Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Η διοίκηση του δήμου χάρισε χρέη 15.000 ευρώ της «ΑΒ Βασιλόπουλος»

“Την ίδια ώρα που στέλνονται σωρηδόν  κατασχετήρια για τα σπίτια χιλιάδων λαϊκών οικογενειών οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αφήνονται ανενόχλητοι να φορτώνουν τα χρέη τους στις πλάτες των φτωχών δημοτών του Περιστερίου. Να χαίρονται τη διοίκηση που στηρίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.”

Άλλο ένα δώρο της διοίκησης Παχατουρίδη σε μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο. Χάρισαν χρέη 15.000 € στην ΑΒ Βασιλόπουλος!!!

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20 Ιουνίου 2023 οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέδειξαν τα παρακάτω ζητήματα:

H διοίκηση Παχατουρίδη χάρισε χρέη 15.000 € στην ΑΒ Βασιλόπουλος!!!

Ο Δήμος Περιστερίου με απόφαση της διοίκησης Παχατουρίδη, προχώρησε στη διαγραφή χρέους 15.000 ευρώ της εταιρίας  «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» από το σύνολο των 46.000 ευρώ που οφείλονται από το 2009 για ΤΑΠ. Αφού ο επιχειρηματικός κολοσσός  έμεινε ανενόχλητος επι 14 χρόνια να φεσώνει το Δήμο ξαφνικά «ανακαλύφθηκε» λάθος στους υπολογισμούς. Στην ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης  σχετικά με τα νομικά μέτρα που έλαβε η Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια για την είσπραξη του χρέους και των προστίμων υπήρξε αφωνία. Την ίδια ώρα που στέλνονται σωρηδόν  κατασχετήρια για τα σπίτια χιλιάδων λαϊκών οικογενειών οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αφήνονται ανενόχλητοι να φορτώνουν τα χρέη τους στις πλάτες των φτωχών δημοτών του Περιστερίου. Να χαίρονται τη διοίκηση που στηρίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη διαρροή φυσικού αερίου σε σχολικό συγκρότημα της Ανθούπολης 

Πρόσφατα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Νηπιαγωγείου ενημερώθηκε με email για εκκένωση του σχολικού συγκροτήματος των παιδιών τους, ενός σχολικού συγκροτήματος που περιλαμβάνει τρία νηπιαγωγεία και δύο δημοτικά λόγω διαρροής από την εναέρια σύνδεση φυσικού αερίου μεταξύ των νηπιαγωγείων 36ο-37ο και 14ο. Θα έπρεπε η σύνδεση να είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε να εκτίθεται σε φυσικά φαινόμενα και σε δολιοφθορά εφόσον στο σχολείο δεν υπάρχει φύλακας; Υπάρχει Πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας- πυρασφάλειας; Υπάρχουν μέσα πυροπροστασίας για άμεση αντιμετώπιση πριν φτάσουμε σε επικίνδυνη κατάσταση; Υπάρχει οργανωμένος συστηματικός έλεγχος του Δήμου για τέτοια θέματα; Εν ολίγοις τι θα κάνει ο Δήμος για τη μόνιμη επίλυση του θέματος;

Για την έγκριση σύμβασης μεταξύ του ΕΔΣΝΑ-Δήμου Περιστερίου για τις μονάδες συλλογής και επεξεργασίας αποβλήτων εντός του Δήμου Περιστερίου

Διαφωνούμε με τον όρο να αναλαμβάνει ο ΕΔΣΝΑ τη συντήρηση των Α/Φ που «διαθέτει» στο δήμο. Είναι γνωστό ότι οι υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ δεν διαθέτουν σχετική υποδομή σε εξοπλισμό και έμψυχο δυναμικό. Πρακτικά πάλι ιδιώτης συντηρητής θα μπαινοβγαίνει στα συνεργεία συντήρησης του δήμου. Ουσιαστικά μιλάμε για καραμπινάτη ιδιωτικοποίηση συνολικά της Υπηρεσίας συντήρησης και επισκευών του δήμου. Υπενθυμίζουμε ότι στο ζήτημα αυτό η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι: το κόστος για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος διαχείρισης δημοτικών αποβλήτων με προτεραιότητα τη μείωση και την ανακύκλωση με ΔσΠ, να καλυφθεί με πρόσθετη φορολόγηση του κεφαλαίου, στην προοπτική κατάργησης των ανταποδοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά. Στερείται κάθε σοβαρότητας το ποσοστό που τίθεται κατ’ ελάχιστον για την ποσότητα των συλλεγόμενων βιοαποβλήτων μέσω των προσφερόμενων «καφέ κάδων». Με βάση το παραπάνω ΚΑΤΑψηφίζουμε την σύμβαση.

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: