Κ. Πελετίδης: Να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση για συνεργασία με τον «ΣΚΑΪ – Όλοι μαζί μπορούμε». Αλληλεγγύη προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας χωρίς “σπόνσορες” και χορηγούς

Η απόφασή προσβάλλει τους δημότες μας, προσβάλλει όλο τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τους γείτονές τους,  χωρίς «σπόνσορες» και χορηγούς. Η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι της χώρας, μπορούν να συμβάλλουν σ’ αυτή την κατεύθυνση με τις δικές τους δυνάμεις και την ενεργοποίηση των υπηρεσιών του κράτους.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου επιστολή, ζητώντας «αλλαγή της απαράδεκτης απόφασης της ΚΕΔΕ για συνεργασία με τον ΣΚΑΪ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, στο θέμα της αλληλεγγύης προς τους λαούς που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς».

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πατρέων, αναφέρει τα εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Ο Δήμος μας, όπως και άλλοι Δήμοι της χώρας, καθώς και πολλοί φορείς, προσπαθούμε αυτές τις μέρες να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που βιώνουν τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού. Προσπαθούμε να μαζέψουμε είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να συμβάλλουμε να σταθούν οι γειτονικοί μας λαοί πάλι όρθιοι.

Χθες, ενημερωθήκαμε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία θα συγκέντρωνε τα είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να σταλούν στους πληγέντες, ότι «Η πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ γίνεται σε συνεργασία με τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ), την Περιφέρεια Αττικής και τον ΣΚΑΙ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Άμεσα οφείλετε να αλλάξετε την απαράδεκτη αυτή απόφασή σας, η οποία προσβάλλει τους δημότες μας, προσβάλλει όλο τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τους γείτονές τους,  χωρίς «σπόνσορες» και χορηγούς. Η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι της χώρας, μπορούν να συμβάλλουν σ’ αυτή την κατεύθυνση με τις δικές τους δυνάμεις και την ενεργοποίηση των υπηρεσιών του κράτους.

Μόνο ο λαός έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την πραγματική αλληλεγγύη, πράγμα που κάνει, με τη συγκλονιστική του ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται αυτές τις μέρες. Το μεγάλο λαϊκό κύμα συμπαράστασης βγάζει στην επιφάνεια την ανθρωπιά, αναδεικνύει τους δεσμούς των λαών, που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, μιας και όλοι τους είναι θύματα της εκμετάλλευσης εκ μέρους των κατόχων του πλούτου. Μ’ αυτόν τον τρόπο μπαίνουν στο περιθώριο οι κραυγές μίσους.

Όλα τα παραπάνω, δεν χωράνε στο μήνυμα «ΣΚΑΪ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Σας καλούμε να ακυρώσετε άμεσα την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Ο Δήμος μας μπορεί και είναι έτοιμος να συμβάλλει, για να φτάσει χωρίς εμπόδια η ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Επιπλέον, πρέπει να απαιτήσουμε απ’ την Κυβέρνηση, να σταματήσει εδώ και τώρα να συμμετέχει στο απαράδεκτο εμπάργκο των Ε.Ε. – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ενάντια στη Συρία και να συνδράμει με όλα τα μέσα, να φτάσει η βοήθεια και στο συριακό λαό».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: