Δούλευε ανασφάλιστη αλλά βρέθηκε στα κρατητήρια γιατί το αφεντικό την κατηγόρησε για κλοπή

Νεαρή φοιτήτρια στο Ηράκλειο εργαζόταν ανασφάλιστη, είπε την αλήθεια στο ελεγκτικό σώμα που ήρθε στο χώρο δουλειάς της, και το αφεντικό της για να την εκδικηθεί ανακάλυψε πως η απλήρωτη υπάλληλός του είχε καταχραστεί χρήματα…

Είναι κοινή ομολογία -στα γραφεία του ΣΕΒ, την πιάτσα, το εργοδοτικό σινάφι και τα υπουργεία- πως οι απαιτήσεις των εργαζομένων έχουν ξεφύγει το τελευταίο διάστημα. Δε φτάνει που βρίσκουν μια θέση δουλειάς, ενώ η ανεργία θερίζει, θέλουν και να πληρώνονται. Και σα να μην έφτανε αυτό, απαιτούν να ασφαλίζονται με ένσημα. Και όταν έρχεται έλεγχος στο χώρο δουλειάς, αντί να βοηθήσουν τον εργοδότη και ευεργέτη τους, τα ξερνάνε όλα και τον αφήνουν έκθετο. Δεν αξίζουν λοιπόν να μπουν στη φυλακή;

Αυτή είναι η περίπτωση μιας μεταπτυχιακής φοιτήτριας στο Ηράκλειο, που έπιασε δουλειά σε μεσιτικό γραφείο για να συμπληρώσει το εισόδημά της. Δούλευε απλήρωτη και ανασφάλιστη, παρά τις συνεχείς υπομνήσεις στο αφεντικό της, για να τακτοποιήσει το ζήτημα. Όταν πήγε στο χώρο δουλειάς της, το Περιφερειακό Ελεγκτικό Σώμα του ΕΦΚΑ, απάντησε ειλικρινά στις ερωτήσεις και ενημέρωσε τον εργοδότη της. Τότε αυτός ανακάλυψε ετεροχρονισμένα πως η απλήρωτη υπάλληλός του είχε υποκλέψει τάχα χρήματα από την επιχείρηση, μολονότι η ίδια δεν έρχεται σε χρηματικές συναλλαγές με τους πελάτες και αντικειμενικά δεν ήταν σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο -όπως μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί από το σύστημα παρακολούθησης και τις κάμερες της επιχείρησης.

Παρόλα αυτά, η φοιτήτρια οδηγήθηκε το περασμένο Σάββατο στα κρατητήρια, με τη διαδικασία του αυτόφωρου, περνώντας εκεί όλο το επόμενο 24ωρο -με διανυκτέρευση- για να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας. Υπέβαλε μάλιστα αντι-μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στο αφεντικό της, το οποίο όμως είχε προνοήσει να κρυφτεί και να αποφύγει τη σύλληψη.

Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι, λέει ο θυμόσοφος λαός. Η φοιτήτρια θα είχε κάθε λόγο να πάρει τα χρήματα που της χρωστούσε το αφεντικό, εφόσον δούλευε απλήρωτη, αλλά προφανώς δεν έκανε ποτέ την πράξη για την οποία βρέθηκε κατηγορούμενη, απλώς και μόνο γιατί είπε την αλήθεια στις ερωτήσεις του ελεγκτικού σώματος και ζητούσε να πληρωθεί και παίρνει ένσημα.

Το προφανές συμπέρασμα είναι πως οι εργοδότες αποθρασύνονται. Το βασικό όμως είναι πως βρίσκουν και τα κάνουν, είναι ελεύθεροι να δρουν ανεξέλεγκτα, με πλήρη ασυδοσία, ενώ συχνά επιβραβεύονται με φοροαπαλλαγές και δωράκια από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: