Φοιτητικές εκλογές / 18 Μάη 2022 – 9+1 λόγοι για να ψηφίσεις “Πανσπουδαστική ΚΣ”

Τώρα είναι η ώρα να γράψουμε τη δική μας ιστορία! Διαλέγουμε τη σωστή πλευρά!
18 Μάη, στις φοιτητικές εκλογές, ψηφίζουμε «Πανσπουδαστική ΚΣ»!

Μια κατατοπιστική ανακοίνωση με … 9+1 λόγους για να στηρίξουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες τα ψηφοδέλτια της «Πανσπουδαστικής ΚΣ», στις Φοιτητικές Εκλογές της 18ης Μάη διακινούν στις σχολές οι υποψήφιοι με την ΠΚΣ:

1.Για να ακουστεί δυνατά η φωνή των φοιτητών! Από την πανδημία μέχρι σήμερα έχουμε περάσει από χίλια κύματα! Τώρα μιλάμε εμείς! Μόνο η ψήφος στην «Πανσπουδαστική» σημαίνει ξεκάθαρη καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης και ενίσχυση του αγώνα για τα δικαιώματά μας που βρίσκονται στο στόχαστρο όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.

2.Γιατί μαζί μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια, να κερδίσουμε τις σπουδές και το μέλλον μας! Έτσι καταφέραμε να γίνουμε #foitites_ksana. Να παγώσουμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Να βελτιώσουμε τους όρους σπουδών μας. Η διεκδίκηση, η αλληλεγγύη, η ενότητα των φοιτητών με τους εργαζόμενους είναι τα όπλα μας! Αυτά φοβούνται, γι’ αυτό βάζουν στο στόχαστρο τους Συλλόγους μας, το δικαίωμά μας να συζητάμε και να αγωνιζόμαστε συλλογικά. Με δυνατή «Πανσπουδαστική» να δυναμώσει η φωνή των φοιτητών για τα σύγχρονα δικαιώματά μας!

3.Γιατί θέλουμε πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα. Απορρίπτουμε τον νέο νόμο-πλαίσιο που βάζει στο στόχαστρο τα πτυχία μας! Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο δεκάδων Τμημάτων, τη μετατροπή άλλων σε 3ετή «ΤΕΙ». Λέμε όχι στην υποβάθμιση, στην εξίσωση με τα ιδιωτικά κολέγια, στην εκτίναξη των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά. Μπλοκάρουμε την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία των καθηγητικών σχολών. Οι κυβερνήσεις θα αλλάζουν τα Πανεπιστήμια προς το χειρότερο αν εμείς δεν διεκδικούμε το καλύτερο για εμάς και τις σπουδές μας.

4.Για να καθαρίσουν τα Πανεπιστήμια από την πραγματική «ανομία» της διαπλοκής, των οικονομικών σκανδάλων, της επιχειρηματικής δράσης, της κερδοσκοπίας των εργολάβων στη φοιτητική μέριμνα, των κυκλωμάτων που στήνουν ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, των εκβιασμών, των παρενοχλήσεων. Αυτή την ανομία έρχεται να προστατέψει η πανεπιστημιακή αστυνομία κυνηγώντας όσους την αποκαλύπτουν και την αντιπαλεύουν! Με δυνατή «Πανσπουδαστική» να δυναμώσει η πάλη για να ακυρωθεί στην πράξη ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, να μην πατήσει πόδι η πανεπιστημιακή αστυνομία.

5.Γιατί δεν πάει άλλο να «μένουμε ταπί» πριν βγει ο μήνας! Από το σουβλάκι και τον καφέ μέχρι το ρεύμα, το ενοίκιο, τα καύσιμα, το super market οι τιμές έχουν πάρει φωτιά! Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα:

– Δωρεάν μετακίνηση, σίτιση και internet για όλους τους φοιτητές.

– Μηνιαίο φοιτητικό επίδομα 300 ευρώ για όσους νοικιάζουν.

– Μείωση της τιμής του ρεύματος και κατάργηση των φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Οι μειωμένοι προϋπολογισμοί των Ιδρυμάτων δεν καλύπτουν ούτε τους λογαριασμούς του ρεύματος, πόσο μάλλον την πρόσβαση σε ποιοτικές σπουδές! Λεφτά υπάρχουν για το ΝΑΤΟ, τους εφοπλιστές και τους καναλάρχες, αλλά όταν ζητάμε αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία και οικονομική στήριξη των φοιτητών τότε επικαλούνται τα άδεια ταμεία!

6.Γιατί δε θα γίνουμε συνένοχοι στον πόλεμο για τα συμφέροντα των λίγων! Καμία εμπλοκή της χώρας μας στο έγκλημα! Δείχνουμε με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη μας στους λαούς που ματώνουν, ενώ δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Η επιστήμη και η έρευνα είναι εργαλεία προόδου, όχι πολέμου.

7.Γιατί, με περισσότερους αγωνιστές εκλεγμένους στα Διοικητικά Συμβούλια, οι Σύλλογοι μπορούν να είναι στηρίγματα των φοιτητών και όχι χειροκροτητές των κυβερνήσεων-διοικήσεων στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Για να συζητάμε όλοι μαζί τα προβλήματα, να τα παλεύουμε, να αντιμετωπίζουμε όσους ευθύνονται. Για Συλλόγους που ενώνουν τους φοιτητές, με πλούσια πολιτιστική, αθλητική, επιστημονική δραστηριότητα, που μας φέρνουν σε επαφή με τα σωματεία εργαζομένων του κλάδου μας, για να μάθουμε από πρώτο χέρι τι «παίζει» και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας μετά το πτυχίο.

8.Γιατί οι φασίστες στις σχολές μας έχουν τη θέση που έχουν και στην κοινωνία: Στο περιθώριο! Αντίθετα οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τους βάζουν μέχρι και στα ψηφοδέλτιά τους.

9.Γιατί η «αποχή» βολεύει και δεν ενοχλεί όσους «ενοχλούν» τις ζωές μας. Η αηδία και η αποστροφή απέναντι στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που κλέβουν το παρόν και το μέλλον μας γίνεται δύναμη όταν συναντιέται με τον οργανωμένο αγώνα για να διεκδικήσουμε τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει.

10.Γιατί τελικά είναι «μόνοι τους και όλοι μας»! Όλοι οι φοιτητές που θέλουμε να σπουδάσουμε δωρεάν, να γνωρίσουμε ολοκληρωμένα την επιστήμη μας, να εργαστούμε με δικαιώματα, να χαρούμε τη φοιτητική μας ζωή είμαστε από την ίδια πλευρά! Μόνοι τους είναι οι παρατάξεις και τα κόμματα του συστήματος που μας κλέβουν τα όνειρα και τα καλύτερά μας χρόνια!

Τώρα είναι η ώρα να γράψουμε τη δική μας ιστορία! Διαλέγουμε τη σωστή πλευρά!

18 Μάη, στις φοιτητικές εκλογές, ψηφίζουμε «Πανσπουδαστική ΚΣ»!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: