“Ήμουν κι εγώ στο κότερο με τον Τσε και το Φιντέλ” – Ο Κωνσταντινέας του ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο Καμίλο Σιενφουέγος…

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας παθαίνει ψευδαίσθηση μεγαλείου και συγκρίνει την αγάπη του ΣΥΡΙΖΑ για τους εφοπλιστές και τα κότερα, με το Φιντέλ και τον Τσε.

Κι ενώ οι Νεοδημοκράτες ψάχνουν να βρουν πόσοι Συριζαίοι έχουν πάει διακοπές σε κότερο, η επαναστατική ψυχή του Συριζαίου Πέτρου Κωνσταντινέα εξεγείρεται και αποκαλύπτει: έχω πάει κι εγώ σε κότερο…

Ναι αλλά δεν ήταν σε όποιο κι όποιο κότερο. Ήταν στο ίδιο κότερο με τον Τσε και το Φιντέλ, κάνοντας ίσως το ρεπό του Καμίλο Σιενφουέγος ή καλύπτοντας το κενό του μετά τον πρόωρο χαμό του. Αυτός είναι ο Πέτρος Κωνσταντινέας.

 

Σε περίπτωση που δεν πιάσατε το υπονοούμενο, οι Συριζαίοι έχουν πάθει ψευδαίσθηση μεγαλείου, πιστεύοντας πως στέκουν στο ίδιο ύψος με τους μεγάλους επαναστάτες του περασμένου αιώνα. Πιστεύουν πχ πως τους συνδέουν κοινές αξίες με το νησί της επανάστασης και όχι με την ΕΕ που επέβαλε το άθλιο εμπάργκο για να γονατίσει την Κούβα. Η μήπως όχι;

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, μας λέει ο Κωνσταντινέας πως δεν είναι κακό να πηγαίνεις σε κότερα, γιατί πήγαιναν σε αυτά και οι μεγαλύτεροι επαναστάτες. Υπάρχει μια μικρή διαφορά βέβαια, γιατί στην Κούβα δεν υπήρχαν εφοπλιστές προστατευόμενοι της εξουσίας, να παίρνουν φοροαπαλλαγές και να ζουν ζωή χαρισάμενη κι αφορολόγητη, με τις ευλογίες του κράτους. Αλλά δε θα αφήσουμε μια μικρή λεπτομέρεια να χαλάσει ένα τόσο ωραίο αφήγημα.

Μένει βέβαια η απορία αν θα έχουμε κότερα στο σοσιαλισμό κι αν είμαστε ήδη στη μετάβαση προς τη σοσιαλιστική κοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ ή αυτή έχει ήδη επιτευχθεί. Καθώς επίσης, πότε ακριβώς περιμένουν την ιμπεριαλιστική αντίδραση, που δε θα ανεχτεί έναν ακόμα Κάστρο της Μεσογείου σαν τον Τσίπρα. Πότε θα καταλάβουν δηλαδή οι ΗΠΑ  το τακτικό, επαναστατικό παιχνίδι που παίζει ο Τσίπρας, αφήνοντάς τους να πιστεύουν ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ιστορικά στο καλύτερο σημείο τους, ενώ αυτός οικοδομεί το σοσιαλισμό κάτω από τη μύτη τους.

VENCEREMOS -και χωρίς τους PODEMOS!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: