Κ. Πελετίδης: Η κυβέρνηση έχει χάσει πλέον και το τελευταίο φύλλο συκής

Δήλωση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, για την ποινικοποίηση της δράσης ενάντια στους πλειστηριασμούς

Αιφνιδιαστικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε εκπρόθεσμη τροπολογία, προχωρά την ποινικοποίηση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς!!!!!!

Συγκεκριμένα, στην τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα, προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και φυλάκιση 3 ή 6 μηνών σε όποιον εμποδίσει πλειστηριασμό. Στην εισηγητική έκθεση της νομοθετικής ρύθμισης αυτοαποκαλύπτονται για τις προθέσεις τους. Αναφέρουν συγκεκριμένα ακριβώς ότι αυτά «(…) υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος, που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσων ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας κεφαλαιοποίησης τραπεζών (….)».

Η κυβέρνηση έχει χάσει πλέον και το τελευταίο φύλλο συκής. Δεν έχει τελειωμό ο αντιλαϊκός της κατήφορος για λογαριασμό του κεφαλαίου. Ενισχύουν τη βία και την καταστολή ενάντια στο λαό και το κίνημά του.

Ως Δημοτική Αρχή θα συμβάλλουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, ώστε να μην λεηλατηθεί η περιουσία και οι κόποι μιας ζωής της λαϊκής οικογένειας στο βωμό της καπιταλιστικής «δίκαιης» ανάπτυξης.

Είμαστε σίγουροι ότι το λαϊκό κίνημα θα ακυρώσει την πράξη τους σχεδιασμούς τους, δεν θα τους επιτρέψει να βάλουν στο γύψο τους αγώνες. Θα υπερασπιστεί το βιός του και τα δικαιώματά του.

Ο Δήμαρχος Πατρέων
   Κώστας Πελετίδης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: