Εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ»: «Η ΔΑΠ εμποδίζει την άμεση πραγματοποίηση φοιτητικών εκλογών γιατί φοβάται την πλειοψηφία των φοιτητών!»

Ανακοίνωση των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» για τον ορισμό των φοιτητικών εκλογών του 2024

«Η ΔΑΠ εμποδίζει την άμεση πραγματοποίηση φοιτητικών εκλογών γιατί φοβάται την πλειοψηφία των φοιτητών!», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», καθώς στη χτεσινή διαπαραταξιακή συνάντηση για τον ορισμό των φοιτητικών εκλογών, η παράταξη της ΔΑΠ δεν παραβρέθηκε. Όπως αναφέρουν αναλυτικά:

«Η επιλογή της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ να μην εμφανιστεί την εκθέτει. Δείχνει την απροθυμία της να πραγματοποιηθούν φοιτητικές εκλογές, αφού φοβάται τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων φοιτητών. Φοβάται την πραγματική πλειοψηφία, τη δυνατότητα να αποτελέσουν και οι φοιτητικές εκλογές σταθμό στην αγωνιστική δράση που εδώ και δύο μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει απομονώσει και τιμωρήσει τη ΔΑΠ και τη ΝΔ για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την πολιτική της.

Στην προσπάθειά της να εμποδίσει την άμεση πραγματοποίηση φοιτητικών εκλογών, βρήκε στήριξη και από την ΠΑΣΠ, που αρνήθηκε επίσης την πραγματοποίησή τους το επόμενο διάστημα πριν το Πάσχα. Ερωτήματα επίσης προκαλεί η στάση μέρους των ΕΑΑΚ και του ΔΙΚΤΥΟΥ, που συμπλέουν με την προσπάθεια της ΔΑΠ για την αναβολή της ημερομηνίας των εκλογών.

Οι εκλεγμένοι με την “Πανσπουδαστική ΚΣ” πιστεύουμε ότι οι φοιτητικές εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα! Η πλειοψηφία των φοιτητών μπορεί και με την ψήφο της να απορρίψει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, να πάρει στα χέρια της περισσότερους φοιτητικούς συλλόγους από την κυβερνητική παράταξη. Να ακουστεί ακόμα μια φορά δυνατά η φωνή των φοιτητών και να δυναμώσει η διεκδίκηση για το πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη!

Καλούμε όλους τους φοιτητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! Να συμμετέχουν μαζικά στα ψηφοδέλτια της “Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας”. Είμαστε πολλοί – Έχουμε τη δύναμη – Συνεχίζουμε!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: