«Η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση, είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό»!!!

Ο υφυπουργός Υγείας έχει κάνει τον σκοταδισμό επιστήμη… Πρόκειται για τον ίδιο που πρόσφατα είχε δηλώσει ότι «ένα παιδί που δεν είναι γεννημένο επιθετικό δεν θα γίνει επιθετικό και θα πάρει το μαχαίρι» και ότι «…οι επιθετικοί γονείς γεννούν επιθετικά παιδιά»…

Σε νέες κατάπτυστες δηλώσεις προχώρησε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, δίνοντας «βιολογικό υπόβαθρο» και άρα δικαιολογώντας τις δολοφονίες γυναικών, με το …«επιχείρημα» πως έχουν «βιολογική βάση», καθώς «είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό»!!!

Αναπαράγοντας σκοταδιστικές αντιλήψεις για τον ρόλο των γυναικών υποστήριξε πως «σε όλη την πανίδα, το σε κάθε μορφή εμβίου όντος το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

Συνεχίζοντας τις απαράδεκτες και άκρως αντιεπιστημονικές απόψεις, ισχυρίστηκε για τα περιστατικά επιθετικότητας από νέους ότι «όταν κάποιος είναι επιθετικός, είναι επιθετικός επειδή είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει αυτή την επιθετικότητα». Μάλιστα, συνέστησε πως «όταν διαπιστώνουμε σε πρώιμη φάση μια τέτοια επιθετικότητα, αυτή την επιθετικότητα να τη βάλουμε μέσα σε κοινωνικά κανάλια, (…) δηλαδή να μη σκοτώνεις ή να μην επιτίθεσαι για να κλέψεις, να επιτίθεσαι στον εχθρό της πατρίδας, ή να επιτίθεσαι στον εχθρό της κοινωνίας»!!!

Επιχειρώντας στη συνέχεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλά χωρίς να αναιρεί επί της ουσίας αυτά που είπε, έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. «Εκείνο το οποίο είπα και εννοώ είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, ότι το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητα του από το θηλυκό. Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχουν και ιδιαίτερες προβλέψεις και ιδιαίτεροι μηχανισμοί περιορισμού της ενδεχόμενης, εννοείται για πολλούς κοινωνικούς και άλλους λόγους, επιθετικότητας και βιαιότητας εις βάρος των γυναικών», ανέφερε.

Πρόκειται για τον ίδιο υφυπουργό που πρόσφατα είχε δηλώσει ότι «ένα παιδί που δεν είναι γεννημένο επιθετικό δεν θα γίνει επιθετικό και θα πάρει το μαχαίρι» και ότι «…οι επιθετικοί γονείς γεννούν επιθετικά παιδιά».

902.gr

Ο υφυπουργός Υγείας έχει κάνει τον σκοταδισμό επιστήμη (VIDEO)
Η βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε τις απαράδεκτες δηλώσεις του Δ. Βαρτζόπουλου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση»

Τις απαράδεκτες δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δ. Βαρτζόπουλου, ο οποίος ισχυρίστηκε προκλητικά ότι «η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση» καταδίκασε η βουλευτής του ΚΚΕ, Βιβή Δάγκα, μιλώντας στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

«Έχει κάνει τον σκοταδισμό επιστήμη, φτάνοντας να ρίχνει την ευθύνη για τα αποκρουστικά περιστατικά βίας κατά των γυναικών στο βιολογισμό», σημείωσε η Βιβή Δάγκα, υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για τον ίδιο που έριξε τις ευθύνες για το σύνθετο ζήτημα της βίας στα σχολεία, στα γονίδια και στις αβοήθητες οικογένειες.

«Και αυτά λίγες μέρες μετά την δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων γιατί ”το περιπολικό δεν είναι ταξί”, που επιβεβαιώνει ότι για τα πρωτόκολλα της ΕΕ και των κυβερνήσεων είναι εχθρός ο λαός που αγωνίζεται, αλλά μένει απροστάτευτη η ανθρώπινη ζωή», πρόσθεσε. Εξήγησε πως αυτό συμβαίνει γιατί λογαριάζουν με τη λογική του «κόστους – οφέλους» όλα τα αναγκαία μέτρα ολόπλευρης προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: