ΚΝΕ: “Αντί να στέλνει τα ΜΑΤ η κυβέρνηση, να φτιάξει χώρους αναψυχής και πράσινου”

Είναι παράλογο και αντιφατικό, όταν η ίδια η διαμόρφωση του αστικού ιστού οξύνει τη συγκέντρωση και το συγχρωτισμό, να είναι ατομική ευθύνη του λαού να βρει διέξοδο.

Η… “αποκέντρωση της καταστολής” συνεχίζεται. Έτσι, μετά την Αγία Παρασκευή και την Κυψέλη, σειρά είχε η Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη, με τα ΜΑΤ να βάζουν στόχο όσους κάθονταν σε μια πλατεία της Καλλιθέας και να επιβάλουν την τάξη με κρότου-λάμψης (!) για να διώξουν τον κόσμο από μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Βίντεο από την επίθεση των ΜΑΤ στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Βίντεο από την επίθεση των ΜΑΤ στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Η ΓΑΔΘ ήδη διαρρέει στα παπαγαλάκια των καθεστωτικών ΜΜΕ ότι δέχτηκε επίθεση με μπουκάλια, κάτι που διαψεύδεται από το βίντεο. Σε λίγο θα ανέβει βίντεο τραβηγμένο λίγο πριν την επέμβαση των ΜΑΤ όπου επίσης φαίνεται ξεκάθαρα ότι δε δέχτηκαν κανενός είδους πρόκληση, αντίθετα αυτοί επιτέθηκαν απρόκλητα.

Gepostet von Alerta am Samstag, 16. Mai 2020

Στο ίδιο έργο θεατές. Από τη μια, οι “κακοί παραβάτες” που συγκεντρώνονται στις πλατείες αντί να κάτσουν σπίτια τους μια βραδιά που μας έφερε στην καρδιά του καλοκαιριού. Και από την άλλη οι δυνάμεις καταστολής, που επιβάλλουν την τάξη, όταν το πλήθος συγκεντρώνεται αυθόρμητα και όχι πχ για τα εγκαίνια της Ομόνοιας, ως ντεκόρ σε κάποια επίσημη φιέστα.

Η ΟΠ Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ σχολιάζει το περιστατικό, την υποκριτική στάση και τις ευθύνες της κυβέρνησης στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Μετά από δύο μήνες εγκλεισμού είναι αυτονόητη η σωματική και ψυχική ανάγκη, “η έξοδος από το σπίτι” των εργαζόμενων και της νεολαίας της Θεσσαλονίκης. Ειδικά, σε μία περίοδο με αύξηση της θερμοκρασίας είναι λογικό οι εργαζόμενοι και η νεολαία της πόλης να επιζητούν χώρους αναψυχής και χαλάρωσης.

Η κυβέρνηση αντί να στέλνει τα ΜΑΤ, να καταφεύγει σε απαγορεύσεις και κλείσιμο πλατειών, να κάνει υποδείξεις για το μη συνωστισμό, πρέπει εδώ και τώρα να πάρει μέτρα για να εξασφαλιστούν, να διαμορφωθούν περισσότεροι χώροι πρασίνου, αναψυχής και άσκησης του λαού της Θεσσαλονίκης.

Είναι παράλογο και αντιφατικό, όταν η ίδια η διαμόρφωση του αστικού ιστού οξύνει τη συγκέντρωση και το συγχρωτισμό, να είναι ατομική ευθύνη του λαού να βρει διέξοδο. Η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης και των προηγούμενων διαχρονικά, είναι υπεύθυνη που αφήνει δημόσιους χώρους αναξιοποίητους ή ιδιωτικοποιούνται και μετατρέπει με το νέο νομοσχέδιο, το φυσικό περιβάλλον σε “κρανίου τόπο”.

Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται για τους όρους ζωής και διαβίωσης στη Θεσσαλονίκη είναι τα στοιχεία που υπολογίζουν σε 2,7 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου ανά κάτοικο.

Είναι βολικό, επίσης, για την κυβέρνηση να ρίχνει την ευθύνη την “αντικοινωνικότητα” και την “ανεύθυνη στάση” όλων αυτών, που εδώ και δύο μήνες επικροτούσε για την τήρηση με αποφασιστικότητα των μέτρων προστασίας.

Είναι ώρα να δυναμώσει η οργάνωση και η διεκδίκηση περισσότερων χώρων πρασίνου και άσκησης, ελεύθερων δημοσιών χώρων σε κάθε γειτονιά, κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης για εμπορευματοποίηση κάθε σπιθαμής γης.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα και με τις δυνάμεις τους στους Φοιτητικούς Συλλόγους, τα σωματεία και τα συνδικάτα των εργαζόμενων, θα πρωτοστατήσουν στην πάλη για τη διέξοδο αυτή».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: