Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ είμαστε οι μόνοι που τα βάζουμε με τη ναρκωκουλτούρα

Ακόμα μια χρονιά, στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» ξεχωριστή θέση θα έχει το Στέκι Κατά των Ναρκωτικών, που το επιμελείται η αντίστοιχη Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ. Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς…

Ακόμα μια χρονιά, στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» ξεχωριστή θέση θα έχει το Στέκι Κατά των Ναρκωτικών, που το επιμελείται η αντίστοιχη Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ.

Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, αφού η ΚΝΕ και το ΚΚΕ είμαστε οι μόνοι που τα βάζουμε με τη ναρκωκουλτούρα, με την ανοχή και αποδοχή της ναρκωχρησίας, την προσπάθεια να δοθεί άλλοθι σε κάθε μορφή εξάρτησης. Παλεύουμε για να δυναμώσει ουσιαστικά η πρόληψη, που αφορά ένα πλέγμα μέτρων και την προβολή ενός άλλου τρόπου ζωής, καθώς και η ενίσχυση των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων. Είμαστε οι μόνοι, γιατί μόνο εμείς «τοποθετούμε» τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο επίκεντρο της πάλης μας να ανατρέψουμε το σύστημα της εκμετάλλευσης. Θέλουμε τον άνθρωπο πρωταγωνιστή της ζωής του, με γνώση και κριτήριο να επιλέγει, να αμφισβητεί, να αναζητά την αλήθεια, να δρα, να δημιουργεί!

Φέτος, στο Στέκι Κατά των Ναρκωτικών στο Πάρκο Τρίτση, οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν στην έκθεση που θα υπάρχει στον χώρο με θέμα «Ναρκωτικά – Διπλός στόχος για το σύστημα της εκμετάλλευσης: Κέρδη για τους λίγους – Καταστολή του μυαλού και της δράσης των πολλών». Η έκθεση θα περιλαμβάνει διάφορα διεθνή στοιχεία από τα κέρδη που έχουν ήδη βγάλει ή και προβλέπουν να βγάλουν μια σειρά από κράτη από τις επενδύσεις στο πεδίο των ναρκωτικών, από τον λεγόμενο «ναρκωτουρισμό», από την πολιτική μείωσης της βλάβης (π.χ. πωλήσεις μεθαδόνης) αλλά και από την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης. Την ίδια βέβαια στιγμή, αντιπαραθετικά δεσπόζουν τα στοιχεία από την αύξηση της χρήσης σε όλο και νεότερες ηλικίες (ειδικά για χώρες και πολιτείες που έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση) και την αύξηση των δυσμενών επιπτώσεων στη σωματική και ψυχική υγεία, στην κοινωνική ζωή.

Με σύνθημα «Ψηλά το κεφάλι, σαν άνθρωπος ζήσε… Σκιά της ζωής σου μη δεχτείς να είσαι!» και με μία πρωτότυπη και διαδραστική κατασκευή σε σχήμα ανθρώπου, θα δίνεται μαχητική απάντηση στη βαθιά αντιδραστική θεωρία του «λειτουργικού χρήστη», που προβάλλεται όλο και περισσότερο. Θεωρείται «λειτουργικότητα» ότι ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί απλά να επιτελεί μια συγκεκριμένη εργασία στα όρια της κανονικότητας αυτού του συστήματος. Παθητικός, που απλά «δεν δημιουργεί πρόβλημα» στην «ομαλή λειτουργία» της σκληρής και άδικης καπιταλιστικής κοινωνίας, εγκλωβισμένος στα δεσμά των προβλημάτων του και στην ατομική του εσωστρέφεια.

Παράλληλα, και φέτος αντιπροσωπείες θεραπευτικών προγραμμάτων και συλλόγων οικογενειών του ΚΕΘΕΑ, αλλά και το ΕΣΥΝ θα βρίσκονται στο Στέκι, προκειμένου να ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις δράσεις τους αλλά και για να προβληθεί η ανάγκη ουσιαστικής στήριξης από το κράτος στα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα. Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί και συναυλία με την μπάντα του ΚΕΘΕΑ «Στροφή» στη Μαθητική Σκηνή του Φεστιβάλ.

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: