ΕΔΥΕΘ: Συγκέντρωση μπροστά στο νατοϊκό Στρατηγείο NRDC και πορεία με κατάληξη στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στις 20 Απρίλη

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 2024
ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Όλες και όλοι στις 20 Απρίλη, 11πμ μπροστά στο 
νατοϊκό Στρατηγείο NRDC στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 2024

ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Όλες και όλοι στις 20 Απρίλη, 11πμ μπροστά στο 

νατοϊκό Στρατηγείο NRDC στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) οργανώνει και φέτος την καθιερωμένη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ σε ολόκληρη τη χώρα, με την πραγματοποίηση της ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ στην Αττική, την Κυριακή 21 Απρίλη, και πολλές εκδηλώσεις από τις Επιτροπές Ειρήνης, μέλη της, σε ολόκληρη τη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης

(ΕΔΥΕΘ) πραγματοποίει στις 20 του Απρίλη συγκέντρωση μπροστά στο 

νατοϊκό Στρατηγείο NRDC, στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού στις 11πμ 

και στη συνέχεια πορεία με κατάληξη στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Υπό το φως των πολύ επικίνδυνων εξελίξεων κλιμάκωσης της πολεμικής έντασης στη Μέση Ανατολή, ύστερα και από την αναμενόμενη αντεπίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως απάντηση στη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, η εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία. Η πολεμική αντιπαράθεση λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις, ενώ τα τύμπανα ενός γενικευμένου πολέμου χτυπούν ολοένα και πιο δυνατά.

Η τελευταία αυτή πράξη είναι συνέχεια και συνέπεια της επιθετικότητας του κράτους του Ισραήλ, που έχει την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, της γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης, των ισραηλινών επιθέσεων κατά της Συρίας και του Λιβάνου, των τεταμένων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην Ερυθρά Θάλασσα και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Η ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, η αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα και η ανάληψη από την Ελλάδα ρόλου συντονιστή στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» της ΕΕ αναδεικνύουν τους μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό. Οι δηλώσεις αξιωματούχων του Ιράν, ότι σε περίπτωση εμπλοκής των ΗΠΑ στην πολεμική αντιπαράθεση, τότε θα αποτελέσουν εν δυνάμει στόχους οι χώρες που διαθέτουν βάσεις των ΗΠΑ, φανερώνουν τους θανάσιμους κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας από την ύπαρξη και την επέκταση του δικτύου των αμερικανονατοϊκών βάσεων και της συμμετοχής τους στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού, γιατί με την πολιτική τους έχουν εμπλέξει τη Ελλάδα μέχρι στιγμής σε δυο ταυτόχρονους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία. Οι εξελίξεις φανερώνουν ότι η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας δεν έχει καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνά μας, όπως ισχυρίζονται. Αντίθετα, εξυπηρετεί τα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης για την γεωστρατηγική της αναβάθμιση και τους δολοφονικούς αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή, ρίχνουν νερό στο μύλο της επιθετικότητας του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή απαίτηση προς την κυβέρνηση της ΝΔ, για να αποσύρει άμεσα τη στήριξή της στο Ισραήλ, για την απεμπλοκή της χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές, να επιστρέψει η Φρεγάτα «ΥΔΡΑ» και όλες οι Έλληνες στρατιωτικοί από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Για να μη γίνουν «κρέας για τα κανόνια» των ιμπεριαλιστών τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας. Για να εκφραστεί η διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς του κόσμου που παλεύουν για το δίκιο τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: