Η μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε «Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη» είναι επαρκώς «αιτιολογημένη» και επιβεβλημένη

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την αρνητική γνωμοδότηση μετονομασίας της οδού Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, σε «Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη»

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την αρνητική γνωμοδότηση μετονομασίας της οδού Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, σε «Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη»:

Η αρνητική γνωμοδότηση της επιτροπής του άρθρου 8, της Αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, σε «Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη», είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη. Οι δικαιολογίες που επικαλείται η απόφαση για «μη επαρκώς αιτιολογημένη ανάγκη μετονομασίας» είναι σίγουρα ανιστόρητες και τουλάχιστον υποκριτικές. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν αποφάσεις και από τα τέσσερα δημοτικά συμβούλια των Δήμων που διατρέχει η συγκεκριμένη οδός. Ευθύνες φέρει και το Υπουργείο Εσωτερικών, ως πολιτικός προϊστάμενος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των επιτροπών της. 

Η μετονομασία της οδού είναι επαρκώς «αιτιολογημένη» και επιβεβλημένη από το αποτύπωμα που άφησε η ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη , στο λαό της Θεσσαλονίκη.

Με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών, να προχωρήσει άμεσα η μετονομασία, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Είναι η ελάχιστη τιμή που μπορεί να γίνει στη μνήμη του σπουδαίου μας μουσικοσυνθέτη. Ο Μίκης για το λαό μας έτσι κι αλλιώς, μένει για πάντα αθάνατος, γιατί το μεγαλειώδες έργο του, συντροφεύει μόνιμα τους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες για μια καλύτερη ζωή. 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: