Ιστιαία: Σοκαριστική ρατσιστική επίθεση εναντίον 14χρονου μαθητή εν ώρα μαθήματος! -Δεν τους άρεσε το χρώμα του δέρματός του…

Μια ομάδα ατόμων -πιθανότατα και μαθητές του γειτονικού ΕΠΑΛ- μπήκε στο μάθημα, έσυρε τον 14χρονο μαθητή στο προαύλιο και επιχείρησε να τον κακοποιήσει, ενώ η αστυνομία έβαλε στο περιπολικό το θύμα για… “τη δική του προστασία”.

15 άτομα εισέβαλαν με κουκούλες σε μια τάξη Γυμνασίου, επιτέθηκαν δυο φορές σε έναν μαθητή και προσπάθησαν να τον κακοποιήσουν γιατί δεν τους άρεσε το χρώμα της επιδερμίδας του – ο πατέρας του είναι Κουβανός. Δε συνέβη στην ενδοχώρα των ΗΠΑ αλλά στην Ιστιαία της Εύβοιας και οι δράστες φαίνεται πως είναι μαθητές ΕΠΑΛ, που συστεγάζεται στον ίδιο χώρο-συγκρότημα με το Γυμνάσιο!

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, που έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την “Αυγή”, είχε προηγηθεί πριν από λίγες μόλις μέρες χυδαία διαδικτυακή επίθεση και απειλές εναντίον του 14χρονου, “αράπη θα σε γ…”, “θα σε κάνουμε άσπρο στο ξύλο…”, “μαϊμού”. Το πρωί της περασμένης Τρίτης, οι απειλές σταμάτησαν να είναι απλώς φραστικές και η επίθεση έλαβε χώρα σε δύο φάσεις. Αρχικά 5-6 άτομα μπήκαν στο Γυμνάσιο, άρχισαν να χτυπούν τα τζάμια της τάξης του 14χρονου, μπήκαν μέσα διακόπτοντας το μάθημα και του επιτέθηκαν φραστικά. Απομακρύνθηκαν μετά από αρκετή ώρα, με την παρέμβαση της καθηγήτριας, αλλά επέστρεψαν την επόμενη με… ενισχύσεις, πιθανόν από το παρακείμενο ΕΠΑΛ. Αυτή τη φορά μπήκαν στην τάξη, με κουκούλες και μάσκες και έσυραν με τη βία τον 14χρονο στο προαύλιο, εκμεταλλευόμενοι την απουσία της καθηγήτριας, που ετοίμαζε μια προβολή στον προτζέκτορα σε άλλο όροφο. Όταν αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, φώναξε αμέσως τον Γυμνασιάρχη και κάλεσαν την αστυνομία. Οι δράστες δεν πτοήθηκαν και επιχείρησαν να σύρουν τον μαθητή έξω από το προαύλιο, για να τον κακοποιήσουν. Όταν έφτασε η Αστυνομία, πήρε απλώς τα στοιχεία τους, ενώ έβαλε το θύμα στο αστυνομικό όχημα, για να τον μεταφέρει στο Δημοτικό, όπου εργάζεται η μητέρα του, για να… τον προστατέψουν!

Ο διευθυντής του τοπικού Α.Τ. δηλώνει άγνοια για τη ρατσιστική στοχοποίηση του 14χρονου από τα social media, ενώ οι καθηγητές αδυνατούν να αναγνωρίσουν τους δράστες, καθώς είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Ο Σύλλογος Διδασκόντων συνεδρίασε εκτάκτως, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των γονιών, που βλέπουν πως τα παιδιά τους κινδυνεύουν να βρεθούν ανά πάσα στιγμή στο επίκεντρο βίαιων και χυδαίων επιθέσεων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: