Για τη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο του ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης για το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων

Η καταψήφιση του ψηφίσματος για το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων έκανε ξεκάθαρη, για άλλη μια φορά, τη στήριξη που παρέχει η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος του λαού

Το πρόβλημα με την απαράδεκτη, σε σχέση με τις εργασιακές συνθήκες των εργαζόμενων, κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων ανέδειξε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 7 Δεκέμβρη, ο  Αλέκος Μαρινάκης,  επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης. 

Τόνισε ότι το κτίριο όπου στεγάζονται οι Δικαστικές υπηρεσίες του Νομού Χανίων είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο, όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν. Υπάρχει προβληματισμός για τη στατική του επάρκεια, δεν επαρκούν οι χώροι, ενώ δεν πληρούνται ούτε στοιχειώδεις προϋποθέσεις για ασφαλείς συνθήκες  εργασίας. 

Παράλληλα, κατήγγειλε την αιτία αυτής της κατάστασης, που δεν είναι άλλη από την πολιτική των κυβερνήσεων, η οποία  αντιμετωπίζει με τη λογική «κόστους – οφέλους» την αναγκαιότητα για ασφαλή, σύγχρονα δημόσια κτίρια.  Αυτή την πολιτική στηρίζει και υλοποιεί και η περιφερειακή αρχή.

Καυτηρίασε, επίσης, το γεγονός ότι μετά την απένταξη του Δικαστικού  Μεγάρου Χανίων από το «πακέτο» των Δικαστικών Μεγάρων ως ενιαίο έργο με ΣΔΙΤ, το θέμα της ανέγερσης έχει παραπεμφθεί  στις ελληνικές καλένδες. 

Το ψήφισμα που πρότεινε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο περιφερειακό συμβούλιο για την επισκευή – συντήρηση του υφιστάμενου κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου ως προσωρινή λύση και την ανέγερση, άμεσα, νέου Δικαστικού Μεγάρου Χανίων, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος (κατασκευή – λειτουργία), χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις στους πολίτες, χωρίς ΣΔΙΤ, δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου. Κι αυτό εξαιτίας της αναφοράς στην κατασκευή « χωρίς ΣΔΙΤ» (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα)! 

Ο Αλέκος Μαρινάκης έφερε ως παράδειγμα για τα «οφέλη» των ΣΔΙΤ την κατασκευή σχολικών κτιρίων με αυτό το μοντέλο,  των οποίων το κόστος κατασκευής υπολογίζεται περίπου 3 φορές ακριβότερο από το κόστος κατασκευής με διαγωνισμό Δημοσίου.

Η καταψήφιση του ψηφίσματος για το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων έκανε ξεκάθαρη, για άλλη μια φορά, τη στήριξη που παρέχει η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος του λαού, καθώς από τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), κερδισμένοι θα βγουν μόνο οι ιδιώτες επενδυτές στην κατασκευή του Δικαστικού  Μεγάρου που θα επιδοτηθούν  πλουσιοπάροχα για να βάλουν υποτίθεται «τα χρήματά τους» και χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι των Δικαστηρίων (υπάλληλοι, δικαστές, δικηγόροι) και συνολικά ο λαός που θα κληθεί να βάζει το χέρι στην τσέπη για να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες που παρέχει ο ιδιώτης (πάρκινγκ, κυλικεία κ.ά.).

Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: