Γιάννης Μακριδάκης: Η δική μας κίνηση ΜΑΤ!

“Ψηφίστε έναν υποψήφιο ή μια υποψήφια του ΚΚΕ στη Χίο, είναι η ευκαιρία να βγάλουμε έδρα κόκκινη για πρώτη μας φορά, να κάνουμε την έκπληξη και την ιστορική διαφορά. Είναι η δική μας κίνηση ΜΑΤ αυτή.”

Συμπολίτες και συμπολίτισσες, που ψηφίζετε στη Χίο, σας απευθύνω πρόκληση για σκέψη και ζύμωση εντός σας, αλλά και για τις συζητήσεις σας κατά την τελευταία αυτή προεκλογική εβδομάδα που διανύουμε.

Ζούμε σε ένα νησί που εκπροσωπείται εδώ και πολλά χρόνια με δύο έδρες στη Βουλή, έχουμε συνηθίσει να μοιραζόμαστε μισοί εδώ – μισοί εκεί στο έτσι κι αλλιώς πλαστό και πλάνο παιχνίδι του δικομματισμού, να είμαστε δεδομένοι για τα δύο μεγάλα κόμματα, που σημαίνει αδιάφοροι και ξεχασμένοι. Μόνο τα τελευταία χρόνια μας έφεραν στην επικαιρότητα οι προσφυγικές ροές και έτσι συνηθίσαμε από τους υπουργούς τη μια να μας χτυπούν με ΜΑΤ και ύστερα να μας πετούν δολώματα μόνο για να καλύψουν τη χυδαιότητα της πολιτικής τους και για να μας κάνουν να δεχτούμε φυλακές προσφύγων στο νησί. Τόσο δεδομένους και σε τέτοια υπόληψη μας έχουν. Έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια να ψηφίζουμε το λιγότερο κακό ή να πέφτουμε στη λούμπα συνεχώς τού «ψήφισε τον έναν για να φύγει ο άλλος», έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το νησί μας μπλε ή αντιμπλέ, πράσινο δηλαδή ή ροζ, στα χρώματα του εκάστοτε δικομματισμού, αλλά ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε, έστω από περιέργεια, βγάλει μια κόκκινη εκπροσώπηση βουλευτική, να δούμε, βρε αδερφέ, πόσο θα αλλάξει η δυναμική του νησιού μας και η ζωή μας έπειτα.

Σας καλώ λοιπόν συμπολίτες και συμπολίτισσες, όποιους και όποιες έχετε συνειδητοποιήσει ότι χρειαζόμαστε μια αλλαγή πορείας ή όποιους και όποιες έχετε έστω την περιέργεια έστω να δείτε μια φορά τι θα συμβεί και τι θα αλλάξει από όλα όσα ζείτε τόσα χρόνια και δεν σας ικανοποιούν, σας καλώ λοιπόν στην κάλπη αυτή που έρχεται, της απλής αναλογικής, να το σκεφτείτε πολύ σοβαρά και να βάλετε σταυρό σε έναν ή σε μια από τις υποψηφιότητες του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ το ξέρετε καλά, δεν θα πάει η ψήφος σας χαμένη σε καμία περίπτωση. Απεναντίας, αν σας ενδιαφέρει να εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά στη ζωή μας το νησί μας στη Βουλή με έναν άνθρωπο που να προάγει την πολιτική ανιδιοτέλεια και όχι την προσωπική του βουλευτική καριέρα και αντιμισθία, με έναν άνθρωπο που θα βρίσκεται κοντά σας και μετά τις εκλογές για να εκφράζει στη Βουλή τις αγωνίες σας σε θέματα οικονομίας, ανθρωπιστικά, περιβαλλοντικά, αναπτυξιακά, και σε όλα της ζωής και του νησιού μας, αν θέλετε να προάγετε με την ψήφο σας την κοινωνική ευθύνη και συνείδηση, την ανθρωπιστική, κοινωνική και οικοσυστημική ιδεολογία έναντι της θεοποίησης του χρήματος που τόσα χρόνια υπομένουμε πάνω από τις ζωές μας και από τη φύση μας και μας έχει κάνει αναλώσιμους στη μηχανή του καπιταλισμού, όπως και όλη τη φύση τριγύρω μας και το νησί μας, αν θέλετε έστω μια φορά να δοκιμάσετε και να δείτε πόσο μπορεί να μπουστάρει το νησί μας μπροστά μια αλλαγή από τα βαλτωμένα δικομματικά δεδομένα ενός αιώνα, αδράξτε την ευκαιρία αυτή που έχετε την άλλη Κυριακή. Έχει το ΚΚΕ στη Χίο ικανούς και ικανές υποψηφιότητες που δεν θα σας απογοητεύσουν.

Δεν έχετε να χάσετε το παραμικρό, παρά μόνο να κερδίσετε διότι θα κερδίσει συνολικά το νησί με αυτή την αλλαγή. Είναι η μοναδική αλλαγή που δεν έχουμε κάνει και που οφείλουμε στους εαυτούς μας πριν παραδώσουμε το νησί στους επόμενους. Ας δοκιμάσουμε μία φορά κι αυτό. Και δεν ξέρεις πότε, είναι πολύ πιθανόν να αποδειχτεί περίτρανα κατόπιν ότι όλα μας τα δεινά οφείλονταν στη μοιρασιά εδρών στον δικομματισμό που δίναμε όλα αυτά τα χρόνια.

Κάντε λοιπόν σε αυτές τις εκλογές τη δική μας κίνηση ΜΑΤ, όποιοι και όποιες νιώθετε ότι την οφείλετε στον εαυτό σας και στο νησί μας. Ψηφίστε έναν υποψήφιο ή μια υποψήφια του ΚΚΕ στη Χίο, είναι η ευκαιρία να βγάλουμε έδρα κόκκινη για πρώτη μας φορά, να κάνουμε την έκπληξη και την ιστορική διαφορά. Είναι η δική μας κίνηση ΜΑΤ αυτή.

Καλή ψήφο.

*Ο Γιάννης Μακριδάκης είναι συγγραφέας – αγρότης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: