Επτά μήνες με αναστολή για το ομοφοβικό παραλήρημα στον Αμβρόσιο

Όσο σημαντική κι αν είναι μια δικαστική καταδίκη, τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανάγκη ολοκληρωτικής καταδίκης και απομόνωσης του Αμβρόσιου και των αντιλήψεών του από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. 

Δεν επαναλήφθηκε ευτυχώς το σκηνικό της πρώτης δίκης στην περίπτωση του γνωστού χρυσαυγίτη μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, που στο δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε 7 μήνες με αναστολή για τη χυδαία του επίθεση στους ομοφυλόφιλους. Παρά τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης πως οι κατηγορίες αφορούσαν τους πολιτικούς, δικαιολογία που είχε γίνει δεκτή πρωτόδικα και παρά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση με βάση το ότι ναι μεν όσα έγραψε είναι ρατσιστικά, αλλά δεν μπορούν να επηρεάσουν σημαντικό μέρος της κοινωνίας, τελικά ο φασίστας ιερέας καταδικάστηκε. Ο δικηγόρος του και πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής Μιχάλης Αρβανίτης ξέσπασε σε ύβρεις κατά της έδρας, ενώ επιφωνήματα αποδοκιμασίας όπως “αίσχος” και “πουλημένοι” ακούστηκαν και από το χριστεπώνυμο πλήθος που, όπως και στην πρώτη δίκη, είχε έρθει για να εκφράσει τα σέβη του στο μητροπολίτη. Ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης, Γιώργος Μπρέσκος, δήλωσε πως θα προχωρήσει σε αίτηση αναίρεσης της δίκης, ώστε να παραπεμφθεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο.

Εντύπωση προκαλεί πάντως ο λόγος του ανασταλτικού χαρακτήρα της ποινής, που δεν είναι άλλος από την αναγνώριση του ελαφρυντικού του “πρότερου έντιμου βίου”, στον οποίο δεν ξέρουμε αν η έδρα περιλαμβάνει τους ύμνους στη Χρυσή Αυγή και τους εναγκαλισμούς με τον Παναγιώταρο και άλλα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση είναι σημαντική και δεν μπορεί να μην αναγνωριστεί αυτό, παρά τα σοβαρά προβλήματα που έχει ήδη από τη σύλληψή του ο αντιρατσιστικός νόμος. Εξάλλου, όσο σημαντική κι αν είναι μια δικαστική καταδίκη, τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανάγκη ολοκληρωτικής καταδίκης και απομόνωσης του Αμβρόσιου και των αντιλήψεών του από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Για όσους ενδιαφέρονται για ένα πλήρες χρονικό της δίκης και της απόφασης, μπορούν να ανατρέξουν στην πολύ καλή κάλυψη μέσω τουίτερ από το Φτωχό Μπ.Κ. 

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: