Η τρομοκρατία δε θα περάσει! – Ελεύθεροι οι 31 συλληφθέντες φοιτητές – Συγκινητική υποδοχή από τη διαδήλωση στο Δικαστικό Μέγαρο

Αν η κυβέρνηση πιστεύει πως θα κάμψει το φρόνημα των φοιτητών με τις συλλήψεις, έχει καταφέρει ήδη το αντίθετο. Τα παιδιά αυτά έχουν ήδη νικήσει, ό,τι φαιδρή κατηγορία και αν τους φορτώσουν.

Οι 31 συλληφθέντες φοιτητές έμειναν ελεύθεροι. Η δίκη τους πήρε αναβολή για την Πέμπτη και το Δικαστήριο ήρε την κράτησή τους. Τους 29 από αυτούς τους βαραίνει η φαιδρή κατηγορία της “φθοράς δημόσιας περιουσίας”, ενώ ένας φοιτητής, μέλος ΔΣ Φοιτητικού Συλλόγου, κατηγορείται για απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη κοινής ειρήνης! Προφανώς αυτή την τελευταία επέβαλαν τα ΜΑΤ που έσερναν στην άσφαλτο έναν από τους συλληφθέντες, με σαφή πρόθεση να τον ταπεινώσουν προσωπικά.

Βγαίνοντας από τα δικαστήρια, οι συλληφθέντες αντίκρισαν μια μεγάλη διαδήλωση από φοιτητές που τους περίμεναν και ξέσπασαν με ενθουσιασμό σε συνθήματα. Τα βίντεο που ακολουθούν, καταγράφει πολύ δυνατές στιγμές (σχεδόν συγκινητικές) που δύσκολα μπορούν να αποδοθούν με λόγια.

Η μαρτυρία του Λευτέρη Στεργίου -μέλους ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής, που εξηγεί πώς του επιτέθηκαν οι αστυνομικοί πριν τον συλλάβουν, με τα σημάδια της επίθεσης στο πρόσωπό του, ακούγεται μετά βίας, λόγω της μάσκας και των συνθημάτων που σκεπάζουν τα πάντα, με την ένταση και τον ενθουσιασμό των παιδιών. Αν η κυβέρνηση πίστευε πως θα κάμψει το φρόνημά τους, κατάφερε το ακριβώς αντίθετο.

Στη συνέχεια οι φοιτητές κατευθύνθηκαν με πορεία στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου ενώθηκαν με τους απεργούς υγειονομικούς. Ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι η συγκέντρωση στην πρυτανεία του ΑΠΘ, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: