Γιάννης Πρωτούλης: «Με τα λεφτά που δώσατε για τέσσερις “γκαζοτενεκέδες”, ο Πελετίδης στην Πάτρα έφτιαξε ένα ολόκληρο παραλιακό μέτωπο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφροδίτη Αυγερινού: «Αντί να φτιάξετε τα προαύλια των σχολείων, ρίχνετε ζεστό χρήμα για να μετατρέψετε το ιστορικό κέντρο της Αθήνας σε προαύλιο των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων πάνω από τις 150 κλίνες και των μεγάλων αλυσίδων εμπορίου και διασκέδασης».

«Έχετε συνεννοηθεί όλοι, με fast track διαδικασίες, να τρέξουν συγκεκριμένοι σχεδιασμοί για το ιστορικό κέντρο και αυτό που φαίνεται είναι ότι η περίοδος της καραντίνας αποδείχθηκε η καλύτερη ευκαιρία» επισήμανε, μιλώντας εκ μέρους των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η Αφροδίτη Αυγερινού.

Στη συζήτηση για τον «Μεγάλο Περίπατο» και το Εμπορικό Κέντρο της Αθήνας, είπε πως «δεν μας έχετε πείσει πως σας έπιασε ο πόνος για την ποιότητα της ζωής των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων της Αθήνας. Αν σας ένοιαζαν θα φέρνατε σχέδια για δημιουργία νέων πλατειών, πάρκων, παιδικών χαρών. Αντί να φτιάξετε τα προαύλια των σχολείων, ρίχνετε ζεστό χρήμα για να μετατρέψετε το ιστορικό κέντρο της Αθήνας σε προαύλιο των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων πάνω από τις 150 κλίνες και των μεγάλων αλυσίδων εμπορίου και διασκέδασης».

Διαφωνούμε με το κριτήριο και το κίνητρο, ανέφερε, που είναι αυτό που προβλέπει το Ρυμοτομικό Σχέδιο της Αθήνας, δηλαδή κέντρο τουρισμού πολυτελείας και συνοδών χρήσεων. «Μας νοιάζει να φανεί και να καταλάβει ο κόσμος ποιο είναι το κύριο, αυτό που θέλετε να κρύψετε. Το κίνητρο που σας έκανε να δουλέψετε με αυτούς τους ρυθμούς» σημείωσε και στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι του κέντρου της Αθήνας.

Σαν «Λαϊκή Συσπείρωση» καλούμε, τον ελληνικό λαό να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα. «Πάρτε το πίσω, αφού είναι αναστρέψιμο πάρτε το πίσω», κατέληξε η Αφροδίτη Αυγερινού (διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία σε μορφή PDF).

Παρέμβαση του Γ. Πρωτούλη

«Ήρθε εν κρυπτώ ένας πολυδάπανος σχεδιασμός για το κέντρο της Αθήνας που έρχεται για να προωθήσει, για να καλλιεργήσει την ανάπτυξη συγκεκριμένων συμφερόντων», επισήμανε κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο -μέσω τηλεδιάσκεψης- ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής.

Είπε επίσης ότι η Περιφέρεια Αττικής ειδικεύεται τα τελευταία χρόνια στις αστικές αναπλάσεις, με το 40% της χρηματοδότησης -περισσότερο από 360 εκατομμύρια ευρώ- από την προηγούμενη διοίκηση πήγε στις περίφημες «αστικές αναπλάσεις», τονίζοντας πως μία τέτοια ανάπλαση είναι και αυτή που ήρθε τώρα και ειδικά με αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο στάθηκε στο «πάρτι χιλιάδων ευρώ» που έχει γίνει και «που κάποιος πρέπει να δώσει ένα λόγο. Υπάρχει το κεντρικό ζήτημα και ο προσανατολισμός, αλλά εδώ υπάρχει και ένα μεγάλο φαγοπότι», ενώ υπογράμμισε: «Με τα λεφτά που δώσατε για τέσσερις “γκαζοτενεκέδες”, ο Πελετίδης στην Πάτρα έφτιαξε ένα ολόκληρο παραλιακό μέτωπο και σήμερα έβαλε δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες για να απολαύσει ο κόσμος ένα μπάνιο».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: