Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για το σεισμό στη Θεσσαλία

Τα παλιά κελύφη και κτιριακά αποθέματα στην περιοχή, σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας και των απαραίτητων αντισεισμικών ελέγχων, καθώς και το μέγεθος του σεισμού, προκάλεσαν όλες τις ζημιές σε κατοικίες και ιδιοκτησίες.

Ο σεισμός της Παρασκευής 31/08, με εστιακό επίκεντρο την ευρύτερη ορεινη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα άφησε πίσω του δεκάδες ζημιές σε κατοικίες και κτίσματα συνολικότερα σύμφωνα με καταγγελίες ιδιοκτητών, ενώ επίσης πολλά είναι εκείνα τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμη αντιληπτά από τους ιδιοκτήτες τους δεδομένου ότι πρόκειται για περιοχή Β’ κατοικίας και πολλοί εξ αυτών δεν είχαν τη δυνατότητα να τα επισκεφθούν ή δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί. Ο μεγαλύτερος όγκος των ζημιών αυτών εντοπίζεται στη Δ.Ε. Νεβρόπολης του Δήμου μας, περιοχή η οποία ήταν και πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Τα παλιά κελύφη και κτιριακά αποθέματα στην περιοχή, σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας και των απαραίτητων αντισεισμικών ελέγχων, καθώς και το μέγεθος του σεισμού, προκάλεσαν όλες τις προαναφερθείσες ζημιές σε κατοικίες και ιδιοκτησίες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λίμνης Πλαστήρα καλεί το Δήμο να προβεί άμεσα σε καταγραφή όλων των ζημιών αυτών, να ορίσει ειδική επιτροπή στελεχωμένη από υπαλλήλους και προσωπικό του Δήμου το οποίο θα συλλέξει τις αιτήσεις όλων όσων οι ιδιοκτησίες τους έχουν υποστεί φθορές και ζημιές, και σε συνεργασία με τα αρμόδια επιστημονικά στελέχη και φορείς όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας να εξετάσει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά έτσι ώστε να κινηθεί η διαδικασία της πλήρους καταγραφής των ζημιών και των αποζημιώσεων, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Ελευθερίου Βασίλης

Δημοτικός Σύμβουλος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: