Γιάννης Πρωτούλης: Οι αγωνιστές στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην πρώτη γραμμή της μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση – σάλπισμα για τη μάχη των τοπικών εκλογών ήταν αυτή που πραγματοποίησε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στο γεμάτο από κόσμο και αισιοδοξία Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, όπου παρουσιάστηκε μέρος του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια Αττικής.

Εκδήλωση – σάλπισμα για τη μάχη των τοπικών εκλογών ήταν αυτή που πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στο γεμάτο από κόσμο και αισιοδοξία Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, όπου παρουσιάστηκε μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Αττικής (βλ. πιο κάτω).

Στην εκδήλωση που είχε τίτλο «Μαζί με τον λαό της Αττικής στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων» μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σπύρος Τζόκας, πανεπιστημιακός συγγραφέας, πρώην δήμαρχος Καισαριανής και πρώην αντιπεριφερειάρχης.

Παρευρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Θοδωρής Χιώνης και Θέμης Γκιώνης. Οι Βουλευτές του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου, Σεμίνα Διγενή και Νίκος Αμπατιέλος. Επίσης υποψήφιοι δήμαρχοι σε Δήμους της Αττικής με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Γιάννης Πρωτούλης, αναφέρθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές. «Σήμερα η καρδιά μας και το μυαλό μας είναι στους συντρόφους μας, στους φίλους μας, αλλά και στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, αλλά και των άλλων περιοχών της Περιφέρειας μας, που δοκιμάζονται από ακόμα μια πυρκαγιά. Σαν να ζούμε τη μέρα της μαρμότας. Κάθε χρόνο τα ίδια πράγματα, κάθε χρόνο οι ίδιες καταστροφές, κάθε χρόνο οι ίδιες ανεπάρκειες του περίφημου αστικού κράτους, που είτε δεν προλαβαίνει, είτε δεν τα καταφέρνει, είτε δεν είναι ικανό να σώσει τις περιουσίες ή να προστατέψει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή, αλλά είναι πολύ ικανό για να τρέξει τα επιχειρηματικά συμφέροντα», σημείωσε.

Επίσης, τόνισε πως «οι σύντροφοι μας στην Αν. Αττική, από το μεσημέρι δίνουν ένα συγκλονιστικό αγώνα για να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί, για να βοηθήσουν όσο μπορούν να βοηθήσουν. Με τα στελέχη της ΚΕ του ΚΚΕ μπροστά, με τον σύντροφο μας τον βουλευτή της Αν. Αττικής, Γιάννη Γκιόκα και τους άλλους συντρόφους. Και το μυαλό μας και η καρδιά μας είναι εκεί και όσο ανήσυχοι είμαστε και για τους συντρόφους, αλλά και για τους κατοίκους και τόσο οργισμένοι είμαστε για τα ίδια ξανά φαινόμενα: Κρουνοί να μην υπάρχουν, οι μάνικες να μην δένουν πάνω στους κρουνούς, ελικόπτερα να μην πετάνε, πυροσβεστικά να μην υπάρχουν. Στο ίδιο έργο θεατές, μιας εγκληματικής πολιτικής».

Η ομιλία του Γ. Πρωτούλη έχει ως εξής:

Είμαστε εδώ σήμερα ξανά αγωνιστές όλων των ηλικιών, των κλάδων και φορέων του εργατικού λαϊκού κινήματος, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της υγείας, της παιδείας. Ερχόμαστε μέσα από πολλές και σημαντικές αναμετρήσεις στους δρόμους του αγώνα αλλά και μετά από το θετικό αποτέλεσμα για το λαό μας μέσα σε έναν κατά τα άλλα αρνητικό συσχετισμό που είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, ιδιαίτερα στην Αττική.

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα ριχνόμαστε από σήμερα στη σημαντική πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που είναι μπροστά μας. Έχουμε τη δυνατότητα να εκφραστεί μια ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών, νεανικών, λαϊκών δυνάμεων στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής και στους δήμους της Αττικής.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης.

Απέναντι στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό που καλλιεργούν οι άλλες δυνάμεις, να συναντηθούμε στον δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική του συστήματος, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τις δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ.

Η προγραμματική σύγκλιση που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής γίνεται κυριολεκτικά ταύτιση στα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα όπως είναι οι προϋπολογισμοί, ο προσανατολισμός των έργων, τα επιχειρηματικά μεγάλα σχέδια, η προκλητική απουσία κράτους όταν πρόκειται για την προστασία των ανθρώπινων ζωών και των λαϊκών περιουσιών από φυσικές καταστροφές. Είναι εκπληκτική η ταχύτητα, του ίδιου αναποτελεσματικού για το λαό αστικού κράτους, όταν πρόκειται να τρέξουν χρηματοδοτικά πακέτα σε επιχειρηματικούς ομίλους, επενδύσεις, με επιδοτήσεις εκατομμυρίων βγαλμένα από την άγρια φορολόγηση των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Προωθούν και στηρίζουν έργα μόνο με βασικό κριτήριο, πόσο και ποια μεγάλα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα θα ωφεληθούν και όχι, όπως έπρεπε, πώς θα ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.

Είναι πασίγνωστη η φράση του περιφερειάρχη στα εγκαίνια του γηπέδου της ΠΑΕ ΑΕΚ ότι “βάλαμε κώλο για αυτό το γήπεδο”. Αλλά για τα δύο ρέματα της Μάνδρας “Σούρες” και “Αγία Αικατερίνη” που η υπερχείλιση τους κόστισε τη ζωή σε 24 συνανθρώπους μας και έπνιξε μια ολόκληρη πόλη στη λάσπη, κατέστρεψε 794 σπίτια, 126 επαγγελματικούς χώρους, 8 δημόσια κτίρια και 136 αποθήκες, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη διευθέτησή τους συζητήθηκε προχθές, την Τετάρτη 5/7/2023!!

Δεν υπάρχουν διακρίσεις στην εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής από τις περιφερειακές αρχές που ανήκουν στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ και πέρασαν διαδοχικά από την διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ή σε δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους που θα εμφανιστούν ξανά στο όνομα ότι επιλέγουμε τους ικανούς που όμως ακουμπούν σε αυτά τα κόμματα, είναι ταυτισμένοι με την κυρίαρχη πολιτική που υλοποιείται και από άχρωμοι, χρωματίζονται το βράδυ των εκλογών και βάφουν το χάρτη μπλε πράσινο και ροζ όπως έχουμε ξαναδεί.

Οι συγκλίσεις πλέον είναι τέτοιες όπου τα αστικά κόμματα ανοιχτά στηρίζουν τους ίδιους υποψήφιους, ιδιαίτερα όπου η συμπόρευση με τη Λαϊκή Συσπείρωση είναι ισχυρή. Δεν περιμένουν τον καλπονοθευτικό σύστημα του 2ου γύρου. Και πριν ακόμα τις εκλογές θέλουν να σιγουρέψουν ότι θα βγουν οι άνθρωποι των επιχειρηματικών συμφερόντων που στηρίζουν πολιτικά όλα τα αστικά κόμματα μαζί.

Είναι χαρακτηριστική η κοινή στήριξη που δίνουν μαζί ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της Αττικής, στο Περιστέρι, στην Καισαριανή, στην Πάτρα, όπου εδώ και 9 χρόνια τον δήμο διοικούν οι κομμουνιστές με τον Κώστα Πελετίδη.

Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι άγνωστες οι αρμοδιότητες των Περιφερειών, των παλιών δηλαδή νομαρχιών.

Οι νόμοι που διαδοχικά έχουν περάσει Καποδίστριας (ΝΔ), Καλλικράτης (ΠΑΣΟΚ), Κλεισθένης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), οι πρόσφατοι των υπουργών της ΝΔ Βορίδη και Θεοδωρικάκου μέσα στην πανδημία, αφαίρεσαν και το τελευταίο συκής.

Υπάρχει το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα και πολιτικό ζήτημα που δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για Τοπική Αυτοδιοίκηση Β’ Βαθμού αλλά για Κρατική Διοίκηση, για ένα ιδιότυπο κρατικό μηχανισμό του υπουργείου Εσωτερικών που παίζει το ρόλο γραφείου διασύνδεσης των επιχειρηματικών συμφερόντων με αποφάσεις που λαμβάνονται έξω και πέρα από τα αιρετά σώματα που έχουν ψηφίσει οι πολίτες. Οι διαδοχικές μεταρρυθμίσεις έχουν αποτυπώσει πλήρως τη θέση του ΚΚΕ ότι πρόκειται για τοπική διοίκηση και όχι αυτοδιοίκηση.

Στην Περιφέρεια Αττικής για όλα αποφασίζει μία κλειστή ομάδα, η οικονομική επιτροπή η οποία έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος των αποφασιστικών αρμοδιοτήτων, στην οποία απόλυτη πλειοψηφία έχει ο περιφερειάρχης, η παράταξη του οποίου είναι μειοψηφία στο περιφερειακό συμβούλιο γιατί είχε πάρει λιγότερο από 40%. Ειδικά το περιφερειακό συμβούλιο έχει μετατραπεί σε ένα διακοσμητικό όργανο σχεδόν χωρίς καμία αποφασιστικού χαρακτήρα αρμοδιότητα για τα σοβαρά και μεγάλα θέματα. Όλες οι κρίσιμες αποφάσεις μπορούν να παρθούν χωρίς καθόλου συζήτηση, αλλά και αποφάσεις κρίσιμες που εμποδίζουν αρνητικές για το λαό εξελίξεις μπορούν να παρακαμφθούν με μία κοινή υπουργική απόφαση.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί μοιρολατρικά, με ηττοπάθεια και τη λογική δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο, το γνωστό TINA που τα αστικά κόμματα θέλουν να κυριαρχήσει στις λαϊκές συνειδήσεις.

Η υπεράσπιση και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων στο λεκανοπέδιο της Αττικής απαιτεί σύγκρουση με αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, απαιτεί αποφασισμένο αγώνα από το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, τη νεολαία, έχει ανάγκη μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο από εκλεγμένους που θα συμβάλλουν στην συγκρότηση μιας μεγάλης μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή ένωση.

Γιατί όλοι βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια με ανησυχία το γεγονός ότι αυτή η στρατηγική, αυτή η πολιτική αφήνει πλέον πίσω της θύματα, πολλά θύματα και δεν πρέπει παθητικά και μοιρολατρικά να περιμένουμε την επόμενη μεγάλη ανθρωποθυσία στο βωμό τους κέρδους. Στην περιφέρεια Αττικής παραμένουν αρμοδιότητες για την διαχείριση των απορριμάτων, την πολιτική προστασία, την αντιπλημμυρική θωράκιση και τη διευθέτηση των ρεμάτων, για έργα και υποδομές κρίσιμες για την προστασία και τη λειτουργία των πόλεων.

Όλοι μπορούν να αναρωτηθούν, μετά τις μεγάλες καταστροφές με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές τί άλλαξε;

Μετά την φονική πλημμύρα στην Δυτική Αθήνα, την Δυτική αττική, την Μάνδρα ποια έργα μπήκαν σε προτεραιότητα; Μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι;

Τί άλλαξε έπειτα από την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή με την απώλεια του 50% της δασικής έκτασης της Αττικής στα Γεράνια, την Πάρνηθα και τη Δυτική Αττική;

Τις περισσότερες φορές δεν έγινε ούτε καν συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο παρά τα συνεχή αιτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης, τις διαδηλώσεις και τις εκατοντάδες παρεμβάσεις μαζί με τους κατοίκους των περιοχών. Σε όλες τις περιπτώσεις βρέθηκαν απέναντι στους αγώνες του λαού. Ούτε καν δέχονταν να συζητηθούν ψηφίσματα συμπαράστασης και ανάδειξης των αιτημάτων τους. Τα σωματεία και οι φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος, οι κάτοικοι των περιοχών αντιμετωπίστηκαν ως εχθροί σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτός είναι ο λόγος που επέλεξαν από την πανδημία μέχρι σήμερα τα περιφερειακά συμβούλια να είναι αποστειρωμένα από την παρουσία των πολιτών της Περιφέρειας και οι σύμβουλοι τους να συνεδριάζουν και να ψηφίζουν πίσω από κλειστές κάμερες. Αυτός είναι ο αρνητικός συσχετισμός που θέλουμε να ανατρέψουμε.

Και τα τέσσερα τελευταία χρόνια οι βασικές ανάγκες του 40% του πληθυσμού της χώρας ήταν έξω από τους πανομοιότυπους προϋπολογισμούς της Περιφέρειας Αττικής. Οι οποίοι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια έμπειρων ανθρώπων για να ανακαλύψουν διαφορές ανάμεσα στον τελευταίο που ψήφισε η διοίκηση Πατούλη ή στον αντίστοιχο της Ρένας Δούρου ή ακόμα πιο πίσω του Γιάννη Σγουρού.

Οι στόχοι της κεντρικής κυβέρνησης, για να κλειδώσουν τα “πρωτογενή πλεονάσματα”, φορτώνονται στις πλάτες του εργαζόμενου λαού, τόσο από τη φοροληστεία, όσο και από την πλευρά των περικοπών στις περιφέρειες και τους δήμους, ακόμα και για στοιχειώδη πράγματα. Με επιπλέον λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος από την πολιτική της ανταποδοτικότητας όλων των υπηρεσιών που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν. Η γνωστή από το έγκλημα στα Τέμπη λογική κόστους οφέλους.

Παράδειγμα, από ένα στην τύχη προϋπολογισμό των τελευταίων χρόνων. Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (φόρος που πηγαίνει για την τοπική διοίκηση) που δίνονται είναι 102 εκατομμύρια, από τα οποία 75 εκατομμύρια είναι μισθοδοσία των υπαλλήλων. Δηλαδή, όλα κι όλα 27 εκατομμύρια! Δηλαδή, ο κρατικός προϋπολογισμός χρηματοδοτεί την Περιφέρεια Αττικής, όπου κατοικεί το 40% του πληθυσμού της χώρας, με μόλις 27 εκατομμύρια! Αυτά που μαζεύει είναι πολλαπλάσια. Μην ξεχνάμε ότι οι μόνοι που πληρώνουν είναι τα λαϊκά στρώματα το 95% των φόρων που συγκεντρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός είναι από φυσικά πρόσωπα, μόλις το 5% από τους επιχειρηματικούς ομίλους!

Και μπαίνει το ερώτημα, γιατί δεν διεκδίκησαν τα χρήματα που καταβάλλουν οι φορολογούμενοι για να φτιαχτούν υποδομές;

Δεν τα διεκδικούν για τον ίδιο λόγο που δεν διεκδίκησαν ποτέ και οι προηγούμενοι. Για να εξασφαλίζεται ζεστό χρήμα για τους αναπτυξιακούς νόμους, για τα ΣΔΙΤ. Φοροελαφρύνσεις, εισφοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων πάσης φύσεως.

Όσον αφορά τα αναγκαία έργα που διαφημίζουν τα περισσότερα είναι κωδικοί και προϋπολογισμοί και έργα στα χαρτιά, που μεταφέρονται από χρόνο σε χρόνο. Περίπου 800 έργα μεταφέρονται από χρόνο σε χρόνο τα τελευταία 12 χρόνια!

Χρήμα και με γρήγορες διαδικασίες τρέχει εκεί όπου έχουν ενδιαφέρον οι tour operators, το τουριστικό κεφάλαιο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι των real estate. Από τα εκατομμύρια που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια τα μισά είναι στο Φαληρικό Όρμο, την αυλή της Αττικής Ριβιέρα που είδαμε όλοι ότι έβαλαν και ταμπέλα πριν ακόμα φτιαχτεί!

Είναι προκλητική η υποχρηματοδότηση των Δυτικών Συνοικιών, της Δυτικής Αττικής, των γειτονιών του Πειραιά. Η μερίδα του λέοντος πηγαίνει στην παραλία, στο κέντρο της Αθήνας και τα Βόρεια Προάστια. Δεν είναι τυχαίο. Έχουν κάνει επιλογή που αποτυπώνεται και στο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Αττική.

Και τη Δυτική Αθήνα, την Δυτική Αττική τις γειτονιές της Β Πειραιά τις προορίζουν να γίνουν η πίσω αυλή για όλες τις ρυπογόνες εγκαταστάσεις και δραστηριότητες όπου άναρχα και χωρίς υποδομές θα συνεχίζουν να κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Εκεί θα πάνε τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμάτων, τα καρκινογόνα εργοστάσια καύσης απορριμάτων, δίπλα στις χωματερές που επεκτείνουν, στο σταθμό LNG που θέλουν να στήσουν στο Σκαραμαγκά, τα καζάνια πετρελαιοειδών και άλλα.

Ακόμα και στις περίφημες αστικές αναπλάσεις, βιοκλιματικές πλατείες και έργα βιτρίνας που δίνονται εκατομμύρια, γιατί υπάρχουν “πράσινες” εταιρείες που έχουν βρει το μήνα που θρέφει τους 12, ακόμα και σε αυτό το κονδύλι στους συγκεκριμένους τομείς ελάχιστα. Μόνο η Ριβιέρα, και το κέντρο της Αθήνας για να επενδύσουν οι ξενοδόχοι έχουν ανάγκη ανάπλασης!

Όλα τα διαχρονικά αιτήματα των κατοίκων για να μετεγκατασταθούν τα στρατόπεδα, να απαλλοτριωθούν εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και βιομηχανικές μονάδες, και να αποδοθούν οι ελεύθεροι χώροι στους κατοίκους της περιοχής, λείπουν προκλητικά από τον σχεδιασμό τους. Γιατί στον προσανατολισμό τους έχουν να τα δώσουν ως φιλέτα στους περίφημους επενδυτές.

Σε όλη την Αττική, υπάρχει ένα μόνο μεγάλο πάρκο. Το Πάρκο Τρίτση. Αυτό φτιάχτηκε και κρατιέται με τους αγώνες των κατοίκων. Και για αυτό ο πρόσφατος σχεδιασμός που παρουσιάστηκε σε ανοιχτή εκδήλωση της διοίκησης της περιφέρειας μιλάει ανοιχτά ότι προσανατολισμό έχουν να δοθεί για μπίζνες στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Σημεία φυσικού κάλλους που οι οικογένειες κάνουν τα γενέθλια των παιδιών τους και παίρνουν ανάσα από την σκληρή καθημερινότητα να γίνουν μαγαζιά ως και “ξενοδοχεία δεντρόσπιτων”!

Όλες οι υπηρεσίες, οι μελέτες επισημαίνουν ότι η κατάσταση των βασικών υποδομών διαμορφώνει μία εξαιρετικά επικίνδυνη συνθήκη εξαιτίας της χρόνιας υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, εξαιτίας της αποσπασματικότητας και της ανύπαρκτης συντήρησης, της εμπορευματοποίησης και εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες.

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Όλοι είδαμε τί έγινε με λίγο χιόνι. Κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές στην ΑΤΤΙΚΉ οδό και σε όλες τις βασικές οδούς. Η πολιτική προστασία της Περιφέρεια Αττικής δεν έχει τίποτα δικό της σε σχέση με μηχανήματα και ούτε προβλέπεται να αποκτήσει. Χρησιμοποιεί μηχανήματα ιδιωτών. Δεν διαθέτει ούτε μία υδροφόρα. Νοικιάζει από εργολάβους με 2000 ευρώ την ημέρα την κάθε υδροφόρα. 2 εκατομμύρια ευρώ για υδροφόρες μόνο στην πρόσφατη αντιπυρική περίοδο! Με τάισμα όμως εργολάβων δεν σβήνονται οι φωτιές! Με μία δυνατή μπόρα κηρύσσεται η Αττική σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και κλείνουν τα σχολεία, χτυπάει με μανία το 112.

Αυτή είναι η μέθοδος αντιμετώπισης για όλα! Μείνετε σπίτι!

Η περιφέρεια Αττικής έχει βασική αρμοδιότητα την διευθέτηση το καθαρισμό και την αστυνόμευση των ρεμάτων. Μαζί και με τα έργα για τα αποχετευτικά ομβρίων που τα βαφτίζουν αντιπλημμυρικά, ο προϋπολογισμός εδώ και πολλά χρόνια δεν ξεπερνά το 3%! Διαβάζουμε στον απολογισμό της διοίκησης ότι έχει 117 αντιπλημμυρικά έργα με προϋπολογισμό 404 εκ. ευρώ. Στα χαρτιά φυσικά. Όμως οι προτεινόμενες πιστώσεις είναι μόνο 9,86 εκ. Ευρώ.

Με μια απλή διαίρεση με αυτό τον ρυθμό εκτέλεσης των έργων ακόμα και αυτά τα αντιπλημμυρικά που δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές πληγές, αποσπασματικά και κακοσχεδιασμένα θα τελειώσουν σε 40 χρόνια!

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι επίσης μία βασική αρμοδιότητα της περιφέρειας. Η οποία γίνεται με αποκλειστικό γνώμονα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον κλάδο. Πίσω από τις δεξιώσεις και τις φωτογραφίες βρίσκεται η φράση “μνημείο περιβαλλοντικού χάους και ανθρώπινου πόνου”. Σε αυτό το περιβαλλοντικό χάος και τον ανθρώπινο πόνο χέρι χέρι πιασμένοι όλες οι διοικήσεις που πέρασαν από την περιφέρεια αττικής και οι δήμοι που στηρίζονταν από την ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ. Οι εκλεγμένοι με την λαϊκή συσπείρωση βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα όλα αυτά τα χρόνια. 14 φορές φέραμε το θέμα για να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο. Βρεθήκαμε δεκάδες φορές μέσα και έξω απο το συμβούλιο με φορείς, σωματεία, κατοίκους, φτάσαμε με την πιο εμπεριστατωμένη έκθεση που έχει γίνει ποτέ για την χωματερή της Φυλής μέχρι την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία με εκπληκτική ταχύτητα έβαλε την υπόθεση στο αρχείο.

Η απόφαση των αστικών κομμάτων είναι σαφής και έχει αποκαλυφθεί από την ακούραστη δράση των εκλεγμένων της Λαϊκής Συσπείρωσης, από των αγώνα των κατοίκων. Μαζί ψήφισαν την δημιουργία του νέου, τρίτου ΧΥΤΑ στην Δ. Αττική, μαζί προώθησαν την καρκινογόνα καύση.

Η κυβέρνηση θα επιταχύνει την υλοποίηση της η οποία περιλαμβάνει:

Χωματερές, μία στη Φυλή με τεράστια επέκταση δίπλα στα σπίτια, μία στο Γραμματικό και εργοστάσια καρκινογόνου καύσης για παραγωγή ενέργειας (ενεργειακής αξιοποίησης όπως αναφέρεται στο νέο περιβαλλοντικό νόμο της ΝΔ) για να βγάλουν τεράστια κέρδη παλιοί και νέοι επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν μοιραστεί τις δουλειές και θα έχουν και όπως όλα δείχνουν και την δική τους παρουσία κατά την προεκλογική περίοδο.

Αυτή η απόφαση ενταφιάζει την ανακύκλωση. Δημιουργεί νέα δεδομένα που θα τα πληρώσει διπλά και τρίδιπλα ο λαός της Αττικής με ανυπολόγιστο κόστος στην υγεία τη δική του, των παιδιών του και των παιδιών των παιδιών του.

Η Δυτική Αττική έχει 30% περισσότερους θανάτους από νεοπλασίες από την υπόλοιπη Αττική. Οι εκθέσεις που δώσαμε σε συνεντεύξεις τύπου, κατέθεσαν οι κομμουνιστές βουλευτές στη Βουλή, στα δημοτικά συμβούλια είναι αποκαλυπτικές. Το πρώτο πράγμα που θα κάψουν αυτά τα εργοστάσια είναι την ανακύκλωση γιατί απλά δεν συμφέρει τους ιδιώτες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα απορρίμματα.

Το έτος 2020 το ονόμασαν με φιέστες έτος ανακύκλωσης. Και ήταν η χρονιά που επέκτειναν την χωματερή και όλως τυχαίως πήραν φωτιά 14 εργοστάσια ανακύκλωσης!

Στον σχεδιασμό τους έχουν δώσει ως χώρους διαθέσιμους για τη διαχείριση των απορριμάτων όλα τα λατομεία! Αυτός είναι ο λόγος που απορρίπτουν τις συνεχείς προτάσεις της λαϊκή συσπείρωσης να προχωρήσουν σε αναπλάσεις σε όλα τα παλιά λατομεία να δεσμεύσουν κονδύλια, για να γίνουν χώροι πρασίνου και αναψυχής και να αποκατασταθούν περιβαλλοντικά. Οι κομμουνιστές δήμαρχοι αυτό έκαναν, όλα τα νταμάρια τα έκαναν χώρους πολιτισμού, θέατρα και όχι χωματερές.

Δεν έχουμε δύο ζωές για να τους δώσουμε τη μία!

Ήταν το εύστοχο σύνθημα των μαθητών στην Πετρούπολη και τα Άνω Λιόσια στις κινητοποιήσεις τους.

Αυτός ο σχεδιασμός που φέρει την υπογραφή των αστικών κομμάτων αλλά και των παρατάξεων τους στο περιφερειακό συμβούλιο μπορεί να ανατραπεί.

Τεράστια τμήματα του λαού της Αττικής ζουν διαρκώς με την ανεξέλεγκτη ρύπανση και τον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης. Χαρακτηριστικά παράδειγμα είναι η Δυτική Αττική, ο Πειραιάς, περιοχές οι οποίες διαφημίζονται ως ενεργειακοί και εμπορευματικοί κόμβοι!

Ειδικά για τον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος, απουσιάζουν οι μελέτες, η εκπαίδευση του πληθυσμού, οι αναγκαίοι οδοί μαζικής διαφυγής, τα κατάλληλα σημεία συγκέντρωσης. Στο Πέραμα ένας μόνος δρόμος διέλευσης υπάρχει και περνάει από 140 καζάνια!

Δεν είναι μοιραίο να υπάρχει πλήρης απουσία δράσεων και παρεμβάσεων που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ως κανονικότητα στη ζωή μας το πάμε και όπου βγει.

Είμαστε στο 2023 την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης όπως βαυκαλίζονται να λένε και ακόμα υπάρχουν βόθροι στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Αττικής! Ο μοναδικός αγωγός λυμάτων για το 40% του πληθυσμού της χώρας που κατοικεί στην Αττική πηγαίνει σε ένα μόνο σημείο, την Ψυττάλεια!

Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων για τέσσερις μόνο περιοχές Παιανία – Κορωπί – Μαρκόπουλο – Καλύβια ξεκίνησε το 2014, έχουμε 2023 κι ακόμα να τελειώσει. Το έργο για την αποχέτευση της Αίγινας που έχει προκηρυχθεί από το 2012, μόλις φέτος παραδόθηκε η μελέτη!

Την ίδια ώρα δεν υπάρχει καμία μέριμνα για το λαό της περιοχής σε υγεία, παιδεία, αθλητισμό, πολιτισμό.

Αντίθετα το μοναδικό κέντρο πολιτισμού και αθλητισμού “Άγιος Κοσμάς” όπου για δεκαετίες τα σχολεία όλης της Αττικής έκαναν τις οργανωμένες εκδρομές τους, το κλείσανε για τις επενδύσεις των συμφερόντων στο Ελληνικό και για να εισπράξουν τις ευχαριστίες του μεγιστάνα Λάτση ο οποίος ευχαρίστησε και τους τρεις διαδοχικούς πρωθυπουργούς Σαμαρά Τσίπρα και Μητσοτάκη και τις περιφερειακές αρχές!

Μέσα στην πανδημία, κρύφτηκε η διοίκηση Πατούλη αλλά και η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις διαδικτυακές συνεδριάσεις την ώρα που οι εργαζόμενοι μεταφέρονταν σαν τις σαρδέλες στα ΜΜΜ και τα παιδιά μας στα 25ρια τμήματα των σχολείων.

Στήριξαν την πολιτική του εγκλεισμού και την πολιτική εμπορευματοποίησης του συστήματος υγείας. Βρήκαν την ευκαιρία να μοιράσουν χρήμα με απευθείας αναθέσεις για αντισηπτικά, αυτόματους ψεκαστήρες, υπερτιμολογημένα τεστ και πολλά άλλα. Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει την συμμετοχή του Περιφερειάρχη ως προέδρου του ιατρικού συλλόγου λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία σε εκδήλωση στο Ζάππειο με ασφαλιστικές εταιρείες, γνωστούς επιχειρηματίες της υγείας που είχαν μυριστεί ψητό και ήταν έτοιμοι να ορμήξουν. Τότε έπνιξαν τους νοσοκομειακούς γιατρούς στα χημικά, αυτούς που μετά υποκριτικά χειροκροτούσαν ως ήρωες.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ανατριχιαστικές εικόνες από τα γηροκομεία όπως στο Περιστέρι όπου έβγαζαν νεκρούς τους γερόντους αποκαλύπτοντας ότι λειτουργούν χωρίς στοιχειώδεις κανόνες υγείας και ασφάλειας, χωρίς βασικές υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής φροντίδας. Εδώ οι έλεγχοι γίνονται από ιδιώτες γιατρούς. Ιδιώτες δηλαδή ελέγχουν ιδιώτες και η περιφέρεια “παρακολουθεί και καταγράφει και κάνει συστάσεις με βάση το νομοθετικό πλαίσιο”!

Η φροντίδα των ηλικιωμένων έχει γίνει μια επικερδής επιχείρηση με άθλιες υπηρεσίες και ανεξέλεγκτη δράση των κλινικαρχών.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε την νεαρή εγκυμονούσα μητέρα που άφησε την τελευταία της πνοή περιμένοντας ασθενοφόρο στη Ν. Μάκρη. Ούτε τους καμένους στο Μάτι που μεταφέρονταν 40 χιλιόμετρα μακριά στο κέντρο της Αθήνας επειδή απουσιάζουν οι δημόσιες δωρεάν στελεχωμένες και εξοπλισμένες υγειονομικές μονάδες, επειδή μισό εκατομμύριο άνθρωποι στην Ανατολική Αττική δεν έχουν δημόσιο δωρεάν νοσοκομείο.

Η μόνη απόφαση που πήραν κάτω από την κατακραυγή για την άθλια κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας ήταν τον Αύγουστο του 2020 να δώσουν 100 εκατομμύρια από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής για την 1η και 2η υγειονομική Περιφέρεια για την πρόσληψη επικουρικού, δηλαδή με ημερομηνία λήξης, υγειονομικού προσωπικού σε 73 δημόσια νοσοκομεία.

Όσο τους είδατε εσείς άλλο τόσο τους είδαν και τα νοσοκομεία! Τώρα είναι έτοιμοι να στηρίξουν την ολομέτωπη επίθεση στο δικαίωμα για δημόσια δωρεάν υγεία.

Αποδεικνύεται ανάγλυφα ότι για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι πρέπει να χάσει το κεφάλαιο!

Τα μόνα μέτρα για την κοινωνική ένταξη των Ρομά ήταν οι ρατσιστικές κραυγές που ακούγονταν στο περιφερειακό συμβούλιο την περίοδο της πανδημίας για να τους κρατούν κλεισμένους στις παράγκες και τα τσαντίρια.

Όσο για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Αττικής το περιφερειακό συμβούλιο φτιάχνει εκθέσεις περί κοινωνικής συνοχής!Ετήσια έκθεση Πολιτικών κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής συνοχής της Περιφέρειας στην οποία παραδέχονται “πως δεν μπορούν να καλυφθούν όλοι στην καταπολέμηση της φτώχειας”! Πολιτική “ένταξης” σημαίνει να παραδίδονται στις φιλανθρωπίες των εταιρειών που είδαν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται κατά 303% μέσα σε ένα χρόνο, με τζίρο ίσο με το 60% του ΑΕΠ! Να παραδίδονται στις παρεμβάσεις της εκκλησίας, τις αμαρτωλές ΜΚΟ που έχουν αναλάβει μέχρι και την φροντίδα ασυνόδευτων παιδιών όπως είδαμε με τη γνωστή Κιβωτό, τις διάφορες εθελοντικές ομάδες.

Την ίδια ώρα είναι υποστελεχωμένες οι κοινωνικές κρατικές δομές, σταματούν προγράμματα όπως το κοινωνικό πρόγραμμα στο Πέραμα, το λουκέτο στο Κέντρο Πρόληψης του Πειραιά, στο Χατζηκυριάκειο τα παιδιά είναι σε κοντέινερ.

Τα 1,3 εκατομμύρια του πληθυσμού στην Αττική ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας σε συνθήκες παραγωγής τεράστιου κοινωνικού πλούτου.

Η περιφερειακή αρχή ενώ απουσίαζε για τις λαϊκές ανάγκες ήταν παρούσα και σβέλτη για τις επιθυμίες των πράσινων επενδυτών!

Το Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠΕΠΣΚΑ) που εγκρίθηκε είναι κάλεσμα προς τους περίφημους επενδυτές να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Ποιος θα πληρώσει αυτό το σχέδιο;

Ο λαός της Αττικής είτε σαν εργαζόμενος που θα δουλέψει γι αυτές τις επενδύσεις, είτε σαν φορολογούμενος είτε σαν χρήστης.

Οι όροι της «πράσινης μετάβασης» είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση γης, υδάτων, δασών και υγείας. Και προϋπόθεση των «πράσινων επενδύσεων» είναι η επιδείνωση και επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, διαχείριση αποβλήτων με καύση απορριμμάτων. Περιέχει έργα και δράσεις που ούτε προστατεύουν περιβάλλον, ούτε εξασφαλίζουν φθηνή ενέργεια για το λαό, ούτε προσανατολίζουν τα χρήματα στην πραγματική πολιτική προστασία από πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς, ούτε δημιουργούν ελεύθερους χώρους με δωρεάν πρόσβαση του λαού, ούτε εξασφαλίζουν ποιοτική κατοικία ή άλλες υποδομές αναγκαίες για την υγεία του λαού

Βάζουμε ανοικτά το ζήτημα στο λαό της Αττικής, στους εργαζόμενους ότι χρειάζεται η ανατροπή αυτής της κατάστασης γιατί δυστυχώς αυτή η πολιτική όσο συνεχίζει και διαιωνίζεται, θα αφήνει πίσω της μόνο θύματα και τίποτα παραπάνω.

Γεννιέται κάτι πολύ ελπιδοφόρο.

Έξω στις εργατικές λαϊκές συνοικίες της Αττικής όπως στον Ασπρόπυργο όπου το ΚΚΕ ξεπέρασε το 20%, όχι μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο με τον συσχετισμό που είχε διαμορφωθεί.

Μόνο μέσα στο 2023, 4 φορές, πολύ σοβαρά θέματα εγκρίθηκαν “δια περιφοράς” όπως στην τελευταία (25η) συνεδρίαση του 2022 με τα πολύ σοβαρά θέματα των Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορούσαν στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Κυβερνητικό Πάρκο στο χώρο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού και στο επενδυτικό σχέδιο για το Κέντρο Δεδομένων της Microsoft στα Σπάτα.

Η δήθεν «ανεξάρτητη» και «αυτοδιοικητική» Περιφερειακή Αρχή του Γ. Πατούλη προγραμμάτιζε με θρησκευτική ευλάβεια την παρουσία της σε φιέστες κοπής πίτας, πάσης φύσεως απίστευτες αφορμές για να βραβεύσει αλλά και για να βραβευτεί και φυσικά να παραστεί σε εγκαίνια, όπως σε αυτά της νέας πτέρυγας της Αμερικάνικης πρεσβείας!

Το ελπιδοφόρο γεννήθηκε στους αγώνες για να κλείσει το αίσχος της χωματερής της Φυλής με τους χιλιάδες μαθητές στην Πετρούπολη, στα Άνω Λιόσια.

Στο Πέραμα, το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα για να φύγουν τα Καζάνια του θανάτου.

Στον Βαρνάβα, που όλα τα νέα παιδιά του χωριού μαζί φτιάχνουν τα πανό τους και τα συνθήματά τους, φυλάνε βάρδιες τον τόπο τους, στους αγώνες για το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, τον Άγιο Κοσμά, στα Σεπόλια για βελτιωθεί στοιχειωδώς η ζωή στη γειτονιά, στο Λαύριο για να στελεχωθεί και να μην κλείσει το κέντρο υγείας.

Με τους κατοίκους στα Γεράνια, την Μάνδρα, την Βαρυμπόμπη και την Οινόη μέσα στις φωτιές για να σώσουν τον τόπο τους από την ανυπαρξία αντιπυρικής προστασίας από την εγκληματική πολιτική του αστικού κράτους.

Με τους κατοίκους της Κινέττα, του Μενιδίου και της Δυτικής Αθήνας για αντιπλημμυρικά έργα.

Με τους γονείς των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων για να μεταφέρονται τα παιδιά τους όπως δικαιούνται, για να έχουν σχολείο όπως στο δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω, για να να ελεγχθούν τα σχολεία αντισεισμικά, να μην τρέμουμε για τα παιδιά μας.

Με τους κατοίκους της Ανατολική Αττικής για να έχουν νοσοκομείο, συγκοινωνία και αποχέτευση. Για να μην μπαζωθούν αλλά να διευθετηθούν σωστά τα ρέματα όπως της Ραφήνας.

Για να σωθεί η Πειραϊκή από τις γιγάντιες προβλήτες των κρουαζιερόπλοιων της COSCO.

Για να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες της Αττικής οι οποίες ανήκουν σε όλους και όλες και όχι στα επιχειρηματικά συμφέροντα που τις φράζουν, τις μπαζώνουν, δρουν ανενόχλητα και ανεξέλεγκτα.

Και πάντα δίπλα στους αγώνες των εργατών του λιμανιού, των διανομέων, των οικοδόμων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των καλλιτεχνών, των εμποροϋπάλληλων για να μην δουλεύουν ώρες ατελείωτες με τις λευκές νύχτες, τις μαύρες Παρασκευές και τις ακόμα πιο μαύρες Κυριακές που τα μαγαζιά ανοίγουν με αποφάσεις Δήμων και Περιφέρειας. Δίπλα στους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους υγειονομικούς όπως κάναμε μέσα στην πανδημία.

Δίπλα στη νεολαία ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό.

Αταλάντευτοι μαχητές μαζί με το λαό και τη νεολαία απέναντι στα φασιστικά μορφώματα όταν όλοι οι άλλοι τα χάιδευαν, τα αντιμετώπιζαν ως “εκλεγμένους από το λαό” και τους παραχωρούσαν γραφεία και τεχνικές διευκολύνσεις, ψήφιζαν μαζί τους τις πιο αντιλαϊκές αποφάσεις όπως την επέκταση των χωματερών!

Εμείς είμαστε με όλους και όλες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής ενός συστήματος που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη, με όσους και όσες σηκώνουν ανάστημα και βγαίνουν στον αγώνα και θα είμαστε δίπλα τους, μαζί τους και όλες τις φορές που θα κατακλύζουν το Περιφερειακό Συμβούλιο με τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή, στην αντεπίθεση που είναι η δική μας απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου που επεξεργάζονται οι ενώσεις τους όπως η ΕΕ και υλοποιούν τα κόμματά τους, εξειδικεύουν οι εκλεκτοί τους στους δήμους και τις περιφέρειες. Στην πρώτη γραμμή:

  • Για το συνολικό σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση από το κράτος κατά προτεραιότητα όλων των αναγκαίων έργων και μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί), της μεγάλης έκτασης βιομηχανικών και άλλων ατυχημάτων, μολυσματικών εστιών. Οι επεξεργασμένες θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης που έχουν κατατεθεί με πολλούς τρόπους θέλουμε να αποτελέσουν στόχους πάλης του λαού μας για μην συνεχίσει να είναι η Αττική μία “ανοχύρωτη πόλη”, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι και πνιγόμαστε το χειμώνα.
  • Τη διαχείριση των απορριμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία. Κλείσιμο του αίσχους της χωματερής της Φυλής, να μην ανοίξει η νέα πληγή στο Γραμματικό και τα καρκινογόνα εργοστάσια καύσης. Με ανακύκλωση στην πηγή, από ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης απορριμάτων και κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης.
  • Για την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων και όχι εκατοντάδες εκατομμύρια για τους μεγαλοπαράγοντες των ΠΑΕ! Χρηματοδότηση των φορέων και των ερασιτεχνικών σωματείων για τον μαζικό αθλητισμό και τον πολιτισμό που οργανώνουν αυτές τις αναγκαίες δραστηριότητες στις γειτονιές και τις πόλεις.
  • Τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση. Την ασφαλή και περιβαλλοντική διευθέτηση των ρεμάτων, την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.
  • Την προστασία του περιβάλλοντος: της ατμόσφαιρας, του νερού, του πράσινου, των ελεύθερων χώρων.
  • Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας, για καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, με προμήθεια, εξοπλισμό όλων των αναγκαίων υποδομών, ασθενοφόρων. Με χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας.
  • Τη διεκδίκηση κρατικών δομών φροντίδας της τρίτης ηλικίας
  • την προστασία των ΑμΕΑ μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών. Την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους προσωπικό.
  • Μαζί με τους εργαζόμενους τη νεολαία και όλο το λαό, με το εργατικό λαϊκό κίνημα να παρεμποδίσουμε την νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ.
  • Να δυναμώσουμε τη δράση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που σκορπούν το θάνατο και ξεριζώνουν εκατομμύρια ανθρώπους από τις εστίες τους. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, τα θύματα του καπιταλισμού. Να μην δεχτούμε η χώρα μας να είναι ορμητήριο πολέμου και μαγνήτης επιθέσεων, να μην δεχτούμε η Αττική να είναι “θεού νταμάρι που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι”.

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Π.Ε. Κεντρικού Τομέα

Αγγελίδης Νίκος, Δημοσιογράφος και Συγγραφέας. Αναγνώστου Γιάννης, Οικοδόμος, Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Αντωνίου Βαγγέλης, Οικονομολόγος, πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια στέλεχος της ΛΑΕ. Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος, Προπονητής Στίβου, Γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού. Ασφής Μπάμπης, Συνταξιούχος Υδραυλικός, Μέλος της Επιτροπής Συνταξιούχων Γαλατσίου. Αχμετ Μουσταφά, Εμποροϋπάλληλος, Γραμματέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Βαΐου Μπάμπης, Λογιστής, Πρόεδρος της Ενωσης Γονέων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, μέλος της Ενωσης Λογιστών – Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής. Βακάλη Ελσα, Αρχαιολόγος – συντηρήτρια. Βουρνά Μαρία, Σχολική καθαρίστρια, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου. Βρακά Αλεξάνδρα, Τεχνολόγος ακτινολογίας – ακτινοθεραπείας, Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Αλεξάνδρα» και μέλος επιστημονικού συμβουλίου. Γαλανοπούλου Βιολέτα, Εκπαιδευτικός στο Διαπολιτιστικό Σχολείο Αθηνών, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Παρθενώνας». Γεράκη Κατερίνα, Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας, μέλος της Επιτροπής του ΠΑΜΕ κατά των Πλειστηριασμών. Γκιώνης Δημήτρης, Φοιτητής στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών. Γκογκάκη Ντίνα, Εμποροϋπάλληλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μέλος της διοίκησης Εργατικού Κέντρου Αθήνας, μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Αντιπρόεδρος της Ενωσης Γονέων της 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας. Δριμάλα Θεοδώρα, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη». Καλογερής Νίκος, Γιατρός, Επιμελητής Α’ Ενδοκρινολογίας στο Νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Ερυθρού Σταυρού. Καργόπουλος Ανδρέας, Χημικός Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ. Καρούση Αγάπη, Εργαζόμενη στον Επισιτισμό, Μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αττικής. Κολιζέρα Σοφία, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Αττικής. Κολιούσης Σωτήρης, Πολιτικός Μηχανικός Μέλος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Κολοβού Ιωάννα, Συνταξιούχος δημοσιογράφος και Συγγραφέας. Κότσιφα Ρόζα, Εργαζόμενη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κουτελιέρης Φραγκίσκος Μαθηματικός, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, Λαμπούδη Χρύσα, Συνταξιούχος Υπεύθυνη για τη Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελληνοσυριακής Φιλίας «Παλμύρα». Μάρης Δημήτρης, Μηχανικός Πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Μαυρίκης Παναγιώτης, Οδηγός Ταξί Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), εκλεγμένος στην ΠΟΙΑΤ, Μελά Εύα Εικαστικός- Χαράκτρια Υπεύθυνη του Χώρου Πολιτισμού « Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου». Μούσχουρου Αλεξάνδρα, Φοιτήτρια της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειο Πολυτεχνείου. Νασιοπούλου Ελπίδα, Εκπαιδευτικός Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ο «Βύρων». Νέζα Εντρυ Τεχνικός Ηχου Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα. Νικολάου Σταμάτης, Μαθηματικός, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός Μέλος του ΔΣ της Πανελληνιας Ενωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών. Ντόμπρεφ Νίκος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Πάλμος Παναγιώτης, Συνταξιούχος Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών. Πάνου Θέμης, Ηθοποιός και Συγγραφέας. Πανουτσάκου Ελισάβετ Επόπτρια Δημόσιας Υγείας Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Περιφερειών Ελλάδας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Παπαδημητρίου Ιωάννα, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Vodafone 360 connect. Περράκης Αλέξανδρος, Τεχνικός ΟΤΕ Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλληλων Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Ν. Αττικής, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ – ΟΤΕ) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Πλα – Καρύδη Δανάη, Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά». Ρογκάκου Εφη, Εργαζόμενη στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων. Ροδοπούλου Κατερίνα, Καθαρίστρια, Μέλος του ΔΣ του Στεκιού Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου». Ρουτζούνη Ευανθία, Συνταξιούχος ΟΤΕ. Σαμαρτζής Γιώργος, Λυρικός τραγουδιστής, δάσκαλος στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Σιώρας Ηλίας, Συνταξιούχος Καρδιολόγος, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τζατζόγλου Αγγέλα, Αρχιτέκτονας, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών. Χουρδάκης Χάρης, Συνταξιούχος Δημοσίου, Επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.

Π.Ε. Νότιου Τομέα

Αγγελονίδη Χριστίνα, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού «Ο Θουκυδίδης». Αλεξανδράκης Παύλος, Οικοδόμος, Γενικός Γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Αρβανίτη Σοφία, Εμποροϋπάλληλος, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Βάσιος Θανάσης, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, πρώην δημοτικός σύμβουλος Αγίου Δημητρίου. Γελαδάς Νίκος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Πρώην κοσμήτορας ΤΕΦΑΑ. Γιαννοπούλου – Κορφιάτη Χριστίνα, Αισθητικός, Μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γονέων Ν. Σμύρνης. Ελευθεριάδου Ρούλα, Συνταξιούχος Οδοντίατρος, Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών (ΚΟΠΑ), μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, μέλος του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στον σοσιαλισμό». Καλαμπαλίκης Θανάσης, Εμπορος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). Κίτσιου Γιώτα, Εργαζόμενη στον ΕΦΚΑ, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Κονδύλη Φρόσω, Ιδιωτική Υπάλληλος, Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ). Κορωνάκος Αλέξανδρος, Υποπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού ε.α. Κύργιου Ελένη, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας του Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός», Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων. Κυριαζής Γιάννης, Πρωταθλητής Ακοντισμού. Μιχαήλ – Σταύρακα Ολγα, Ηθοποιός. Μοσχονάς Γιώργος, Εμπορος, Αντιπρόεδρος της διεπαγγελματικής ένωσης αβγού Ελλάδας. Μπούρος Παναγιώτης, Μηχανοδηγός στην «Hellenic Train». Παπαγεωργίου Νίκος, Ξενοδοχοϋπάλληλος, Μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Πελέκη Ελευθερία, Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου – Ταύρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος της ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου. Ρουμανέα Δέσποινα, Δικηγόρος, Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων. Σαριδάκης Μάνος, Κύριος Ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Διδάκτωρ Θεωρητικής Φυσικής, Πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Μοσχάτου – Ταύρου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Τσερεμεγκλής Γιώργος, Εργαζόμενος σε Φαρμακευτική Εταιρεία. Φατούρου Τζένη, Υποψήφια Διδάκτωρ Γεωλογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Χαλιού Εφη, Τραπεζοϋπάλληλος, Πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου Χρηματοπιστωτικού Αττικής και του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ.

Π.Ε. Δυτικού Τομέα

Γιαννά Λία, Εκπαιδευτικός. Ζορμπάς Αχιλλέας, Εκπαιδευτικός, Μέλος του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ). Ζουμπουρλής Βασίλης, Μοριακός Βιολόγος και διευθυντής ερευνών στον τομέα του καρκίνου, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών. Θεοδωρόπουλος Θανάσης, Φοιτητής, Πρόεδρος του Συλλόγου Σχολής Μηχανικών του ΠαΔΑ. Θεοδωροπούλου Γωγώ, Ιδιωτική Υπάλληλος, Μέλος του γραφείου του ΣΠ της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ. Καμαρινοπούλου Ελένη, Εργαζόμενη στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Γραμματέας του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. Καρανάσιου Ελένη, Εργαζόμενη στις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ), Δημοτική Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Κυριαζής Χρύσανθος, Εργαζόμενος στον δήμο Πετρούπολης, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης. Μποφίλιος Νίκος, Τραγουδιστής, Μέλος του μουσικού συνόλου «Ρωμιοσύνη». Πάκου Βούλα, Κοινωνική Λειτουργός, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΚΑΤ. Παπαμιχαήλ Φιλιώ, Εργαζόμενη στα ΕΛΤΑ, Πρόεδρος Σωματείου Ταχυμεταφορών Ταχυδρόμων Αττικής. Πετρόπουλος Βασίλης, Εργαζόμενος στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Σαμούρη Αγγελική, Συνταξιούχος, Μέλος της Γραμματείας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Στεφανάκης Γιώργος, Μάγειρας – διανομέας, Πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Σχοινάς Γιάννης, Εργάτης σε βιομηχανία τροφίμων, Πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αττικής και Νήσων, Ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών. Τημπλαλέξης Γρηγόριος, Δικηγόρος, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Χρονοπούλου Νίκη, Εργαζόμενη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Π.Ε. Βόρειου Τομέα

Αρζόγλου Παντελής, Τελειόφοιτος Φυσικού, Γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ. Αυγερινού Αφροδίτη, Αρχιτέκτων – Μηχανικός, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων. Βασίλας Γρηγόρης, Μουσικός, δεξιοτέχνης. Βήττου Ολγα, Υποψήφια Διδάκτορας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γεωργιάδου Εύη, Δρ. Χημικός Μηχανικός, Μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Πρόεδρος Σωματείου ΕΛΙΝΥΑΕ. Δημητρίου Νίκη, Συντηρήτρια αρχαιοτήτων, Πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού, Κοινοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Δημητροκάλη Γιάννα, Εργαζόμενη στον Επισιτισμό, Μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Αττικής. Ζαγγανά Γιώτα, Ιδιωτική υπάλληλος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μεταμόρφωσης. Ζάχαρης Πάνος, Σκιτσογράφος, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και ταμίας της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων. Καββαδίας Αντώνης, Τραπεζοϋπάλληλος, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ και του Σωματείου Εργαζομένων Eurobank – Τ.Τ. Καρπή Κλεοπάτρα, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ). Κασίμης Χρήστος, Μηχανολόγος Μηχανικός, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου. Κωνσταντάς Σπύρος, Δημοτικός Υπάλληλος, Πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ. Ματζαφού Νικολέτα, εκπαιδευτικός. Μπουντούρογλου Νίκος, Γιατρός, Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Μεταξά». Παρασκευόπουλος Βασίλης, Μουσικός Φιλαρμονικής Ορχήστρας, Πρόεδρος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Παπασπύρου Νίκος, δάσκαλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας «Περικλής». Ραΐση Λυδία, Εμποροϋπάλληλος, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Ριτζάκης Θοδωρής, Προπονητής Πυγμαχίας, Μέλος του ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής. Ρογκάκου Βαγγελιώ, Τραπεζοϋπάλληλος, Μέλος του ΔΣ του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής. Σουκουρίδης Νίκος, Φοιτητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου της σχολής του. Σφαντός Νίκος, Αυτοαπασχολούμενος, Πρόεδρος Σωματείου Καθαριστηρίων Αττικής, Γραμματέας Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). Φαφαλιός Δημήτριος, Εμπορος, Πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας. Φωτόπουλος Θανάσης, Λιθογράφος, Πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου Αττικής. Χασιώτης Μιχάλης, Μισθωτός Λογιστής, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών. Χρηστίδης Σταύρος, Εργαζόμενος στον κλάδο της Ενέργειας, Μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Π.Ε. Πειραιά

Αγάθου Χρυσάνθη, Λογίστρια, Μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Δραπετσώνας «Τερψηχώρος». Αγγελινιάδη Σωτηρία, Αναπληρώτρια Νηπιαγωγός. Γαλανόπουλος Αγγελος, Ναυτεργάτης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κατώτερων Πληρωμάτων μηχανής Εμπορικού Ναυτικού, «Στέφενσον». Γεροπαναγιώτης Νάσος, Ιδιωτικός υπάλληλος, Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά. Γουρουντή Ανθή, Εκπαιδευτικός μουσικός. Δρούγκα Μάγδα, Εκπαιδευτικός, Μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά. Καράκογλου Πολυξένη, Καλλιτέχνιδα. Καραμαλίκη Χριστίνα, Καθαρίστρια, Πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών Πειραιά. Κριεζής Νίκος, Μεταλλεργάτης, Μέλος ΔΣ Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, πρόεδρος αθλητικού συλλόγου. Λαμπράκης Γιώργος, Συνταξιούχος ΟΤΑ, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Λιβέρη Σοφία, Εργαζόμενη στον δήμο Κερατσινίου, Τοπογράφος Μηχανικός, Μέλος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων. Μπεκρής Μάρκος, Λιμενεργάτης, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Μπενετάτος Στέλιος, Συνταξιούχος, Περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πρώην Δήμαρχος Νίκαιας. Πατίδης Ηλίας, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά. Πουλικόγιαννης Σωτήρης, Μεταλλεργάτης, Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Σταματέλλου Δήμητρα, Παθολόγος στον «Ευαγγελισμό», Οργανωτική Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ. Τσελέντης Μάκης, Εργαζόμενος στον δήμο Κορυδαλλού, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων. Τσουκαράκης Ανέστης, Συνταγματάρχης ε.α., Πρώην Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ). Τσουρατάκης Γιώργος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Βιοτέχνης Μηχανουργός, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), Πρόεδρος της Ενωσης Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής. Φαναρτζής Μιχάλης, Φοιτητής, Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πανεπιστημίου Πειραιά. Χαραλαμπίδου Κυριακή, Συνταξιούχος Τραπεζοϋπάλληλος, Πρώην δημοτική σύμβουλος Νίκαιας με την παράταξη «Κόντρα στο Ρεύμα».

Π.Ε. Νήσων

Μουλός Χρήστος, Εργαζόμενος στον ΑΔΜΗΕ, Αντιπρόεδρος του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια. Μπούνταλη – Πρεκετέ Ηλιάνα, Εργαζόμενη στην ιδιωτική Εκπαίδευση.

Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

Δάρδαλης Νίκος, Εκπαιδευτικός, Μέλος του ΔΣ του Κέντρου Μελετών της ΟΛΜΕ. Κάμπας Αλέξανδρος, Ιδιωτικός υπάλληλος, Γραμματέας ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ. Καμπέλη Αναστασία, Ιδιωτική Υπάλληλος, Μέλος του Προεδρείου της ΟΓΕ. Μαρίνη Μυρτώ, Εργαζόμενη στο υπουργείο Πολιτισμού, Μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού. Μαρτσούκου Μαρία, Λογίστρια, Μέλος Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού. Μενεγάκη Ελένη, Εργάτρια, Γραμματέας Ομοσπονδίας Ιματισμού – Δέρματος Αττικής. Μέντης Μάης, Εργαζόμενος στην Εκτύπωση, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και του Επιχειρησιακού Σωματείου στην εταιρεία εκτυπώσεων «Βλάχος». Νικολή Χρυσάνθη, Ιδιωτική Υπάλληλος. Ξένου Αγγελική, Ηθοποιός – Σκηνοθέτρια. Παπαγιαννόπουλος Αποστόλης, Δάσκαλος, Πρόεδρος ΣΕΠΕ «Ο Σωκράτης». Πασακυριάκος Κώστας, Δημοσιογράφος. Σαρρή Δέσποινα, Εργαζόμενη στον χρηματοοικονομικό κλάδο, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μενιδίου. Σταθουλόπουλος Στάθης, Εργαζόμενος στον κλάδο του Φαρμάκου, Πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής, γραμματέας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Φαρμάκου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Στεφανίδης Νίκος, αυτοαπασχολούμενος, Μέλος ΔΣ Εμπόρων Ραφήνας – Πικερμίου, Δημοτικός Σύμβουλος στον δήμο Μαραθώνα – Νέας Μάκρης. Τριγάζη Ρούλα, Δικηγόρος, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 7ου Γυμνασίου Αχαρνών.

Π.Ε. Δυτικής Αττικής

Βαρδαβάκης Μανώλης, Νοσηλευτής, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου. Γεωργιάδου Γεωργία, Ιδιωτική υπάλληλος, Γραμματέας της ΤΕ Μετάλλου του ΚΚΕ. Κουμπούρης Δήμος, Συνταξιούχος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών. Πασιοπούλου Βίκυ, Εργαζόμενη ΟΤΑ, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: