Γιώργος Δεληγιαννίδης: «Ψήφο στο ΚΚΕ για να δυναμώσει η φωνή των μεταναστών, η φωνή μας…»

«Ενώ όλα τα αστικά κόμματα βλέπουν εμάς τους Έλληνες μετανάστες σαν ψηφοφόρους, εμείς βλέπουμε τις ευθύνες τους για την κατάσταση που έχει οδηγήσει πολλούς από εμάς στο να αναζητήσουμε ένα καλύτερο μέλλον σε μια άλλη χώρα… Ψήφο και συμπόρευση με το ΚΚΕ για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!»

Τη στήριξή του στο ΚΚΕ εκφράζει με δήλωσή του ο Γιώργος Δεληγιαννίδης, αναπληρωτής καθηγητής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Είναι οι πρώτες βουλευτικές εκλογές που εμείς οι μετανάστες μπορούμε να ψηφίσουμε από τη χώρα που ζούμε και έχει σημασία αυτή η ψήφος να δώσει φωνή σε όλα όσα μας προβληματίζουν. Ενώ όλα τα αστικά κόμματα βλέπουν εμάς τους Έλληνες μετανάστες σαν ψηφοφόρους, εμείς βλέπουμε τις ευθύνες τους για την κατάσταση που έχει οδηγήσει πολλούς από εμάς στο να αναζητήσουμε ένα καλύτερο μέλλον σε μια άλλη χώρα. Την ίδια ώρα, έχουμε δει τις συντάξεις των γονιών μας να πετσοκόβονται για να ενισχυθεί η οικονομία. Έχουμε δει τα αδέρφια μας και τους φίλους μας να πολεμάνε με την ανεργία και να πασχίζουν να βρουν μια δουλειά για να εξασφαλίσουν τα βασικά και να ξεκινήσουν μια οικογένεια. Έχουμε δει την Υγεία και την Παιδεία να γίνονται προνόμιο των λίγων και τη χώρα μας να εμπλέκεται σε γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που μόνο κινδύνους επιφυλάσσουν και που οδηγούν ολόκληρους λαούς στον ξεριζωμό και στη σημερινή κατάσταση στο Μεταναστευτικό.

Παράλληλα, και εμείς που αφήσαμε οικογένεια και φίλους για μια καλύτερη ζωή, αντικρίζουμε από πρώτο χέρι το πιο σκληρό πρόσωπο του καπιταλισμού που ευαγγελίζονται τα αστικά κόμματα και αναγνωρίζουμε ότι οι όποιες αρνητικές εξελίξεις στη Βρετανία, στη Γερμανία στο εξωτερικό γενικά, προαναγγέλλουν αντίστοιχες εξελίξεις στην Ελλάδα.  Βιώνουμε μια ανελέητη επίθεση στο εισόδημα μας και στις συντάξεις μας, που άλλοτε αποδίδεται στην κρίση, άλλοτε στο Brexit, άλλοτε στην ακριβή ενέργεια λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά πάντα έχει το ίδιο αποτέλεσμα: Ανέχεια για τους πολλούς, υπερκέρδη για τους λίγους.

Έχουμε δει την ιδιωτική πρωτοβουλία να οδηγεί στη διάλυση των Εθνικών Συστημάτων Υγείας. Ενώ η ιατρική επιστήμη έχει κάνει τεράστια πρόοδο, η πρόσφατη πανδημία έδειξε ότι η Υγεία αποτελεί προνόμιο των λίγων και οι ζωές των πολλών αποτελούν απλά αριθμούς σε αναλύσεις κόστους – ωφέλειας. Έχουμε ζήσει τη διάλυση των κοινωνικών παροχών. Έχουμε δει την Παιδεία να γίνεται εμπόρευμα, τα Πανεπιστήμια να λειτουργούν τα ίδια πλέον ως επιχειρήσεις με την αυξανόμενη ανάμειξη των επιχειρήσεων στην κατεύθυνση και χρηματοδότηση της έρευνας.

Ψήφο στο ΚΚΕ, λοιπόν, για να δώσουμε φωνή σε αυτή την αγανάκτηση, για να γίνει η αγανάκτηση αγώνας και διεκδίκηση για ένα καλύτερο σήμερα, για ένα καλύτερο αύριο.

Ψήφο στο ΚΚΕ, λοιπόν, για να δυναμώσει η φωνή των μεταναστών, η φωνή μας και για να ενισχυθεί η πρόταση του ΚΚΕ, η μόνη ρεαλιστική πρόταση που βάζει τις ανάγκες τις δικές μας και όλου του ελληνικού λαού πάνω από την κερδοφορία.

Ψήφο και συμπόρευση με το ΚΚΕ για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: