Η Δημοτική Αρχή Λήμνου να δώσει επιτέλους λύσεις στα κτιριακά προβλήματα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα κτιριακά προβλήματα του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας – πρόταση δημιουργίας κέντρου ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ.

Οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου για τα κτιριακά προβλήματα του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας – πρόταση δημιουργίας κέντρου ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ.

  Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29 Ιουνίου 2022, θέσαμε το ζήτημα της επισκευής της σκεπής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και της αίθουσας ΔΟΥΚΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας, ώστε από τον Σεπτέμβριο να λειτουργήσουν τα σχολεία αυτά χωρίς προβλήματα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

  Πιο συγκεκριμένα, η σκεπή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας βάζει νερά στις αίθουσες του σχολείου όταν βρέχει, ενώ εκκρεμεί η επισκευή της αίθουσας ΔΟΥΚΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας, ώστε αυτή να χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα ψυχοκινητικής και να αξιοποιηθεί ο σχετικός εξοπλισμός του Υπουργείου Παιδείας που εδώ και πολλά χρόνια παραμένει αναξιοποίητος με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Λήμνου είχε μιλήσει για μεταφορά του σχολείου σε άλλο κτήριο, που όμως ούτε αυτό έχει γίνει.

  Για τα παραπάνω προβλήματα ο Δήμαρχος δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις και γι αυτό οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μέσα από τα συλλογικά τους όργανα χρειάζεται να πιέσουν τη Δημοτική Αρχή να δώσει επιτέλους λύσεις πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

  Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προτείναμε τη συμβολή του Δήμου στη δημιουργία κέντρου ημερήσιας φροντίδας ΑμεΑ, δομής απαραίτητης για την ένταξη των ατόμων ΑμεΑ στην κοινωνία του νησιού μας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: