«Κατσείτε μέσα…μη σας πιάνει ζούρλια» – Ο Χρ. Ζαραλίκος σε καραντίνα …ανοίγει φύλλο για πίτα στο Πωγώνι (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κι άμα θε να ‘ρθει το καλοκαίρι, θάχει φύγει το κακό, θάχει πάει μακριά ο κορονοϊός…ν’ ανταμώσουμε όλοι στα πανηγύρια, ν’ αγκαλιαστούμε, να φιληθούμε, να σβαρνιστούμε και στα χώματα άμα θέλουμε…να παίξουμε κι ένα μπελελέκο…»

Η Ήπειρος φημίζεται για τις πίτες της και μια αυθεντική ηπειρώτικη πίτα φτιάχνεται με φύλλο που ανοίγει με τα χέρια. Αυτό το ξέρουν καλά στο Πωγώνι.

Εν μέσω πανδημίας ο Χριστόφορος Ζαραλίκος με καταγωγή …«100% Πωγώνι» ανοίγει φύλλο για πίτα  και ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δήμου Πωγωνίου στέλνει μήνυμα «μένουμε σπίτι», δίνοντας παράλληλα και χρηστικές οδηγίες στους κατοίκους της πανέμορφης περιοχής, που εκτός από τις ανάγκες της καθημερινότητας έχουν να αντιμετωπίσουν και τις πρόσθετες δυσκολίες που γεννά διαχρονικά η πολιτική εγκατάλειψης της υπαίθρου, όλων των κυβερνήσεων.

Ο αγαπημένος Χριστόφορος συνιστά στους Πωγωνιώτες, και σε όλους, υπομονή για τις μέρες που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα… «κι άμα θε να ‘ρθει το καλοκαίρι, θάχει φύγει το κακό, θάχει πάει μακριά ο κορονοϊός…ν’ ανταμώσουμε όλοι στα πανηγύρια, ν’ αγκαλιαστούμε, να φιληθούμε, να σβαρνιστούμε και στα χώματα άμα θέλουμε…να παίξουμε κι ένα μπελελέκο…»:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: