Μεγάλο ποτάμι Αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης η πορεία στην Ελευσίνα: Καμία εμπλοκή στης Γάζας τη σφαγή!

Πλήθος λαού, εργατικά σωματεία και επαγγελματικές ενώσεις, Φοιτητικοί Σύλλογοι και άλλοι φορείς της Αττικής, διαδήλωσαν στην Ελευσίνα, καταδικάζοντας την ελληνική εμπλοκή στη σφαγή στη Γάζα και στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Πλήθος λαού, εργατικά σωματεία και επαγγελματικές ενώσεις, Φοιτητικοί Σύλλογοι και άλλοι φορείς της Αττικής, διαδήλωσαν στην Ελευσίνα, καταδικάζοντας την ελληνική εμπλοκή στη σφαγή στη Γάζα και στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Κατήγγειλαν τη μετατροπή της Ελευσίνας σε πολεμικό ορμητήριο, και συγκεκριμένα την παράδοση της 112 Πτέρυγας Μάχης για να μετασταθμεύσουν οι Αμερικανοί δεκάδες αεροσκάφη τους, υποστηρικτικά μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ κ.ά.

Εξέφρασαν παράλληλα την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης που παλεύει για τη λευτεριά του, για να έχει την πατρίδα του, το κράτος του, χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα από το Ισραήλ.

Από τη μεγάλη συγκέντρωση ανακοινώθηκε νέο μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία την Κυριακή 5 Νοέμβρη στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδήλωση, με μια συμβολική κίνηση, μέλη σωματείων και φορέων έφτασαν έξω από την 112 Πτέρυγα Μάχης, ξεδίπλωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή στη Γάζα.

Τα δυνατά συνθήματα των διαδηλωτών τράνταξαν όλη την περιοχή: «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά»!

Στον δρόμο έξω από την 112 Πτέρυγα Μάχης γράφτηκε: «Να μη γίνει η Ελευσίνα ορμητήριο των ιμπεριαλιστών – Λευτεριά στην Παλαιστίνη», ενώ οι πυρσοί κάνανε τη νύχτα μέρα.

Στη μεγάλη κινητοποίηση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τώρα να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών, τόνισε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Αττικής σε δήλωσή του.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών πραγματοποίησε παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ελευσίνας, απαιτώντας να παρθεί απόφαση κατά της μετατροπής της πόλης σε ορμητήριο πολέμου. Οι διαδηλωτές κατέθεσαν το ψήφισμα της διαδήλωσης.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεσμεύτηκε ότι το δημοτικό συμβούλιο θα καταδικάσει την παραχώρηση της 112 Πτέρυγας Μάχης της Ελευσίνας στους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ, όπως ζήτησε και με αίτημά της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελευσίνας.

Τελικά, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να καταδικάσει την διάθεση της 112 Πτέρυγας Μάχης για τις ανάγκες των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Βαγγέλης Γκίνης, πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Ελευσίνας – Μάνδρας, η Μαριάνθη Τσοκάνη, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ και ο Λάμπρος Χατζάρας, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτ. Αττικής.

Τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου με συνθήματα έδειξαν τον ένοχο για τα πάθη του παλαιστινιακού λαού, φωνάζοντας: «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» και «Τους πολέμους κάνουν οι κεφαλαιοκράτες, με το αίμα τους πληρώνουν οι εργάτες».

Επίσης, με συνθήματα όπως: «Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Κλείστε τις βάσεις, φέρτε και τα πλοία – Καμιά συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία», απαίτησαν την άμεση απεμπλοκή της χώρας και δήλωσαν καθαρά τη θέση τους, στο πλάι του παλαιστινιακού λαού, διαμηνύοντας: «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» και «Σύμμαχος δεν είναι το κράτος – τρομοκράτης, είναι ο λαός που γίνεται αντάρτης».

ΣΧΕΤΙΚΑ
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: