Φθηνή Ενέργεια για τον λαό; «Θα μπορούσαμε αν ήμασταν στη Σοβιετική Ενωση, αλλά δεν είναι αυτή η λογική της ΕΕ…»

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει κανόνες και η Ελλάδα τους ακολουθεί, εκτός αν θέλετε να φύγουμε από την Ευρώπη…»

Ενώ το πάτημα του διακόπτη για να ανάψει μια λάμπα έχει γίνει πλέον πανάκριβο, οι κυβερνητικοί παράγοντες – απολογητές αυτού του αίσχους γίνονται όλο και πιο κυνικοί. Οπως έλεγε ο γγ του υπουργείου Ενέργειας, πασχίζοντας να εξηγήσει τον γρίφο του πανάκριβου ρεύματος και το πώς αυτό θα τιμολογείται από τη νέα χρονιά, ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει, ο κάθε πάροχος κάνει ό,τι θέλει».

Υπερασπίστηκε μάλιστα σθεναρά το Χρηματιστήριο Ενέργειας, λέγοντας ότι «όλες οι χώρες ακολουθούν τη λογική των αγορών στο ρεύμα», ενώ απολαυστικά αφοπλιστική ήταν η απάντησή του σχετικά με τις διακυμάνσεις των τιμών και πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν: «Θα μπορούσαμε αν ήμασταν στη Σοβιετική Ενωση, αλλά δεν είναι αυτή η λογική της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει κανόνες και η Ελλάδα τους ακολουθεί, εκτός αν θέλετε να φύγουμε από την Ευρώπη…».

Συμπέρασμα; Φθηνή Ενέργεια για τον λαό σημαίνει ξήλωμα των επιχειρηματικών ομίλων και κοινωνικοποίηση, όπως έκαναν οι λαοί οικοδομώντας τον σοσιαλισμό. ‘Η με άλλα λόγια, Χρηματιστήριο Ενέργειας, εμπορευματοποίηση και «απελευθέρωση» σημαίνει ενεργειακή φτώχεια για τους πολλούς, κέρδη με ουρά για τους λίγους.

Από την στήλη “Από…μέρα σε…μέρα” του σημερινού Ριζοσπάστη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: