ΛΑ.ΣΥ Λήμνου: Η υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών μας αντιμετωπίζεται με μαζικούς αγώνες και όχι με «συσκέψεις»

Αυτή η πολιτική δεν αντιμετωπίζεται  με ψηφίσματα και συσκέψεις, παρά μόνο με συνεχείς μαζικούς λαϊκούς αγώνες.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4-6-2023 που συγκάλεσε ο Δήμαρχος με θέμα την αντικατάσταση του 18 ετών πλοίου ΜΥΚΟΝΟΣ από το 43 ετών πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗΣ και το 33 ετών πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου καταθέσαμε την παρακάτω πρόταση:

  Τα διαχρονικά προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου με την ηπειρωτική Ελλάδα και τα άλλα νησιά, οφείλονται στο νομοθετικό πλαίσιο που συνδιαμόρφωσαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις με βάση και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που δίνει το ελεύθερο στις εφοπλιστικές εταιρείες να βάζουν όποια πλοία θέλουν, όποτε θέλουν και με όποια σύνθεση πληρωμάτων θέλουν, με γνώμονα την αύξηση των κερδών τους και παρά τις κρατικές επιδοτήσεις που παίρνουν από τη φορολογία του ελληνικού και λημνιακού λαού.

  Αυτή η πολιτική δεν αντιμετωπίζεται  με ψηφίσματα και συσκέψεις, παρά μόνο με συνεχείς μαζικούς λαϊκούς αγώνες. Γι αυτό προτείνουμε ο Δήμος Λήμνου, σε συντονισμό με τον Δήμο Αγίου Ευστρατίου που αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα με τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου με τον Άγιο Ευστράτιο, να διοργανώσει κινητοποιήσεις απαιτώντας αντικατάσταση του πλοίου ΠΡΕΒΕΛΗΣ με σύγχρονο πλοίο στις γραμμές της Λήμνου με τη Βόρεια Ελλάδα και τα άλλα νησιά, αντικατάσταση του 48 ετών πλοίου AQUA BLUE με σύγχρονο πλοίο στη γραμμή του Λαυρίου και άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου με τον Άγιο Ευστράτιο. Παράλληλα θα μπορεί να γίνει συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Ναυτιλίας που θα μεταφέρει την αγανάκτηση των κατοίκων των νησιών μας που θα βρίσκονται αυτή την ημέρα σε κινητοποιήσεις.

  Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους των «ανεξάρτητων» κατά τα άλλα παρατάξεων ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ της κας Γεώργα και ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ του κ. Μαρινάκη. Όλοι τους ψήφισαν συντεταγμένα την πρόταση του Δημάρχου για μια σύσκεψη με τον υπηρεσιακό υπουργό υπουργό Ναυτιλίας, υπό το βλέμμα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ κου Αθανασίου, ο οποίος εμφανίστηκε ξαφνικά στα μέσα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να έχουν προσκληθεί υποψήφιοι βουλευτές άλλων κομμάτων και ανέλαβε να διοργανώσει αυτή τη σύσκεψη!

  Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά αυτό που είναι κοινό μυστικό στην τοπική κοινωνία του νησιού μας, ότι αυτές οι παρατάξεις κάθε άλλο παρά «ανεξάρτητες» είναι, αλλά στηρίζονται στο μεγαλύτερο μέρος τους από τμήματα της ΝΔ. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχουν «αλλεργία» με τις λαϊκές – εργατικές κινητοποιήσεις και ότι παρά τις προσωπικές αντιπαραθέσεις της κας Γεώργα και του κου Μαρινάκη στα δημοτικά συμβούλια, στα μεγάλα ζητήματα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, της υγείας, του νοσοκομείου του νησιού μας και όχι μόνο, έχουν κοινή γραμμή τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής.

  Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι του νησιού μας, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκή Συσπείρωσης Λήμνου

Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: