Γιώργος Πέρρος: «Ας μη διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι φταίει το ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, έπαιρναν αντιλαϊκά μέτρα μέσα στη Βουλή, το ΚΚΕ βρισκόταν στους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς, δίπλα στους εργαζόμενους που αγωνίζονταν κατά των απολύσεων, που διεκδικούσαν αυξήσεις, το ΚΚΕ βρισκόταν εκεί όπου τους έκοβαν το ρεύμα και το νερό…

Όταν τα τρία κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, έπαιρναν αντιλαϊκά μέτρα μέσα στη Βουλή, το ΚΚΕ βρισκόταν στους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς, δίπλα στους εργαζόμενους που αγωνίζονταν κατά των απολύσεων, που διεκδικούσαν αυξήσεις, το ΚΚΕ βρισκόταν εκεί όπου τους έκοβαν το ρεύμα και το νερό, επισήμανε στην παρέμβασή του ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας, μιλώντας στο κανάλι «Attica» το βράδυ της Δευτέρας 22 Μάη.

Το ΚΚΕ ήταν και θα είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να προβάλει και να ασκήσει ισχυρή και πραγματική αντιπολίτευση υπέρ του λαού και στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, πρόσθεσε ο Γ. Πέρρος, καλώντας στις επόμενες εκλογές να δυναμώσει το βήμα που έγινε στην αναμέτρηση της 21ης Μάη με την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ.

Υπογράμμισε πως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ όπως το προηγούμενο διάστημα ψήφιζαν από κοινού αντιλαϊκά μέτρα, έτσι και το επόμενο διάστημα θα προωθήσουν αντιλαϊκά μέτρα καθώς έχουν την ίδια γραμμή σε βασικά στρατηγικά ζητήματα, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης με τα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, την επενδυτική βαθμίδα, την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Στην 4ετία της διακυβέρνησης της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν συμπολίτευση, «ταυτίστηκαν με την πολιτική της ΝΔ, ας μη διαμαρτύρεται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ ότι φταίει το ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε πάνω από το 70% των νόμων της ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% και ως κυβέρνηση έφερε το τρίτο μνημόνιο που τσάκισε τον λαό και τους εργαζόμενους και αυτά ο λαός δεν τα ξέχασε, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Πέρρος στηλίτευσε ακόμα την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που ισχυρίζεται ότι εφαρμόζει «προοδευτική» πολιτική, όταν οι απολύσεις μέσα στον Απρίλη έφθαναν τις 6.000 κάθε μέρα, όταν 4 στους 10 εργαζόμενους δουλεύουν με μερική απασχόληση, ενώ το 50% των εργαζομένων δουλεύει με 4μηνα, 5μηνα κι άλλες ελαστικές μορφές εργασίας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των νόμων Αχτσιόγλου – Βρούτση, αλλά και του νόμου Χατζηδάκη που θέσπισαν αντεργατικά μέτρα, συμπλήρωσε.

Για το Προσφυγικό, τόνισε την υποκρισία των αστικών κομμάτων που ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους πρόσφυγες, ενώ συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, π.χ. Ουκρανία με όπλα και στρατό, όταν η πολιτική τους στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών δημιουργεί τα κύματα των χιλιάδων ξεριζωμένων.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: