά το ίδιο πρόβλημα;

ΩΣ ΕΔΩ!  ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΣΑ.

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: