“Ή είσαι όργανο εξουσίας ή δεν είσαι…” – Να σταματήσει κάθε δίωξη στον Ούτσε Οκόμπα

ΣΕΑΑΝ: Αστυνομικοί πρωτοστατούν για ακόμη μια φορά, σε ρατσιστικές επιθέσεις σε ανάπηρο μετανάστη από τη Νιγηρία. 

Καταγγελία για αστυνομική βία σε ανάπηρο μετανάστη

Ντροπή και αίσχος!

Αστυνομικοί πρωτοστατούν για ακόμη μια φορά, σε ρατσιστικές επιθέσεις σε ανάπηρο μετανάστη από τη Νιγηρία. 

 Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον Ουτσε Οκομπα που δικάζεται σήμερα [Σ.Σ.: 29 Ιουν 2023] σε δεύτερο βαθμό, στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτήριο 8, αίθουσα 4 στις 10.30πμ.

Εδώ, ας σημειωθεί, ότι ο Ουτσε Οκομπα είχε συλληφθεί αυθαίρετα και είχε προαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και παραπέμφθηκε για απείθεια, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει κατάθεση που δεν γνώριζε τι περιέχει και ζητούσε να του την διαβάσει δικός του άνθρωπος ή ο δικηγόρος του, αφού έχει πρόβλημα όρασης. 

Η αυθαιρεσία και ο ρατσισμός σε όλο της το μεγαλείο. Ή είσαι όργανο εξουσίας η δεν είσαι.

Όλως τυχαίως, ο συνάδελφος, δικάστηκε ερήμην, γιατί δεν βρέθηκε η κατοικία του, όταν μένει για 20 χρόνια νόμιμα, στην ίδια διεύθυνση, – εδώ τρέχουν όλα γρήγορα βλέπετε-, και καταδικάστηκε σε έξι   μήνες φυλακή, με τρία χρόνια αναστολή.

Ο Ουτσε Οκομπα, και πολλοί άλλοι μετανάστες έχουν πέσει θύμα, πολλές φορές, της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Ο Ουτσε Οκομπα που είναι 36 χρόνων, μουσικός από τη Νιγηρία, με πρόβλημα όρασης, είχε κάνει μήνυση γι’ αυτό, που όλως τυχαίως είχε μπει στο αρχείο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΆΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΟΥΤΣΕ ΟΚΟΜΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: