Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου – Τοποθετήσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5 Δεκέμβρη 2019

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Δεκέμβρη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν τις εξής τοποθετήσεις:

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Δεκέμβρη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν τις εξής τοποθετήσεις:

  • Για την μετατροπή χώρου πρασίνου και τη δημιουργία πάρκινγκ μεταξύ των οδών Τραπεζούντος, Αιόλου και Π.Τσαλδάρη

Στην τοποθέτηση του ο Γιώργος Σιδέρης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης επισήμανε: “Να θυμίσουμε ότι συνολικά ήμασταν ενάντια στον πολεοδομικό σχεδιασμό του 2008 γιατί μέσα περιελέμβανε των αποχαρακτηρισμό των Ζουμπουλίων. Τον συγκεκριμένο πολεοδομικό τον ψηφίσατε μόνοι σας αγνοώντας τις διαμαρτυρίες των κατοίκων. Όσον αφορά το χώρο για τον οποίο μιλάμε σήμερα οι ίδιοι οι κάτοικοι με τους αγώνες τους και μαζί με την αγωνιστική δημοτική αρχή του Δημήτρη Φωλόπουλου τον κατοχύρωσαν ως χώρο πρασίνου, εκείνοι έκαναν τις δεντροφυτεύσεις σε αντιπαράθεση με την εκκλησία που τον διεκδικούσε και τις δυνάμεις καταστολής που τους προστάτευαν. Είμαστε λοιπόν ανεπιφύλακτα υπέρ της ένστασης των 37 κατοίκων που αντιδρούν στην προσπάθεια δημιουργίας πάρκινγκ μεταξύ των οδών Τραπεζούντος, Αιόλου και Π.Τσαλδάρη. Το ζήτημα για μετατροπή του χώρου από Κοινόχρηστο χώρο ανέγερσης μητροπολιτικού Ναού σε Κοινόχρηστο Χώρο και Χώρο υπόγειας στάθμευσης είναι επίπλαστο. Είναι επί της ουσίας πρόσχημα. Στην ουσία ένας χώρος πρασίνου πάει να τσιμεντοποιηθεί και να φτιαχτεί, ένα τεράστο αχανές πάρκινγκ με ανταποδοτική εκμετάλλευση, δηλαδή με το αζημίωτο. Οι λόγοι που επικαλούνται οι κάτοικοι ότι υποβαθμίζεται το περιβάλλον, δημιουργείται άλυτο κυκλοφοριακό πρόβλημα και μειώνεται η αξία των ακινήτων που βρίσκονται πέριξ και εγγύς του Ο.Τ. 193 είναι σωστοί και δίκαιοι και τους στηρίζουμε όπως και τις κινητοποιήσεις που θα οργανώσουν”. 

  • Για τις κινητοποιήσεις του Καλλιτεχνικού Σχολείου: 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στις κινητοποιήσεις του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου που είναι σε κατάληψη εδώ και 7 ημέρες λέγοντας: Τρία χρόνια τώρα γίνονται μαθήματα χωρίς κανένα υλικοτεχνικό εξοπλισμό στα εργαστήρια τόσο των ειδικοτήτων χορού, θεάτρου, κινηματογράφου, εικαστικών, όσο και των γενικών μαθημάτων. Τρία χρόνια τώρα γίνονται μαθήματα στις ειδικότητες με ωρομίσθιους καθηγητές που φτάνουν στο σχολείο λίγο πριν τα Χριστούγεννα. 95 μαθητές στερούνται το δικαίωμα της μεταφοράς με βάση την κατάπτυστη ΚΥΑ που λογίζει τα παιδιά σαν εμπορεύματα τελωνείου και βάζει χιλιομετρικές αποστάσεις. Χωροταξικά προβλήματα τεράστια με 3 μαθητές ανά θρανίο. Στο ίδιο σχολείο “συγκατοικεί” το 1ο ΕΠΑΛ Περιστερίου στο οποίο οι μαθητές της Ηλεκτρολογίας αναγκάζονται να πηγαίνουν στους Αγίους Αναργύρους για να παρακολουθούν τα εργαστήρια τους. Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί αλλά να απαιτήσουμε μαζί με τους μαθητές από το υπουργείο Παιδείας τα αυτονόητα, δηλαδή μόνιμους καθηγητές στα μαθήματα των ειδικοτήτων από το πρώτο κουδούνι, εξοπλισμό των μαθημάτων ειδικότητας με όλα τα απαραίτητα μέσα για την άσκηση και εκπαίδευση, δωρεάν και χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς μεταφορά των μαθητών, εργαστήρια κατάλληλα για την άσκηση των μαθημάτων γενικής παιδείας. 

  • Για τις αποζημιώσεις κατοίκων από το σεισμό της 19ης Ιουλίου: 

“Οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες των οποίων τα σπίτια και τα καταστήματα επλήγησαν στο σεισμό της 19 -7-2019 δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί παρά τις γνωστές εξαγγελίες που έγιναν, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Το περιορισμένο διάστημα για την κατάθεση αιτήσεων και κυρίως ο περιορισμός σε όσους έχουν εξαιρετικά χαμηλό εισόδημα καθιστούν τις εξαγγελίες κενές περιεχομένου. Αξόζει να έχετε υπόψιν ένα ελεεινό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που που αναφέρει ότι “για τη χορήγηση επιδομάτων αποτελεί βασική προυπόθεση η αποδεδειγμένη αδυναμία κάλυψης της συγκεκριμένης ανάγκης με ίδιους πόρους”, δηλαδή επίδομα θα πάρει μόνο όποιος δεν μπορεί να τα βάλει από την τσέπη του. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών. Ένας όμως από τους κύριους επίσηε λόγους είναι η μακροχρόνια καταγραφή λόγω μη διάθεσης προσωπικού αποκλειστικά για αυτό το σκοπό. Η Διοίκηση ούτε καν διευκολύνει την καταγραφή αφού οι εργαζόμενοι του Δήμου μαζί με όλη τους τη δουλειά ή εκτός ωραρίου κάνουν καταγραφή.  Να υπενθυμίσουμε ότι ακόμα εκκρεμούν οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών της 24 – 10 – 2014 καθώς παρουσιάζονται συνεχώς κωλυσιεργίες που προκαλούν οργή και αγανάκτηση. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι για τους καταστηματάρχες δεν προβλέπεται αποζημίωση αλλά “επιχορήγηση” και μάλιστα στο 30% της “εκτιμηθείσας” ζημιάς. Για αυτό έχει αξία ο λαός να διεκδικήσει μαζί με ολοκληρωμένα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας και πραγματικές αποζημιώσεις, έγκαιρα και στο 100% της ζημιάς με βάση τις τρέχουσες τιμές και μέτρα απαλλαγής ή ελάφρυνσης από τρέχουσες υποχρεώσεις” τόνισαν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: