Για τα χρόνια προβλήματα της λειτουργίας του ΙΤΥΕ

“Για την τραγική κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί στο Ινστιτούτο ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, τον οργανισμό που είναι υπεύθυνος για την παραγωγή των σχολικών βιβλίων.”

Από την “Ομάδα Εργαζομένων ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ” λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή-καταγγελία:

Επικοινωνούμε πάλι για να σας γνωστοποιήσουμε την τραγική κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί στο Ινστιτούτο ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, τον οργανισμό που είναι υπεύθυνος για την παραγωγή των σχολικών βιβλίων. Το ΙΤΥΕ υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας και σε αυτό έχει εδραιωθεί ένα καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας αλλά και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.

Οι πιέσεις που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι που υποχρεούμαστε να συμμετέχουμε στις εκάστοτε επιτροπές παρακολούθησης έργων που σκοπός τους είναι ο ποιοτικός έλεγχος των υπηρεσιών που προσφέρουν οι ανάδοχοι, είναι συνεχείς. Οι περισσότεροι ζούμε με τον φόβο της μη ανανέωσης της σύμβασης ή της απόλυσής μας αν δεν υπακούσουμε στις εντολές της διοίκησης και δεν υπογράψουμε τα πρακτικά των επιτροπών ή εκφράσουμε οποιαδήποτε διαφωνία. Εντός του τελευταίου έτους έχουν “αποχωρήσει” πάνω από 15 εργαζόμενοι λόγω της στάσης τους αυτής.

Επειδή δεν πρόκειται μόνο για το μέλλον μας ως εργαζόμενοι, αλλά και για κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος, παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη τα παραπάνω και να προβείτε εκ νέου σε όποιο μέσο πίεσης διαθέτετε προκειμένου να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Τα ερωτήματα για την κατάσταση και απαξίωση του ΙΤΥΕ που τέθηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του KKE στις ερωτήσεις στη Βουλή παραμένουν ακόμη αναπάντητα και σας ζητάμε τη στήριξή σας για την εκ νέου ανάδειξη/επίλυση των χρόνιων προβλημάτων λειτουργίας του οργανισμού.

Ομάδα Εργαζομένων ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: