ΕΔΥΕΘ – Σήμερα η εκδήλωση για τα 61 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΕΔΥΕΘ, τους φορείς των εργαζόμενων, της νεολαίας και των γυναικών, τους φορείς του λαού της πόλης να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση, να ενισχύσουν τη δράση του αντιιμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού κινήματος ειρήνης

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) για τα 61 χρόνια από τη δολοφονία του Αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ Γρηγόρη Λαμπράκη, πραγματοποιεί συγκέντρωση τιμής, μνήμης και συνέχισης του αγώνα.

Στις 22 του Μάη, στις 12:00μ. στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΕΔΥΕΘ, τους φορείς των εργαζόμενων, της νεολαίας και των γυναικών, τους φορείς του λαού της πόλης να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση, να ενισχύσουν τη δράση του αντιιμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού κινήματος ειρήνης

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 22 Μάη του 1963, από τους παρακρατικούς μηχανισμούς του επίσημου μετεμφυλιακού κράτους και το Παλάτι, γιατί αγωνιζόταν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που γεννά, ενάντια στις ξένες βάσεις και την πρόσδεση της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της τότε ΕΟΚ, ενάντια στα πυρηνικά όπλα, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών. Ο Λαμπράκης είχε μεταβεί στην πόλη μας με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ, για ομιλία σε εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη, συνεχιστής της οποίας είναι σήμερα η ΕΔΥΕΘ. 

Εξήντα ένα χρόνια μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη τα τύμπανα του πολέμου ηχούν πολύ δυνατά στην περιοχή μας. Οξύνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων άλλων κρατών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των αγορών, των σφαιρών επιρροής. 

Πάνω από επτά μήνες συνεχίζεται η ανείπωτη σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ με τις πλάτες και την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Γίνεται μία πραγματική γενοκτονία ενός ηρωικού λαού, που για 75 χρόνια μάχεται ανυποχώρητα για να αποκτήσει τη δική του πατρίδα. Πάνω από δύο χρόνια μαίνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στο ουκρανικό έδαφος ανάμεσα στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τη Ρωσία, κλιμακώνεται επικίνδυνα, απειλείται η γενίκευσή του, με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς. 

Η κυβέρνηση, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, έχει εμπλέξει τη χώρα μας σε δύο πολέμους ταυτόχρονα. Απογυμνώνει την άμυνα της χώρας και στέλνει ασταμάτητα οπλισμό στην Ουκρανία, στηρίζει το δολοφονικό καθεστώς του Ισραήλ και συμμετέχει με φρεγάτες και με άλλους τρόπους στην πολεμική σύρραξη στη Μέση Ανατολή. 

Θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο το ειρηνικό μέλλον του ελληνικού λαού!

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό να δυναμώσει τη πάλη για να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις. Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα εκτός συνόρων. Καμία συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία! Αγώνας για την κοινωνική δικαιοσύνη και την πραγματική ειρήνη, τη φιλία και τη συνεργασία των λαών! 

Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και των αμέτρητων άλλων 

αγωνιστών του λαού μας! Συνεχίζουμε – δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: