Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: Ο Δήμαρχος πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα…

Αυτό το ρόλο του κολαούζου της κυβερνητικής πολιτικής παίζει και η σημερινή δημοτική αρχή που επικαλείται ελλείψεις σε μηχανικούς και γενικότερα μόνιμο προσωπικό στον Δήμο, ενώ δεν κάνει τίποτα για να διεκδικήσει δυναμικά προσωπικό και αύξηση κρατικών κονδυλίων για τον Δήμο.

Για τη συμπεριφορά του Δημάρχου – Υπόθεση των εργατικών αγώνων και των λαϊκών κινητοποιήσεων η υλοποίηση των έργων στον Δήμο Λήμνου

    Διαβάσαμε την απάντηση της Δημοτικής Αρχής σε ό, τι αφορά το σχόλιό μας για τη συμπεριφορά του Δημάρχου και έχουμε να παρατηρήσουμε ότι η συμπεριφορά άλλων δημοτικών συμβούλων, (έτσι όπως την αντιλαμβάνονται οι της Δημοτικής Αρχής), δε νομιμοποιεί τέτοιου είδους συμπεριφορά και χαρακτηρισμούς από τον Δήμαρχο, όπως αυτός του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου. 

  Ο Δήμαρχος πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα του διαλόγου και της ισότιμης αντιπαράθεσης επιχειρημάτων και απόψεων και όχι να προσπαθεί να επιβάλλεται με αυταρχισμό. Άλλωστε το σχόλιό μας στηρίχτηκε μεταξύ άλλων και στα αρνητικά σχόλια που ακούσαμε και διαβάσαμε από συνδημότες μας.  

  Τέλος, να θυμίσουμε ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28/7 διακόπηκε με απόφαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόλο που ο δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Πλαφαδέλλης είχε ανακαλέσει τον επίμαχο χαρακτηρισμό «με τη γίδα στην πλάτη». 

  Σε ό,τι αφορά τις αναφορές της Δημοτικής Αρχής στα έργα και τις μελέτες που έχουν ενταχθεί σε διάφορα προγράμματα, γνώμη μας είναι ότι τα περισσότερα, είναι πραγματικά «στα χαρτιά» μέχρι τώρα.

  Προκαλούν τη νοημοσύνη μας όταν ξέρουμε ότι διαχρονικά τα περισσότερα έργα που εξαγγέλλονται από τις αρχές της Τοπικής Διοίκησης (Δήμοι, Περιφέρειες), δεν γίνονται ποτέ και όσα γίνονται, τελειώνουν σε βάθος δεκαετιών και κάτω από την πίεση των σωματείων, των φορέων και των λαϊκών κινητοποιήσεων.

  Ενδεικτικά αναφέρουμε τη μελέτη για την επισκευή του Γυμνασίου Μύρινας που έχει «κολλήσει», τη μελέτη – φάντασμα για το φράγμα Κάσπακα που ακόμα την ψάχνουν, ενώ έργα όπως τα σχολικά κτήρια του 2ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, ο βιολογικός καθαρισμός Κάσπακα – Μύρινας, ο περιφερειακός Κάσπακα – Αη Γιάννη έγιναν σε βάθος εικοσαετίας και κάτω από την πίεση κινητοποιήσεων των συλλόγων εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων με τις αγωνιστικές δυνάμεις στο τιμόνι της κοινότητας Κάσπακα.

  Η πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής, είναι η έλλειψη χρηματοδότησης έργων που μπορεί να είναι χρήσιμα για τον λαό, αλλά δεν προσφέρουν ικανοποιητικά κέρδη στις κατασκευαστικές εταιρείες και για το λόγο αυτό βάζουν μπροστά τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές να επικαλούνται διάφορα εμπόδια και δικαιολογίες γιατί δεν προχωρούν οι μελέτες και τα έργα, παρόλο που έχουν εγκριθεί στα χαρτιά.

  Αυτό το ρόλο του κολαούζου της κυβερνητικής πολιτικής παίζει και η σημερινή δημοτική αρχή που επικαλείται ελλείψεις σε μηχανικούς και γενικότερα μόνιμο προσωπικό στον Δήμο, ενώ δεν κάνει τίποτα για να διεκδικήσει δυναμικά προσωπικό και αύξηση κρατικών κονδυλίων για τον Δήμο.

  Καλούμε τους δημότες του νησιού μας να μην περιμένουν λύσεις από σωτήρες είτε στην τοπική διοίκηση, είτε στην κυβέρνηση και να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματά τους μέσα από μαζικούς αγώνες, με συσπείρωση στα σωματεία και τους συλλόγους.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: