ΛΑ.ΣΥ Βόλβης: Τα γεγονότα στα Βρασνά δεν εκφράζουν το σύνολο των κατοίκων. Πολλοί έχουν επιδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους

Αυτή η στάση δεν εκφράζει το σύνολο των κατοίκων του Δήμου Βόλβης. Πολλοί απ’ αυτούς έχουν επιδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους που έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν είτε στην δομή του Βαγιοχωρίου είτε σε διαμερίσματα της περιοχής.

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλβης καταδικάζει τα απαράδεχτα επεισόδια στα Νέα Βρασνά, με αφορμή τη μεταφορά προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή, τονίζοντας ότι δεν εκφράζουν το σύνολο των κατοίκων του Δήμου και καλεί τους δημότες να υψώσουν τείχος στις φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές. Στην ανακοίνωή της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει τα εξής:

Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα γεγονότα στα Βρασνά, υποκινούμενα από ακραία φασιστικά στοιχεία, όπου δυστυχώς συμμετείχαν και άλλοι συνδημότες μας.

Τα υπαρκτά προβλήματα της κατανομής και διαχείρισης των προσφύγων και των μεταναστών δεν πρέπει να οδηγούν συνδημότες μας να στοιχίζονται πίσω από τετοιες συμπεριφορές.

Αυτή η στάση δεν εκφράζει το σύνολο των κατοίκων του Δήμου Βόλβης. Πολλοί απ’ αυτούς έχουν επιδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους που έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν είτε στην δομή του Βαγιοχωρίου είτε σε διαμερίσματα της περιοχής μας.

Οι πόλεμοι του ΝΑΤΟ και της Ευρ. Ενωσης που συνεχίζουν να ξεριζώνουν χιλιάδες ανθρώπους,η φτώχεια και η πείνα των λαών,η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες στην χώρα μας δεν έχουν τελειωμό.

Ευθύνες έχει και η Δημοτική αρχή του δήμου Βόλβης αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση που εκπρόσωποι τους συμμετείχαν στα γεγονότα.

Η ρητορική τους στα δημοτικά συμβούλια αλλά και έξω από αυτά πυροδότησαν τα γεγονότα. Δυστυχώς καμμία άλλη φωνή πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν ακούστηκε, υποκύπτοντας στον λαϊκισμό.

Καλούμε τους συνδημότες μας να κλείσουν τον δρόμο σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές,να υψώσουμε τείχος στις φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: