Μα υπάρχουν ρατσιστές στα ΜΑΤ; – Ρατσιστική συμπεριφορά διμοιρίας ΜΑΤ εναντίον εργάτη αλβανικής καταγωγής

Πέφτετε από τα σύννεφα; Η διμοιρία των ΜΑΤ στην Καλλιδρομίου έκανε έλεγχο στοιχείων και όταν κατάλαβε ότι ο συνάδελφος ήταν αλβανικής καταγωγής, του επιτέθηκε φραστικά με ρατσιστικά σχόλια, έχοντας την πλήρη στήριξη του επικεφαλής της.

Είναι μία από τις ειδήσεις που κάνουν τους ανυποψίαστους να “πέφτουν από τα σύννεφα”. Το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής καταγγέλλει πως το μεσημέρι της Τετάρτης που πέρασε, μέλη της διμοιρίας των ΜΑΤ που σταθμεύει στα Εξάρχεια, στην οδό Καλλιδρομίου, έκανε έλεγχο στοιχείων σε κάτοικο της περιοχής, που είναι εργάτης και μέλος του Συνδικάτου. Όταν λοιπόν διαπίστωσαν ότι είχε αλβανική καταγωγή, άρχισαν τα επιθετικά, ρατσιστικά σχόλια, δείχνοντας τους καρπούς της πολύχρονης εκπαίδευσής τους. Ενώ έτυχαν της πλήρους κάλυψης του επικεφαλής τους -ποιος να το ‘λεγε…

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του: «Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, όταν διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος είναι αλβανικής καταγωγής, δέχτηκε ρατσιστική συμπεριφορά από τα μέλη της διμοιρίας.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή στάση των μελών της συγκεκριμένης διμοιρίας, καθώς και τη στάση του επικεφαλής ο οποίος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους παρείχε κάλυψη».

Αν πίστευαν όμως ότι έχουν να κάνουν με κάποιο φοβισμένο ανθρωπάκι, που δε θα ήξερε να διεκδικήσει το δίκιο του, ήταν γελασμένοι και το βρήκαν μπροστά τους.

*Φωτό αρχείου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: