Και μαθήματα «ανθρωπιάς» από τον Μπέο: «Για έξι μήνες τον μισθό μου δεν τον θέλω… να βοηθήσουμε τον κόσμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τα εξωτερικά «γυρίσματα» στους πλημμυρισμένους δρόμους του Βόλου, ένα νέο επεισόδιο του σόου Μπέου παρουσιάστηκε σήμερα σε ζωντανή μετάδοση από την εκπομπή του Γ. Αυτιά στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ…

Μετά τα εξωτερικά «γυρίσματα» στους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης, ένα νέο επεισόδιο του σόου Μπέου παρουσιάστηκε σήμερα σε ζωντανή μετάδοση από την εκπομπή του Γ. Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Πρώτα ο δήμαρχος Βόλου χρειάστηκε ν’ αλλάξει το βρεγμένο επώνυμο μπλουζάκι του, το οποίο είχε μουλιάσει στην προσπάθειά του να βάλει μυαλό σε οδηγούς και διερχόμενους δημότες, ρωτώντας τους με αγανάκτηση (πάντα μπροστά στην κάμερα) «πού πας άνθρωπέ μου με τέτοιον καιρό», μια μέρα που ενώ εξελισσόταν η καταστροφή οι εργασιακοί χώροι λειτουργούσαν κανονικά… Και να φορέσει ένα της ίδιας, αγαπημένης του πανάκριβης φίρμας, που τον κάνει να μοιάζει με δήμαρχο-κινητή διαφήμιση.

Δεν είναι όμως οι ενδυματολογικές προτιμήσεις του Μπέου από μόνες τους άξιες σχολιασμού, αλλά η πολιτική που ασκεί ο συγκεκριμένος δήμαρχος, επικεφαλής της δημοτικής αρχής της πόλης του Βόλου και βέβαια αυτά που κατά καιρούς λέει, που χαίρουν προβολής και επιδοκιμασίας από τα αστικά ΜΜΕ.

Στον φιλόξενο – για κάθε εκπρόσωπο ή χειροκροτητή της κυβέρνησης Μητσοτάκη – ΣΚΑΪ, ο Μπέος επιδόθηκε στο σπορ που γνωρίζει καλύτερα (ποιο ποδόσφαιρο;!), τον λαϊκισμό.

Υποσχέθηκε ότι σε 15 μέρες ο Βόλος θα είναι πιο καθαρός από κάθε άλλη φορά, αναφερόμενος με απαξίωση στους εργαζόμενους του Δήμου Βόλου: «Θα δουλεύουν 20 ώρες είτε θέλουν είτε δε θέλουν. Γιατί είμαι εγώ 20 ώρες στο δρόμο, δε θα είναι αυτοί;»

Αναφέρθηκε σε ολοκληρωτική καταστροφή του δικτύου ύδρευσης της πόλης, συνιστώντας στους κατοίκους να κάνουν υπομονή και παραινώντας τους: «ας μη κάνουν μπάνιο κάθε μέρα, ας κάνουν κάθε  δεύτερη μέρα»…

Λιβάνισε τον πρωθυπουργό δηλώνοντας εμπιστοσύνη στις εξαγγελίες του για αποκατάσταση-αποζημιώσεις: «Είμαι πεπεισμένος, ο κύριος Μητσοτάκης, αυτό μας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια, στις δεσμεύσεις του, όπως κι εγώ, είμαστε… παρών»…

Και αφού πρώτα έστρεψε για λίγο το λιβανιστήρι του κατά τη μεριά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο λαϊκισμός Μπέου έφτασε στην κορύφωση:

«Τώρα πού θα βρουν τα λεφτά… Υπάρχουν πολλοί τρόποι… Εγώ αν δεν έβρισκα λεφτά (και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα κάνει και ο Μητσοτάκης) δεν θα έπαιρνα ένα F35 ή ένα υποβρύχιο… Αλλά είμαι σίγουρος, επειδή ο Μητσοτάκης είναι μάγκας, θα διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον λαό του, για ν’ αποκαταστήσει τις ζημιές… Ή θα έλεγα το άλλο: Για δυο μήνες δεν πληρώνονται οι βουλευτές. Δεν θα πάθουνε τίποτα (εδώ ακούγονται χαχανητά και επιδοκιμασίες από το πάνελ Αυτιά)… Πρώτος εγώ… Για έξι μήνες τον μισθό μου δεν τον θέλω, να πάει στον κρατικό κορβανά για να βοηθήσουμε τον κόσμο. Αυτή είναι η ανθρωπιά…»

Την ίδια ώρα στον Βόλο και σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας, που πνίγηκε από την ανυπαρξία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και βιώνει την επιλεκτική ανικανότητα ενός κράτους εχθρικό για τον λαό, με περιφερειακή και δημοτικές αρχές που λειτουργούν ως υπεργολάβοι στην εκτέλεση των αντιλαϊκών σχεδιασμών των κυβερνήσεων, αλλά και σε όλη τη χώρα, με μπροστάρη τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα, εργαζόμενοι και λαός δημιουργούν ομάδες αποκατάστασης και καθαρισμού για τις πληγείσες περιοχές και συμβάλουν από το υστέρημά τους για να στηρίξουν τους πληγέντες από την ανείπωτη καταστροφή. Δείχνοντας με πράξεις τι θα πει αληθινή ανθρωπιά και αλληλεγγύη, δίνοντας σάρκα και οστά στο σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: