ΕΔΥΕΘ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και δεν χωρά καμιά επανάπαυση – Συγκέντρωση μπροστά στο νατοϊκό στρατηγείο NRDC και Πορεία στο μνημείο του Γρ. Λαμπράκη

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία! Δυναμώνουμε την πάλη για να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις! Να σταματήσει, να ματαιωθεί η οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ – ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 2022

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των φετινών Πρωτοβουλιών Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις πραγματοποιεί συγκέντρωση ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Την Κυριακή, 22 του Μάη στις 11πμ, Συγκέντρωση μπροστά στο νατοϊκό στρατηγείο NRDC

στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού (επί της λεωφόρου Στρατού) και Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,

μέχρι το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη όπου θα γίνει

η καθιερωμένη κατάθεση στεφανιών για την 59η από τη δολοφονία του.

 

Καλούμε τα σωματεία των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, τους φοιτητικούς συλλόγους,

τις οργανώσεις των γυναικών και της νεολαίας, τους φορείς του λαού της πόλης να πάρουν

μαζικά μέρος, να ενισχύσουν τις δράσεις του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ειρήνης.

 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και δεν χωρά καμιά επανάπαυση.

Ο κίνδυνος της επέκτασής του είναι μεγάλος.

Τώρα παίρνουμε τη θέση μας στη σωστή πλευρά της Ιστορίας!

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, για να εκφραστεί μαζικά και μαχητικά η καταδίκη μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτόν, στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς. Απαντάμε αποφασιστικά στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα, η οποία θέλει να στοιχίσει το λαό πίσω από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών που ευθύνονται για εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες, πρόσφυγες και ξεριζωμένους.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία!

Πρόκειται για έναν άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στον οποίο συγκρούονται από τη μια οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία, με το μάρμαρο να το πληρώνουν ο ουκρανικός, ο ρωσικός και οι άλλοι λαοί της περιοχής. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να μπει στο ψευτοδίλημμα να διαλέξει στρατόπεδο ληστή. Τόσο οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ όσο και η Ρωσία έχουν τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή, που είναι ξένα και εχθρικά προς τις ανάγκες και τα πραγματικά συμφέροντα των λαών.

Δυναμώνουμε την πάλη για να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις!

Να σταματήσει, να ματαιωθεί η οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός και αξιωματικός να μη σταλεί σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Η όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα για την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία και η καύσιμη ύλη που έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή και συσσωρεύεται ακόμα περισσότερο με τον πόλεμο στην Ουκρανία ενισχύουν το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Οι στρατιωτικές δαπάνες διεθνώς ξεπέρασαν τα 2,11 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυξάνουν οι θερμές εστίες σε όλη την υδρόγειο. Στην περιοχή μας η αναμέτρηση των αστικών τάξεων είναι σε πορεία έντασης. Τα νατοϊκά σχέδια τροφοδοτούν την τουρκική επιθετικότητα. Αυξάνονται οι υπερπτήσεις και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο, αμφισβητείται η κυριαρχία ελληνικών νησιών.

Στην τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» πραγματοποιήθηκαν πρόβες για την κατάληψη νησιών με την παρουσία των ΗΠΑ, ενώ ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αναφέρει την ίδια στιγμή ότι «δεν είναι η καλύτερη εποχή να μιλάς στο ΝΑΤΟ ενάντια στην Τουρκία», η οποία είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της Νοτιοανατολικής του πτέρυγας στην αντιπαράθεση με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στον δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση. Η αντιλαϊκή πολιτική έχει οδηγήσει στην επέκταση της φτώχειας και της ανεργίας, τσακίζει τους μισθούς και τις συντάξεις, λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα με την αβάσταχτη φορολογία, την άγρια ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, στο ηλεκτρικό ρεύμα, καταδικάζει τις λαϊκές οικογένειες στην ενεργειακή φτώχεια. Την ώρα που καταπατούνται οι λαϊκές ανάγκες αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, δισεκατομμύρια ευρώ δαπανώνται για εξοπλισμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Αντίθετα, εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με την Ελλάδα να κατατάσσεται στην πρώτη θέση, ως ποσοστό του ΑΕΠ, μεταξύ των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στις εξοπλιστικές δαπάνες με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, που είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα και στις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, υπηρετεί και η εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ο λαός μας έχει τη δύναμη να συγκρουστεί για να απαλλαγεί από τους εκμεταλλευτές του και τις συμμαχίες τους και με κριτήριο τα δικά του συμφέροντα να ανοίξει το δρόμο για την αμοιβαία επωφελή συνεργασία με τους άλλους λαούς.

Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού λένε ψέματα και παραπλανούν τον λαό όταν ισχυρίζονται ότι η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο έχει τάχα στόχο να διασφαλίσει την ειρήνη! Παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, πίνουν νερό στο όνομα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Συμφωνούν μέχρι κεραίας με τις επικίνδυνες αποφάσεις του ΝΑΤΟ, που ήδη από το 2016 αποφάσισε για το «πρώτο πυρηνικό πλήγμα». Στηρίζουν με κάθε τρόπο την ΕΕ, που ενισχύει την επιθετική και επικίνδυνη Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας. Ομονοούν για την παραπέρα πρόσδεση της Ελλάδας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς. Όλοι μαζί έστειλαν ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στον Περσικό Κόλπο και αλλού. Τώρα σχεδιάζουν να στέλνουν στη Μοζαμβίκη, στη Βουλγαρία και αλλού. Στόχος τους να στοιχίσουν τον λαό πίσω από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι επιδιώκουν να αναβαθμίσουν τη θέση τους στο μοίρασμα της λείας. Παρουσιάζουν ως δήθεν κοινά τα συμφέροντα του λαού με εκείνα των εκμεταλλευτών του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση εγκαινίασε τον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ και προετοίμασε την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, την αναβάθμιση των βάσεων στη Σούδα, τη Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, στην Αλεξανδρούπολη, που έχει γίνει κόμβος προώθησης νατοϊκών δυνάμεων. Αυτή την άκρως επικίνδυνη Συμφωνία υλοποιεί η ΝΔ και την επικύρωσε στη Βουλή. Η εμπλοκή της χώρας μας όχι μόνο δεν προστατεύει τον λαό, αλλά αντίθετα το βάζει σε μεγάλους κινδύνους!

Καλούμε τον λαό να προβληματιστεί, με ποιον τρόπο συμβάλλει στην ειρήνη η μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανονατοϊκό πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε θύμα αντιποίνων και απαντητικών χτυπημάτων; Με ποιον τρόπο συμβάλλει στην ειρήνη η αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις δεκάδες αποστολές του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ κατά άλλων λαών;

Οι μύθοι τους έχουν καταρρεύσει!

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δίνουμε τη μάχη ενάντια στους δυνάστες, στους ληστές – ιμπεριαλιστές που σέρνουν τους λαούς στα πολεμικά σφαγεία.

Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας, που αντιστοιχεί στα συμφέροντα των λαών!

 

Δυναμώνουμε την πάλη, τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη, απαιτούμε:

• Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία!

• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

• Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων!

• Να κλείσουν οι Βάσεις – Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

• Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα!

• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν!

• Όχι στον Ευρωστρατό και στους άλλους πολεμικούς μηχανισμούς της ΕΕ!

Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: